Decemberwensen | Nieuwsbrief | jaargang 33 | no 335 | december 2019
 
 

KUNSTLIEFDE WENST JE
FIJNE FEESTDAGEN & EN EEN KUNSTLIEVEND NIEUW JAAR                  
2019 was een bewogen jaar voor Kunstliefde. De rechtzaak inzake de huurverhoging door het Boellaardfonds heeft heel wat teweeg gebracht en kost(te) veel energie. Energie die we liever in andere zaken steken zoals het organiseren van tentoonstellingen, projecten en podiumavonden voor kunstenaars en kunstliefhebbers in Utrecht en daarbuiten. 

Maar er staat een nieuw jaar voor de deur, voor de deur van Nobelstraat 12A, waarin we met nieuwe energie aan de slag gaan en weer een interessant programma klaar hebben staan. 

Zo beleeft de Belofte in 2020 haar 15e editie en daarmee haar jubileum, organiseren we de Atelierroute Utrecht in het voorjaar en UtrechtDownUnder eind augustus. Verder staan er weer een aantal interessante tentoonstellingen op de agenda, een samenwerking met de HKU en de Academiegalerie en meer... 
Kortom; we gaan er weer met frisse moed en een hoop kunstliefde tegen aan.

Dank aan iedereen die ons afgelopen jaar heeft gesteund op welke manier dan ook.
We ontvangen je graag weer aan de Nobelstraat 12A. Welkom in Kunstliefde! 
 

 
Dit was 2019! met o.a. De Belofte 14 / Buying Time, Printmaking against all odds, HKU Fashion Design, ledententoonstellingen, Nieuwe Liefde 2019 met werk van nieuwe leden, thematentoonstellingen, de Kunstliefdeprijs 2018, en Studio Zwartframe - de winnaars van de Kunstliefdeprijs 2019. Op naar 2020!

 
            
 
                      
 
           
 
          
 
   
 
 

PRESENT! kunst & design voor de feestdagen
Laatste week! nog t/m 29 december

De feestelijke verkooptentoonstelling gaat de laatste week in. Nog geen origineel kerstcadeau gevonden? Kom nog gauw langs. Present! toont verrassende en betaalbare kunst en design van o.a. Utrechtse kunstenaars en ontwerpers en van kunstenaarsleden. Leuke en unieke kunstwerken om cadeau te geven met de feestdagen, maar ook nog daarna. 

Bijzonder serviesgoed, schilderijen, tekeningen, grafiek, beelden, keramiek, glaswerk, sieraden en nog veel meer voor aantrekkelijke prijzen, tot 500 euro.
 
 
  
€XPO 100 een succes!
‘Een enorm succes’ mogen we de verkooptentoonstelling ‘€XPO 100’ noemen die onlangs plaats vond in de galerie van Niek Waterbolk.
Kunstenaarsleden van Kunstliefde organiseerden een speciale verkoopexpositie waarin elk werk voor slechts 100 euro aangeboden werd. Meer dan 100 werken werden er ingeleverd en meer dan 50 werken werden er verkocht. Dit was veel meer dan verwacht en mogen we dan ook zeker een geslaagde actie noemen.
De kunstenaars tonen hiermee hun 'kunstliefde' en er werd een duidelijk statement gemaakt voor behoud van het pand aan de Nobelstraat waar Kunstliefde al sinds 1938 huist en een podium biedt in de binnenstad aan kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers in Utrecht.
Kunstliefde wil dan ook graag alle kunstenaars die deelnamen en hielpen met het organiseren van deze tentoonstelling enorm bedanken. En natuurlijk ook Niek Waterbolk die het mede mogelijk maakte om deze expositie te realiseren.
Het is ongelooflijk mooi om te zien wat er gebeurt als krachten worden gebundeld en er voor een goed doel wordt gestreden.
Niet alleen werd er veel verkocht maar de expositie bood ook onderdak voor het gesprek omtrent de extreme huurverhoging per 1 januari 2020 door eigenaar van het pand Stichting het Boellaardfonds. Komende jaren zal moeten blijken of het mogelijk is voor Kunstliefde om in het pand aan de Nobelstraat te kunnen blijven.
De opbrengst van deze actie geeft Kunstliefde wat meer tijd en ruimte om te denken over een structurele oplossing.
 
 
 
 
Meer informatie over lid worden vind je op onze website.
 
 
 
Word een Nieuwe Liefde in 2020

Kunstenaars kunnen zich weer aanmelden voor lidmaatschap.
Aanmelden kan nog tot 15 januari.
Voor jonge kunstenaars is er een starterstarief.

Lid worden is zinvol! Je ontmoet kunstenaars en kunstliefhebbers. Je kan 2x per jaar werk inleveren voor de ledententoonstellingen. Je werk wordt gezien door galeriehouders en curatoren en kan ontdekt en gekocht worden door kunstliefhebbers. Er zijn leuke openingen en boeiende podiumavonden. 

 

 
 
VERWACHT Programma 2020 o.a.:
 
18 t/m 26 januari
Somewhere Between Desperate and Divine
HKU Fashion Design / Kunstliefde i.s.m AG Academiegalerie
Derdejaars studenten mode tonen hun visie op hedendaagse mode, waarin een kritische houding ten opzichte van het huidige (mode) systeem. Met provocerende statements over de mode-industrie maar ook de schoonheid van het ambacht.
Sociale normen, gedragscodes rondom identiteit en gender en de verwerking van emoties komen aan bod. Verbeeld in outfits, sculpturen, foto's, films en installaties.
 
1 februari t/m 1 maart  
Sporen van Moesman
Tentoonstelling in het kader van De Moesman-mania die vanaf 15 februari in het Centraal Museum begint. Met historische stukken en hedendaagse kunst. 
 
Voorjaar / zomer:
 
Jubileum De Belofte #15* - 15 jaar de Belofte!, een speciale editie
 
Atelierroute Utrecht, open ateliers door de hele stad
 
UtrechtDownUnder, actuele kunst op weer een bijzondere! locatie...
 

 

Hart voor Kunstliefde
 
Waarom vindt Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, Kunstliefde belangrijk als podium voor beeldende kunst in Utrecht? Wat betekent Kunstliefde voor vele kunstenaars? Bekijk de video en hoor het van hun zelf.

Meer weten over Kunstliefde? Kom kijken naar de tentoonstellingen in de Nobelstraat, bezoek openingen, podiumavonden, ontmoet kunstenaars en liefhebbers. Of word gewoon lid of donateur. 
 
Behoud Kunstliefde en kunst in de binnenstad.
Steun Kunstliefde, uw bijdrage is onmisbaar.

Ieder jaar worden kunstenaars en kunst-liefhebbers lid van Kunstliefde. 
Daar zijn we heel blij mee! Graag ontvangen we je in de prachtige tentoonstellingsruimte aan de Nobelstraat. 
Ook bedrijven zijn van harte welkom om ons te ondersteunen.

Door lid te worden 
  • maak je deel uit van één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, maar wel eentje in een hedendaags jasje!
  • Je draagt bij aan een podium voor kunst en kunstenaars in Utrecht
  • ontmoet kunst en kunstliefhebbers tijdens openingen en boeiende podiumavonden 
  • ontvangt een leuke korting op kunstaankoop en meer
 
Donateur ben je al vanaf 25 euro / 250 voor bedrijven.
 
*Voor kunstenaars is er een ballotage, zie voor aanmelden en voorwaarden onze website. Aamelden voor 2020 vóór 15 januari.

Kijk hier voor meer informatie voor kunstenaars
Kijk hier voor meer informatie voor vrienden / doneren en schenken
Of stuur een mail naar mail@kunstliefde.nl
 
Kunstliefde is een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Giften aan culturele instellingen zijn voor 125% aftrekbaar.

Kunstliefde biedt een podium en ontmoetingsplaats voor kunst, kunstenaars en kunstliefhebbers uit Utrecht en de rest van het land. Opgericht in1807, zijn we één van Nederlands oudste kunstenaars- genootschappen met meer dan 130 kunstenaarsleden en ca 100 kunstlievende leden.
In de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat is een wisselend programma van ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jong talent. Het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars, vormt een springplank voor jong talent. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder.

Kunstliefde is mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, het platform voor beeldende kunst in Utrecht, welke in samenwerking met galeries en musea, de zichtbaarheid van kunst en kunstenaars in Utrecht wil vergroten. Art Utrecht organiseert ook ieder jaar Art Meat, het netwerk-event voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl | (030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 - 17.00 uur

Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven / Gegevens wijzigen