je dagelijkse stap naar wandelen ...
 
Al eens aan TENERIFE gedacht voor je volgende wandelavontuur? 
 
 
Er is zoveel te verkennen op dit prachtige Canarische eiland op slechts 4u vliegen van Brussel. Verken er het Teide National Park met zijn robuuste maanlandschappen, geniet van de rust in het natuurpark Anaga met prachtige laurierbossen, inheemse plantensoorten en kleurrijke vogels of wandel in het natuurpark Teno en sta versteld door de uitzichten op de Atlantische Oceaan. Waar je ook wandelt, je vindt er routes van alle niveaus. 
 
Wij nodigden wandelaars Merel en Fieke van wandel.be uit om ons eiland te verkennen. Ze testten drie wandelingen: van het regenwoud in Anaga, tot de maanlandschappen in El Teide en de wandeling rond El Chinyero, de vulkaan die in 1909 uitbarstte en waar je nu op een boeiende manier de lavastromen kan verkennen.

 
Natuurpark Anaga: ongerepte natuur verrast
Vlakbij hoofdstad Santa Cruz, maar ver weg van de verstedelijking en het zon-zee-strandtoerisme, vind je het natuurpark Anaga. Wij wandelen er een stevige route die ons bleef verbazen: van tropisch laurierbos tot vulkanisch landschap met zicht op de oceaan. We staan er volledig omringd door oude vulkanen! Interessant is het inzicht in de ontstaansgeschiedenis van Tenerife dat we hier krijgen, want het eiland werd gevormd door onderzeese uitbarstingen op deze plek. 
 
 
Nationaal Park El Teide: tussen de vulkanen
De hoogste vulkaan van de Canarische eilanden én de hoogste berg van Spanje, ‘El Teide’ heeft zelfs z’n eigen nationaal park. Het is een absolute must voor iedereen die Tenerife bezoekt. Onze verwachtingen waren hoog en werden moeiteloos overtroffen. De klim naar boven is lang en traag, maar dat is niet erg. Eenmaal boven zijn de kleurenformaties indrukwekkend: van bruin naar zwart tot zelfs roodachtig met een helderblauwe hemel als achtergrond. Het lijkt wel een buitenaards panorama.
 
 
El Chinyero: een vulkaanuitbarsting komt tot leven
 
Zegt de naam Chinyero jou iets? Deze vulkaan is als laatste uitgebarsten in 1909. We maken een mooie wandeling rond de vulkaan en zijn verwonderd door zijn kracht en grootsheid. Plots doemen metershoge steenachtige resten van de lavastromen voor ons op. Als we over die muur van lava lopen, kunnen we ons steeds beter voorstellen hoe krachtig een vulkaanuitbarsting is. En hoe veerkrachtig de natuur is, want middenin het verbrijzelde zwarte landschap staan er gewoon weer dennenbomen.
 
 
 
Het eiland van duizenden unieke ervaringen 
 
Met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 23ºC is Tenerife de uitgelezen plek om te genieten van het Mediterrane leven. De traditionele architectuur op het eiland weerspiegelt de rijke geschiedenis, beïnvloed door Spaanse en Portugese koloniale stijlen. 
 
Ook je smaakpapillen worden goed verwend op Tenerife. Van sterrenrestaurants tot eten bij guachinches, waar je op houten klapstoeltjes heerlijke eigengemaakte maaltijden bij de lokale bevolking eet. Laat je verrassen door de heerlijke culinaire rijkdom van het eiland, vergezeld van de uitzonderlijke lokale wijnen.
 
Een trip naar Tenerife is een ervaring die je niet wilt missen. Het eiland verwelkomt je met open armen en geeft je een onvergetelijk verblijf met herinneringen waarin avontuur, schoonheid en gastvrijheid centraal staan.
 
 

 
                           
Deze nieuwsbrief is een uitgave van 
 
   
         
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee. 
Wandelsport Vlaanderen vzw, Gentse Steenweg 132, 8340 DAMME