BEL-bulletin 53:
Circus act
 
Beste ,

Ondanks alle goede bedoelingen, voornemens en zelfs beloftes (aan jullie BEL-bulletin lezers en mijzelf) is de klad er weer snel ingeslopen na het versturen van de vorige editie. Ik voel mij als de loodgieter bij wie de kraan lekt, waarvoor mijn excuses. Ik prijs me overigens heel gelukkig dat mensen naar mijn BEL-bulletin vragen (omdat deze berichten blijkbaar worden gemist).
 
Ik weet maar al te goed dat het belangrijk is om op het netvlies van klanten en relaties te blijven staan. Dat kun je in mijn geval doen door blogs of nieuwsbrieven te schrijven.
 
Maar de waan van de dag regeert. Ook zeker bij mij. Afspraken buiten de deur, een gestage stroom e-mails, vergaderstukken doornemen, voorbereiding van trainingen, telefoontjes, etc., etc.. Af en toe lijkt het wel een circus act om op alle fronten bij te blijven. Want thuis wil ik het ook graag nog een beetje leuk en gezellig houden & vrienden en familie niet teveel te kort doen (omdat zij van mij niet de dupe mogen worden van mijn enthousiasme en ambities).
 
Veel ballen in de lucht houden
 
 
Wat is het 'probleem'?
Door mijn werkzaamheden voor de pluimveesector mag ik regelmatig als dagvoorzitter optreden of als ervaringsdeskundige een bijdrage leveren aan een congres of training.
Heel erg leuk om te doen, maar ik doe dat naast wat ik allemaal al deed en de werkdruk daarvan is niet echt afgenomen. Kortom, situatietje teveel hooi op de vork om zonder knoeien over te komen (is geen echt spreekwoord, maar je snapt wel wat ik bedoel).
 
Af en toe lijkt het echt wel een circus act om alle ballen in de lucht te houden. Het gekke is dat mijn circus act vaak goed gaat, maar als hij minder goed gaat, dan is dat op hetzelfde punt. Het werk gaat dan altijd voor het meisje. Ik neem verantwoordelijkheden heel serieus, waardoor klanten en andere 'werk-dingen' vrijwel altijd voor gaan op mijn privé agenda.  
 
‘Nee’ is een antwoord dat je niet snel van mij zult horen. Een goede eigenschap wellicht, want het maakt dat ik veel leuke en interessante dingen mee mag maken (zo was ik in maart dagvoorzitter op een congres in Bangkok), maar het maakt van mijn leven soms wel een circus act: werken (met bijbehorende reistijd), sporten, gezond eten, voldoende slapen, met nog wat tijd en aandacht voor (t)huis, familie en vrienden vergt een strakke planning. En dat past dan weer helemaal niet bij mij, maar als ik dat niet doe, dan valt er hooi van de vork. Snap je het nog?
 
 
Tip van de maand:  focus & doorzetten
 
 
Door doelen (mijlpalen en ijkmomenten) te bepalen houd ik grip op wat ik allemaal belangrijk vind. Eenmaal ingepland moet er wel een akelig goede reden zijn om te gaan schuiven in die planning. Daarna vergt het alleen nog maar focus en doorzettingsvermogen.
 
Het ‘verlangen’ naar het realiseren van mijn doelen maakt dat ik doe wat nodig is om dat resultaat te boeken. Niet altijd vlekkeloos, maar wel in de wetenschap dat ik tijd en energie steek in wat voor mij belangrijk is.
Naast omzet is ook voldoening namelijk heel belangrijk om lekker te kunnen blijven werken en leven. Zingeving halen uit wat je doet en erkenning uit de resultaten die je boekt, in welke vorm dan ook.
 
Maak keuzes en doe wat jij vindt waar jij mee bezig wilt zijn. Wat dan ook en hoeveel dan ook. Een ander kan het niet voor jou bepalen. Een coach kan je wel helpen focus aan te brengen en jou op koers te houden van wat jij je ten doel hebt gesteld.
 
Ik ben een betere coach dan opvolger van mijn eigen adviezen, zoals menig ‘loodgieter’. Ben je gevestigd in Overijssel of Gelderland en korter dan 5 jaar zelfstandig ondernemer, dan kun je met € 1000,- subsidie (en een geringe eigen bijdrage) een business coachtraject  bij mij doorlopen.  
 
Interesse, of wil je meer informatie? Bel me: 06-52656907 of mail me: hennie@dehaanoa.nl voor een vrijblijvende offerte of afspraak.
 
 
Hartelijke groet,
 
Hennie
 
Doorsturen
 
Ken je mensen voor wie dit e-bulletin interessant kan zijn? Stuur hem dan door (waarvoor mijn dank), zodat zij een abonnement kunnen nemen, via: Stuur deze email door naar een vriend
 
Wijzigen
 
Opzeggen voor dit e-bulletin kan vanzelfsprekend en altijd! NIET door mij te mailen, maar via de link onderaan.
E-mailadres veranderd? Wijzig hem zelf via onderstaande link. Krijg je hem dubbel? Zeg een van tweeën op, ook via deze link: Uitschrijven / Gegevens wijzigen 
De Haan Organisatieadvies, Gravendijk 16, 7665 SK Albergen,