Hej,
  
Den här gången låter vi virkningen få lite mer plats än vanligt och presenterar både en ny kurs och flera fina böcker. Virka mera!
 
  
Nästa stick- & virkcafé blir tisdag 1/11 kl 17.30 - 19.30
Ta med din stickning eller virkning och slå dig ned en stund och umgås med likasinnade.
Kaffe/the, smörgås  & kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
 Aktuella kurser
 
Virka amigurumi - lär dig virka figurer
Torsdag  10 november kl 18.30 - 21.00
Att virka små figurer, så kallade Amigurumi, har blivit omåttligt populärt. Det är inte så konstigt eftersom de små sötnosarna finns i alla möjliga former och färger – bara fantasin sätter gränserna för vad du kan skapa med garn och virknål. På den här kursen går vi igenom grunderna i tekniken, hur du virkar runt, ökar och minskar och vi övar på de moment som ingår i att skapa en figur.
Kursledare är Annika Messing, författare till succéboken Välkommen till virkligheten.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig!
 
 
 
  
Picoter på längden och bredden
Onsdag  23 november kl 18.30-21.00

Picoter kan användas på flera olika sätt som utsmyckning i en i övrigt enkel stickning. På den här kursen lär du dig använda picoter vid uppläggning, avmaskning och som kantmaskor med eller utan inbyggda ökningar och minskningar. Du får träna på de olika momenten under kursen genom att sticka en miniatyrsjal eller filt och påbörjar kanske ett par muddar. Kursledare är Triinu Andreassen.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig.
 
  
Tre nya inspirerande virkböcker
Vi har återigen fått in den fantastiskt fina boken Välkommen till virkligheten, förra årets storsäljare i butikens bokhylla. Boken innehåller beskrivningar till 27 charmiga figurer, allt från prinsessor till robotar, renar, svampar och tårtbitar. Det finns projekt i olika svårighetsgrad och boken innehåller även en virkskola med pedagogiska illustrationer. Författaren Annika Messing bloggar på virkverket.blogspot.com, där kan du se ännu fler virkade figurer.
 
Virka rätt och slätt är en bok med många olika virkprojekt, både fina plagg och accessoarer men även roliga idéer till heminredning. Hela 35 beskrivningar i tre olika svårighetsgrader ingår. I boken hittar du även grundläggande virkteknik och tips om materialval, kort sagt allt du behöver för att komma igång.
Virkskolan är helt enkelt en riktig virkbibel! Här hittar du allt du kan behöva veta om virkningens värld. Förutom hundratals olika mönster presenteras massor av tips och knep om virkning, t.ex. olika tekniker för att sammanfoga rutor, vad man bör tänka på vid design av virkade plagg, hur man beräknar garnåtgång  m.m. Virkskolan kan användas både som en nyttig uppslagsbok och en inspirationskälla för att få idéer till nya virkprojekt.
 
25% rabatt på alpacka från Garnstudio Drops Design
Alpacafesten rullar vidare - många kommer in  och fyndar klassikern Drops Alpaca, men passa även på att upptäcka de andra alpacakvaliteterna. Andes passar till exempel utmärkt till höstens mysiga tubhalsdukar och Nepal är ett perfekt garn till vantar. Baby Alpaca Silk blir jättefin till muddar och Lace är ett härligt sjalgarn med vacker glans och fall.  
 

Alla Garnstudios/Drops Designs kvaliteter med alpaca erbjuder vi 25% rabatt på året ut. Erbjudandet gäller Alpaca, Andes, Baby Alpaca Silk, Lace, Lima och Nepal! Välkommen in för att välja din favoritfärg och favoritkvalitet! Observera att vi inte har bytesrätt på garner köpta till REA-pris eller kampanjpris.

Ta en söndagspromenad till oss.... 
Vi påminner om att vi har extra söndagsöppet sista helgerna i oktober & november:
Söndag 30 oktober & söndag 27 november är butiken öppen kl 12-16. Välkomna!

 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15