Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Hoppas ni haft en skön Alla helgona helg med mycket "garntid"! Skulle du behöva fylla på ditt garnlager så har vi fått många leveranser senaste tiden, och fler är på väg in, bland annat den efterlängtade Malabrigo Sock och en ny läcker handfärgad merinokvalitet; Malabrigo Mecha...
  
Nu duggar kurserna tätt! Nästa tillfälle blir när Ivar Asplund håller kurs i spetsstickning den 21 november, läs mer i inbjudan nedan!     
 
Det populära häftet Babystickning på stickor 3 får nu två uppföljare; Babystrik på pinde 3½-4 samt Børnestrik på pinde 3½-4. Bägge är på danska och innehåller fina modeller designade av Lene Holme Samsoe och fotona är lika fina som i det första häftet. Beskrivningarna passar alltså till garner som har en stickfasthet på 22 m per 10 cm. I vårt sortiment finner du bland annat Hjertegarns Palino, Manos Silk Blend, Drops Muskat, BC Allino samt TeeTee Pallas som lämpliga alternativ. Häftena kostar 149 kr/ st, men köper du samtidigt garn till något av projekten får du köpa dem för endast 125 kr/st.
 
 
AKTUELL KURS!
Grundkurs i spetsstickning
Torsdag 21 november kl 18.30-21.00
Att sticka spetsmönster är roligt och tacksamt, man får mycket effekt med ganska lite ansträngning genom att kombinera omslag med olika slags hoptagningar. På den här kursen arbetar vi med att läsa ett mönsterdiagram, uppläggning, omslag och olika slags hoptagningar samt avmaskning som passar vid spetsstickning. Vi tränar in tekniken genom att sticka provlappar. Vi tittar på inspirerande exempel och ger boktips och länktips för dig som vill veta mer. För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
Ny sjal i design av Ivar Asplund
Sjalen Nili, här stickad i Hjelholts Farveskiftesgarn, är en ny design från Asplundknits. Den består av tre trianglar och stickas från nacken och utåt. En sjal med den här formen halkar inte av axlarna utan ligger snällt kvar,
och den är horisontal i ryggen utan en snibb man kan råka sätta sig på. Snygg är den också!
Beskrivningen kostar 25 kr, och till en sjal i samma storlek som ovan behövs 1 hg Hjelholts farveskiftesgarn som kostar 145 kr.
 
 
Novemberpris på alpaca bouclé!
Passa på att testa det härligt mjuka och lätta garnet TeeTee Cacao och BC Alpaca Bouclé till ett riktigt bra pris!
 
Bouclégarn är supertrendigt i höst och vinter, du har säkert sett många plagg med lockig yta ute i butikerna.
I spinningen skapas små lockar eller öglor i garnet som ger ett fylligt och lätt garn som passar perfekt till mjuka halsdukar, stortröjor eller långkoftor/västar. Eftersom garnet är så drygt blir även stora plagg lätta och håller därmed formen bättre. Cacao och BC Alpaca Bouclé kan stickas enkelt eller dubbelt, eller tillsammans med ett tunt ullgarn och det går även utmärkt att väva med.
 
 
 
Ordinarie pris är 129 kr/härva på 100 gr och 500 m. Fram till och med 30 november kostar en härva 110 kr och om du köper två eller fler får du dem för endast 100 kr/st! Till en sjal räcker en härva, till en tröja eller långväst behövs 2-3 hg för storlek M.
 
Gratis mönster och inspiration hittar du på TeeTee's hemsida. 

     mönster                     mönster                   mönster
 
 
Nytt från Lana Grossa!
Vi har fått en stor leverans från Lana Grossa med nya färger i den härliga Alta Moda Alpaca och Alta Moda SuperbabySamtidigt kommer två nya mönsterkataloger; Filati Home och Filat Accessoires, proppfulla med snygga tröjor, mössor, kragar, kuddar, filtar, väskor och allt vad man kan tänkas bli sugen på att sticka eller virka.
Katalogerna är på danska och kostar endast 49 kr för Filati Home med 70 olika beskrivningar respektive 29 kr för Filati Accessoires med 59 beskrivningar. Några exempel ser du här nedan, kom in och se ännu fler och skaffa ditt eget inspirationsexemplar!
 
 
Stickcafé på Kristinehovs malmgård på söndag 10 november
På 1700-talsgården Kristinehovs malmgård nära Högalidskyrkan arrangeras kultursöndag med stickcafé andra söndagen varje månad, så är du sticksugen får du passa på nu på söndag den 10/11 kl 14-16. Stickcaféet håller till i flygeln och fika kan köpas på plats. Adressen är Kristinehovsgatan 2, för mer info om Kultursöndagen, se evenemangssidan på Facebook.
 
 
Alpaca Party året ut!
Nu ger vi 25% rabatt på hela vårt sortiment av alpackagarner från Drops Design/Garnstudio; Drops Alpaca, Andes, Lace och Nepal. Rabatten gäller året ut, dvs. till och med 31/12 2013. Massor av mönsterinspiration hittar du som vanligt på Garnstudios hemsida.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!