______________________________________________________

5 april 2020 – nummer 435

 

Inhoud

·         VIERINGEN

·         GOED OM TE WETEN

·         OMZIEN NAAR ELKAAR

·         ACTIVITEITEN

 

Dringend gezocht: USB webcamera

Voor het streamen van de vieringen vanuit het Kerkelijk Centrum zijn we op zoek naar een goede USB webcamera.
Op dit moment maken we gebruik van twee kleine camera's die je op de monitor kunt bevestigen voor bijvoorbeeld Skype. Het nadeel daarvan is dat ze op een afstand van meer dan een meter niet meer scherp te stellen zijn. Het beeld wordt daardoor vaag.
Er zijn ook bijvoorbeeld bewakingscamera's die ook op grotere afstand (5-10 meter) een scherp beeld geven.
Wie heeft zo'n camera voor ons te leen.
Eisen zijn 1080p en een USB aansluiting.
Gewone videocamera's zijn niet geschikt omdat daarvoor een dure capture kaart noodzakelijk is.
Ook als iemand zo’n capture-kastje/stick heeft zouden we die graag willen lenen, want gewone camera's zijn er genoeg.

Passie en Pasen

Heden Hosanna, morgen kruisigt hem!
Iemand vertaalde dat woord Hosanna met het oog op de huidige tijd in de woorden “hiep hiep help!”
Het is haast een samenvatting van het evangelie en ook van de beleving van veel gemeenteleden.
Het is fijn dat er meer gebeld wordt, het is fijn dat er aandacht is voor al die kinderen die thuis zitten te ploeteren en al die ouders die juf, meester, opvoeder en zelf ook nog van alles moeten doen voor hun werkgever. Het is geweldig, al die spontane acties en creatieve initatieven. Hiep hiep hoera!
Maar ja – er is ook nog zoveel meer!
Want soms wil je uitbreken uit dat strakke ritme, soms wil je even rust zonder de nachtmerries.
Soms zou je verlost willen worden van de geluiden van toetsenborden, piepjes en blurps van online games.
Je zou wensen dat je bankrekening niet rode cijfers vertoonde, dat de brief van je werkgever (werktijdverkorting of ontslag) niet gekomen was.
Je zou wensen niet dagelijks de cijfers te zien op journaals. Je zou wensen niet geconfronteerd te worden met beelden vanuit kamp Moria.
Help!
We worden heen en weer geslingerd, geconfronteerd met kwetsbaarheid.
We raken ‘gewend’ aan het nieuwe normaal, en tegelijkertijd raken we uitgeput.
Temidden van die verwarring van eenzaamheid, afgesneden banden en kleine lichtpunten is er het evangelie.
Wie is jouw koning? Wie is die koning die rijdt op een ezelsveulen? Welke boodschap zou hij voor ons hebben? Kunnen we op hem vertrouwen?

 

VIERINGEN

Vanmorgen zenden we weer een dienst uit vanuit de Noorderlichtkerk.
De dienst wordt verzorgd door Het Witte Kerkje. Voorganger is ds Els van der Wal.


Als u de viering vanuit de NoorderLichtkerk wilt beluisteren of bekijken, dan kan dat heel eenvoudig via de volgende link van Kerkomroep.nl:

  Kerkomroep uitzendingen uit NoorderLicht

Het is ook mogelijk om via YouTube te kijken:

   YouTube uitzending vanuit NoorderLicht


De liturgie kunt u hier downloaden. [453 KB]Voorbeden

Als er iets of iemand is waarvoor u wilt danken of wilt bidden: stuur mij een mailtje of een WhatsApp berichtje. U kunt ook uw voorbeden op een briefje schrijven en die in de brievenbus bij onze kerk stoppen. Ik zal op mijn dagelijkse wandelrondje dan vrijdagmiddag langs de kerk gaan om ze op te halen. Zo kunt u ook als u geen internet hebt maar wel voorbeden wilt doen of ergens voor wilt danken (!) betrokken zijn en meedoen.
Ik zal die ingeleverde voorbeden verwerken in mijn eigen dienst (als ik dienst heb) of in de korte vlog die elke week op woensdag zal worden geplaatst op YouTube.
Dit gebeurt natuurlijk altijd anoniem en met zorg voor uw privacy. Ik zal zelden de 'letterlijke' tekst van uw gebed overnemen. Maar ik zal altijd de intentie zo nauwkeurig mogelijk proberen over te brengen.

Vieringen in de Stille Week

Geloof kan een steun in de rug zijn, als je samen zou kunnen zitten aan de Tafel. Maar die Tafel blijft leeg donderdagavond, we zien wel het bordje en de beker – maar gezamenlijk vieren is het niet. We missen elkaar, we missen de gemeenschap. De werkgroep vieringen en de kerkenraad besloten in goed overleg om niet te breken en te delen (een enkeling in de kerk, u allen thuis achter een bordje). In plaats daarvan lezen we het verhaal van die laatste maaltijd die vooruit wijst.
Geloof kan een steun in de rug zijn, maar geloof kan je ook voor raadsels plaatsen. Daarvan getuigt het kruis op de goede vrijdag met de schreeuw vanuit de Psalmen “mijn God, mijn God …”
Geloof heb je nodig om het uit te houden in de nacht, op hoop van zegen dat het Licht zal verschijnen in de duisternis – steeds opnieuw, en ook in onze duisternis.
Tussen waken, tussen dromen breekt dan in het vroege morgenlicht het graf open. De Levende, hij is hier! Wat betekent de gestalte van de opgestane Mens voor ons?

De vieringen zijn:
* Donderdag 9 april 19.30 uur - Witte Donderdag
* Vrijdag 10 april 19.30 uur - Goede Vrijdag
* Zaterdag 11 april 21.00 uur - Stille zaterdag
* Zondag 12 april - Paasmorgen

Alle vieringen zijn te beluisteren via het Kerkomroepkanaal van Zeist-West en via het nieuwe kanaal van Zeist-West op YouTube.

Kerkomroep Zeist-West

  Kerkomroep Zeist-West

 YouTube Zeist-West

   YouTube Zeist-West

Draag bij aan YouTube-kanaal Zeist-West

Afgelopen week is er een YouTubekanaal geopend speciaal voor Zeist-West.
Op dit kanaal vindt u de vieringen van afgelopen zondagen in de NLG, maar ook de vlogs van ds. Tineke Dronkert. Zo kan ze u persoonlijk toespreken.

We willen dit kanaal gaan gebruiken voor alle filmpjes die we voor onze wijkgemeente maken of met elkaar willen delen. Maar u kunt ook zelf een filmpje maken, bijvoorbeeld met uw telefoon en dat delen met ons.
Als u iets meemaakt, iets bijzonders ziet of iets wilt zeggen tegen de gemeenteleden, maak er een filmpje van. Stuur het naar youtube@pknzeistwest.nl en wij zorgen dat het wordt geplaatst.
Natuurlijk zullen we nieuwe videoberichten steeds melden in de Nieuwsbrief, maar als u zich abonneert op het YouTubekanaal dan krijgt u direct bericht als er iets nieuws is geplaatst.
Voor de live uitzendingen van de kerkdiensten moet u altijd even kijken welk kanaal we gebruiken. We geven dit altijd aan in de Nieuwsbrief op zaterdagmorgen.

Als u op de tekst hieronder klikt komt u vanzelf bij het kanaal terecht:
YouTube Zeist-West.

Als u op de tekst hieronder klikt komt u vanzelf bij het kanaal terecht:
YouTube Zeist-West.

 

Vesper woensdag 8 april

In de vesper van 8 april is het thema: "Niets; Jezus ontkleed". Het laatste thema wat we ontlenen aan het boekje van Erik Borgman.
In deze vesper is een moment van inkeer en bemoediging. Omdat handoplegging nu niet mogelijk is kijken we naar een afbeelding van 'de terugkeer van de verloren zoon' van Rembrandt.
Deze afbeelding staat op de liturgie die u op de website kunt vinden.
Voorganger is ds. Tineke Dronkert.
Vanwege het feit dat we met zo min mogelijk mensen mogen samenkomen gaat Tineke alleen voor.
Gertjaap speelt piano, Ellen, Siepie en Joop zingen.
De vesper begint om 19.15 uur. We zullen tevoren "de klokken van hoop en troost" weer luiden.
Deze luiden elke woensdag tussen 19 en 19.15 uur t/m eind april.

Jeannette van Andel

De vesperviering zal worden uitgezonden via kerkomroep.nl. Als u klikt op de link komt u direct bij Zeist-West terecht.
De tekst van de liturgie kunt u 
hier [676 KB] downloaden.

 

 Kinderkerk 40-dagentijd - Teken van leven

In de veertigdagentijd gaan we met de kinderen op weg naar Pasen. Dat doen we dit jaar met verhalen over Mozes uit het boek Exodus. Deze verhalen laten zien dat God mensen bevrijdt, zelfs als ze het heel erg moeilijk hebben. Samen met de kinderen zullen we ontdekken dat mensen steeds opnieuw mogen hopen op een teken van leven.
Ook wij mogen uitzien naar tekens van leven. We kunnen erom bidden, en we kunnen ook een teken van leven doorgeven aan elkaar. Dat doen we door elkaar aan te moedigen en te troosten, door om te zien naar iemand die het moeilijk heeft.
Vorige week hoorden we dat God het lijden van zijn volk gezien en gehoord heeft en een teken van leven geeft. Deze week luisteren we naar het vervolg: nadat Mozes en Aäron heel wat keren naar de Farao zijn geweest met de vraag om het volk vrij te maken, geeft de Farao eindelijk toe en mogen de mensen zich klaar maken om op reis te gaan.
We luisteren deze week ook (in de vorm van een filmpje) naar een tweede verhaal: het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem.
Beide verhalen 'de uittocht' en 'de intocht' zijn heel verschillend maar er zijn ook overeenkomsten: in beide verhalen zijn de mensen erg blij – eindelijk is de bevrijding in zicht- en in beide verhalen wordt het Pesach gevierd (het verhaal van de uittocht uit Egypte). Bij beide verhalen weten we ook dat het soms toch anders loopt dan de mensen gehoopt hadden. Hoe gaan wij daar mee om?

Namens de Kinderkerk, Coby, Hettie en Tjallie

Oproep Palmpasen

Komende zondag is het Palmpasen. Helaas lukt het dit jaar niet om in optocht met de Palmpasen stokken door de kerk te lopen. Maar misschien kunnen we wel met elkaar een digitale optocht organiseren? U kunt allemaal meehelpen aan die optocht! Kunt u goed tekenen of schilderen? Maak dan een tekening of schildering van een mooie Palmpasenstok en stuur een foto naar ons op. Maakt u liever een bloemschikking van een Palmpasentak? Ook daarvan zijn foto's welkom. En (klein)kinderen en ook ouderen kunnen natuurlijk ook thuis een Palmpasenstok maken en daarvan een foto (of filmpje) opsturen. Is een Palmpasenstok te lastig dan kan een palmtak van papier natuurlijk ook. Als heel veel mensen meedoen moeten we er een mooie digitale optocht van kunnen maken.

Meer informatie over de Palmpasenstok en de palmtak is te vinden op:
https://www.kinderwoorddienst.nl/jaar-c/palmzondag/extras/palmpasenstok-maken.html
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/werkvormen/palmpasenstok
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/werkvormen/palmtakken/


Willen jullie de foto uiterlijk zaterdagmiddag opsturen naar YouTube@pknzeistwest.nl

Eindelijk! Volgende week de collecte!

Het was even puzzelen maar we zijn eruit. Volgende week komt eindelijk de lang uitgestelde collecte en kunt u uw gulle gaven weer kwijt.
In de Nieuwsbrief van volgende week krijgt u een link, waarmee u bijzonder gemakkelijk geld kunt overmaken voor alle goede doelen die zitten te smachten naar uw bijdrage.
En u heeft natuurlijk al flink gespaard, want u kunt uw geld nauwelijk uitgeven. U kunt niet uit eten, veel winkels zijn dicht en na de zondagse wandeling zit het terrasje ook nog op slot. En vergeet niet de rente die u over al die bedragen al hebt ontvangen. En vooral als u wat grotere bedragen overmaakt vallen de kosten bijzonder mee.
Dus de kerkrentmeesters en de diaconie kijken reikhalzend uit naar uw gaven.

Maar alle gekheid op een stokje, we kunnen uw bijdragen natuurlijk niet missen, want de kosten lopen gewoon door en de nieuwe communicatiekanalen kosten ook extra geld. We willen wel blijven omzien naar elkaar.
En we missen met deze neiuwe manier van collecteren natuurlijk ook alle giften van de mensen die wel naar de kerk komen, maar niet internetbankieren.
Dus kijk eens even goed hoeveel u kunt missen en wees daarbij gul.
Volgende week krijgt u de links, de qr-codes en de uitleg hoe u het geld kunt overmaken.

GOED OM TE WETEN

Bedankt!

Meer dan anders ontdekken we in onszelf de behoefte aan contact, ook al is het digitaal en soms maar schraal en marginaal. Elk contact is beter dan geen enkel contact.
Zo proberen we ook steeds op andere manier u te betrekken bij wat we in de kerkenraad, in de werkgroep vieringen, als pastorale medewerkers en bezoekers en niet te vergeten als diakonie, doen. De werkgroep communicatie vormt daarbij een cruciale schakel.

Ik merk in mijn mailbox, via telefoontjes en appjes, en ook via kaartjes dat u dat bijzonder waardeert.
En wij, op onze beurt, waarderen het dat u laat merken hoe belangrijk al die tekenen van contact zijn. U bedankt ons – maar even zeer wil ik u bedanken!!
ds. Tineke Dronkert

Nieuw op YouTube Zeist-West

200401 Vlog Tineke


Basiscatechese online

Ook de basiscatechese gaat in deze tijd gewoon door. Afgelopen zondagochtend hebben we elkaar voor het eerst online ontmoet, de een vanaf de keukentafel, de ander vanuit bed...lekker knus...
De online bijeenkomst verliep uitstekend, het onderwerp 'oude en moderne Heiligen' was inspirerend. We ontdekten o.a. aan de hand van een YouTube filmpje van Martin Luther King, dat we zelf ook talenten hebben gekregen waarmee we anderen een plezier kunnen doen. Goed te gebruiken in deze tijd.
Komende zondag de volgende online sessie, want het was bovenal ook gezellig om elkaar zo te ontmoeten!
Groeten van Marieke, Femke, Margaret en Erik

75 jaar bevrijding - stuur een reactie

Tot nu toe hebben we weinig reacties gekregen dus daarom een herhaalde oproep!
Het meinummer van Opgang heeft het thema 'Vrijheid' meegekregen, met in ons achterhoofd dat het in 2020 al weer 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog tot een eind kwam.
Vanuit Zeist-West willen we graag bij dit thema aansluiten door op zoek te gaan naar mensen met een mooi, ontroerend, inspirerend verhaal over de oorlog, over bevrijding, etc.
We vragen u om het verhaal op te schrijven en te delen. En als u het wel wilt vertellen maar niet wilt/kunt opschrijven dan gaan we graag met u in gespek om het voor u op te schrijven.
Stuur een mailtje aan publiciteit@pknzeistwest.nl of laat het weten aan Agathe de Bruin (030-695 1613) of Hugo Albers (06-22 97 6044).
We hebben hiervoor de tijd tot Pasen.

Bereikbaarheid predikant

Ik probeer ook in deze periode zo goed mogelijk bereikbaar te zijn voor u. Gezien de overheidsmaatregelen kan ik niet bij u op bezoek komen tenzij in zeer uitzonderlijke situaties en uitsluitend na overleg met artsen.
Vrijwel alle contact met u vindt noodgedwongen plaats 'op afstand'. Dat geldt ook voor mij. Maar er zijn wel andere mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, anders dan de fysieke. 
Voor wie de beschikking heeft over internet of (mobiele) telefoon: u kunt mij het beste via mail of WhatsApp bereiken. Dat geeft mij de kans om uw boodschap na te kunnen lezen met aandacht die het verdient. 
Telefoneren kan een optie zijn, maar de kans is groot dat ik niet altijd opneem omdat ik in gesprek ben of anderszins bezig. Inspreken op de voicemail is dan het beste. 
Tenslotte is ook het ouderwets papier geduldig, een briefje kunt u desnoods stoppen in de brievenbus van de kerk mits u er rekening mee houdt dat ik die maar eens per week leeg in deze tijden (op vrijdagmiddag) en dat er nog meer mensen zijn die toegang hebben tot deze brievenbus. Doe uw briefje dan in een envelop en schrijf mijn naam erop.  
Voor de zekerheid nogmaals mijn gegevens: ds.t.dronkert@pknzeistwest.nl en telefoon 06-189.186.45

Digitale kalender van Pasen tot Pinksteren

In deze bijzondere tijd waarin geen gewone kerkgang en samenkomsten mogelijk zijn kwam het verzoek of de Veertigdagenkalender verlengd zou kunnen worden tot Pinksteren. We willen daar graag gehoor aan geven.
Een Vijftigdagenkalender dus.
Heel blij en dankbaar zijn we dat Corja Bekius 7 thema’s aangereikt heeft waarmee de schrijvers in deze Tussentijd tussen Pasen en Pinksteren ons kunnen inspireren. Zij heeft daarbij teruggegrepen op een project van enkele jaren geleden Het Licht speelt. Van Pasen naar Pinksteren (Corja Bekius, Andries Govaart, Tini Brugge, red.), Stichting Docete 2015.

NB: als u de Veertigdagenkalender ontvangen hebt hoeft u niets te doen, u ontvangt het vervolg dan automatisch.

U kunt u via onderstaande knop aanmelden:
NBG-weggeefactie met bemoediging uit de Bijbel

Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen veel meer thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, komt het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) met een weggeefactie. ‘De Bijbel heeft mensen door de eeuwen heen rust, vertrouwen, hoop en moed gegeven in onzekere tijden’, zegt NBG-directeur Rieuwerd Buitenwerf. ‘Daarom stellen we die bemoediging nu voor iedereen gratis beschikbaar.’

Er is keuze uit drie bijbeluitgaven, die mensen kunnen aanvragen voor zichzelf, de kinderen of voor kwetsbare of eenzame bekenden.

Kinderuitgaven en Psalmen
Twee van de boeken zijn voor kinderen. Het derde boekje is een editie van de Psalmen:

De Samenleesbijbel Junior: 14 stappen. Deze uitgave is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar en bevat Psalm 23, het verhaal over Jesaja die droomt van vrede, de Bergrede van Jezus, het Paasverhaal en tien andere verhalen opgenomen. Naast de bijbelverhalen staan opdrachten, vragen en proefjes.

Het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. Het bevat verhalen over Jezus, waaronder het paasverhaal. Er staan creatieve opdrachten bij, waarmee kinderen de betekenis van de verhalen kunnen ontdekken. Ook zijn er tips over hoe je thuis Pasen kunt vieren.

Psalmen Dichtbij, een uitgave van het boek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal. Naast de psalmtekst staan vragen, die bedoeld zijn om je te helpen om uit deze bijbelse gedichten rust, vertrouwen en hoop te putten.

Zowel de EO, die Psalmen Dichtbij mogelijk maakte, als de Protestantse Kerk in Nederland, die meewerkte aan de Samenleesbijbel, ondersteunen deze actie van harte.

Bestelwijze
Iedere besteller mag maximaal één exemplaar per titel opvragen. Per adres is één bestelling mogelijk. De actie loopt zo lang de voorraad strekt van in totaal 40.000 exemplaren, dus op is op. De boeken worden – tenzij de situatie in het land dat onmogelijk maakt – voor Pasen thuisbezorgd. De boeken kunnen aangevraagd worden via: bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap
Contactpersoon Zeist:
 Aad Oorschot
Link: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu.Huisbezoek

In overeenstemming met de landelijke richtlijnen, zullen bezoeken aan huis in de komende weken tot een noodzakelijk minimum worden beperkt.
Indien u in deze periode toch behoefte heeft aan pastoraal contact dan stellen we de volgende procedure voor:
- Indien u 80 jaar of ouder bent, dan loopt het contact via uw vaste contactpersoon. Die zal zeker extra oplettend naar u zijn, maar u kunt ook zelf telefonisch contact met haar/hem opnemen.
- Indien u jonger bent, dan kunt u contact opnemen met Jeannette van Andel (pastoraal medewerker; je.andel@wxs.nl; 06-53146662
) of Kees Manintveld (ouderling pastoraat; k.manintveld@me.com; 06-15097230).

Nieuwsbrief verspreiden

Nu we elkaar niet meer op zondag ontmoeten zijn we aangewezen op andere manieren van communiceren en daarbij is de digitale Nieuwsbrief een belangrijk medium.
Natuurlijk proberen we ook met degenen die geen email kunnen ontvangen ook contact te houden, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Daarom zijn we heel blij met de vele vrijwilligers die de Nieuwsbrief printen en bij iemand in de bus stoppen. Maar helaas hebben we daar geen overzicht van en misschien zijn er ook wel meer mensen die graag van deze service gebruik willen maken.

Om een overzicht te krijgen van wie we via de Nieuwsbrief kunnen bereiken zouden we het fijn vinden als u door kunt geven bij wie u een Nieuwsbrief bezorgd, en wie dus de informatie ontvangt.
U kunt dit doorgeven aan Hugo Albers (webmaster@pknzeistwest.nl).

En als u denkt, ik wil daar ook wel aan meewerken en bij iemand de Nieuwsbrief bezorgen, dan kunt u dat ook aan hem doorgeven.

Het zal door veel ouderen zeer gewaardeerd worden.

 

OMZIEN NAAR ELKAAR

Besloten wake bij kamp Zeist

Door de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van corona hebben wij op zondag 5 april een besloten wake.
Wij vragen u thuis te blijven .
U kunt wel op een willekeurig moment een bloem en/of boodschap aan het hek achterlaten.

Ø WakeZeist gaat door met het organiseren van de maandelijkse wake op iedere eerste zondag van de maand, een teken aan de politiek dat het vreemdelingenbeleid anders moet.
Ø Omdat uitzetting niet kan door de beperking van vluchten zijn veel mensen vrijgelaten.
Ø De tv opname van 1 maart hartenziel ligt op de plank tot andere tijden, de radiouitzending vind u bij https://www.nporadio5.nl/gemist zin in weekend 7 en 8 maart
Namens de Raad van Kerken Zeist en Soest

Informatie: 0629025008 www.wakezeist.nl
Bekijk ook de website: www.saviz.nl (Steunfonds)

 

 

Paasgroetenactie 2020

In de nieuwsbrief 429 heeft u kunnen lezen dat wij in Zeist-West mee gaan doen met de landelijke Paasgroetenactie. Er waren 2 data gepland om deze kaarten na de kerkdienst te schrijven.
Vanwege het corona-virus hebben wij het gezamenlijk schrijven moeten annuleren. De kaarten waren al besteld en in mijn bezit. Nu heb ik zelf de 100 kaarten van tekst voorzien en naar het hoofdkantoor van de PKN gestuurd.
Zij zullen voor de Pasen de kaarten met bemoedigende teksten bij de gedetineerden bezorgen. Het zijn dubbele kaarten ( één blanco met een postzegel) zodat een gedetineerde een kaart kan sturen naar een dierbare.
Al heeft u dit jaar dan niet kunnen schrijven, weet wel dat het een gedetineerde heel goed doet dat er aan hem/haar geacht wordt.
Volgende jaar hoop ik deze actie weer met u samen te kunnen doen.
Tot slot:
Wens ik u allen gezegende Paasdagen en geef u de volgende tekst mee uit psalm 36:10, Want bij U is de fontein des levens; in Uw licht zien wij het licht.
Rianne Hoetink(diaken)

 

 

 

 

Platform #niet alleen

Vorige week is het Kerkelijk Bureau benaderd door Kerk-in-Actie. Zij hebben samen met de EO het platform #niet alleen georganiseerd (https://nietalleen.nl).
Op dit platform kunnen Hulpvragers en Hulpbieders elkaar tijdens de coronacrisis vinden.
De diaconie van de Protestantse Gemeente heeft zich ook aangemeld bij dit platform waarbij Annemarie van de Water voorlopig contactpersoon is.
Als er via dit platform hulpvragen (uit Zeist) binnenkomen zet zij ze door, in overleg natuurlijk, naar de wijk waar de hulpvrager geografisch onder valt.
Er zijn al heel veel mooie initiatieven ontstaan in diverse wijken. Misschien dat deze eventuele hulpvragen zo in een project kunnen worden opgenomen.
Als er zorg op maat moet worden geleverd kunnen we samen overleggen hoe we dit vorm kunnen geven.
De door de overheid genomen maatregelen blijven voorlopig nog tot eind april van kracht en ik verwacht wel dat in de komende periode veel mensen behoefte aan hulp of een praatje hebben.
Laten we ons diaconale hart laten spreken en klaar staan voor onze medemens in deze lastige tijd.
Rianne Hoetink (diaken)

Bloemengroet

Zondagse bloemen
Nu we geen vieringen hebben op zondag, zijn er vanzelfsprekend ook geen bloemen uit de dienst te bezorgen. Onze bloemendames en -bezorgers zijn noodgedwongen vrij.
Desondanks gaan we wel door met dit blijk van medeleven en onderlinge betrokkenheid: bij moeilijke én mooie gebeurtenissen sturen we een bloemenkáárt.
Chantal en Jannie verzorgen dit, met Uw hulp!
U bent onze ogen en oren, helemaal in deze tijd.
Daarom verzoeken we u om berichten te blijven versturen naar ons, via bloemengroet@pknzeistwest.nl zodat wij weten wat er speelt in de gemeente. Er zullen in deze tijden van corona veel verdrietige en moeilijke gebeurtenissen zijn, en daar geven we zeker aandacht aan, tegelijk roepen we u ook op om de mooie gebeurtenissen te melden, zodat we het goede en mooie dat er is blijven zien en vieren.
Wij laten via de Nieuwsbrief weten wie de afgelopen zondag bloemen heeft gekregen.
Zo blijven we naar elkaar omzien.
Jannie van Beest en Chantal van Lieshout
 

 

 

Lief en leed

Bloemen afgelopen week  

* De bloemenkaart van zondag 29 maart is gegaan naar Mw Ineke Wiggers; zij is recent gevallen, en heeft al langere tijd gezondheidsklachten waar zij voor onderzocht werd. 

Bedankjes 

* Hartelijk bedankt voor de bloemengroet en de vele groeten van andere kerkgangers. Sinds gisteren zit ik in de Looborch na een lange tijd in de Biltsehof in Bilthoven. Goede Paasdagen toegewenst. Atti van den Broek 

Nieuwe adressen  

* Adressen vanuit de gemeente voor de zondagse bloemengroet kunt u sturen aan bloemengroet@pknzeistwest.nl. Graag jong en oud, vreugde en verdriet, of andere bijzonderheden. U kunt eventueel ook bellen en een bericht inspreken op de volgende nummers: Jannie van Beest 06- 30 25 41 98 of Chantal van Lieshout 030-69 59 931 (de voicemail wordt aangenomen met de familienaam Wagenaar).  

 

 

ACTIVITEITEN               

YouTube hulp gezocht

We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met het uploaden en werken met YouTube. Vooral jongeren zijn hier vaak zeer deskundig in. We moeten nu alles zelf uitzoeken en met hun hulp zou het veel sneller gaan.
Dus als u iemand weet, laten ze dan contact opnemen met het Youtube-team (YouTube@pknzeistwest.nl).

Agenda deze week

 

Zo.5 april 10.00 uur 

Palmpasenviering in de Noorderlichtkerk. Deze dienst wordt verzorgd door Het Witte Kerkje 

Voorganger Ds. Els van der Wal 

De dienst is te zien én te beluisteren via Kerkomroep.nl of YouTube 

Zo.5 april 16.30 uur 

Wake Kamp Zeist 

Dit is een besloten wake, zonder extra bezoekers 

 

Wo. 8 april 19.00 uur 

De Kerkklokken van troost en hoop luiden. 

Vanaf vele kerken in Zeist 

Te horen live 

Wo. 8 april 19.15 uur 

Oecumenische Vesper vanuit de kerk in Zeist-West 

Voorganger Ds.Tineke Dronkert 

De vesper wordt uitgezonden via Kerkomroep.nl en YouTube 

Do. 9 april 19.30 uur 

Witte Donderdagviering 

Voorganger Ds. Tineke Dronkert 

Te beluisteren via Kerkomroep.nl en YouTube 

Vr. 9 april 19.30 uur 

Goede Vrijdagdienst  

Voorganger Ds. Tineke Dronkert 

Te beluisteren via Kerkomroep.nl en YouTube 

Za. 10 april 21.00 uur 

Stille Zaterdagdienst 

Voorganger Ds. Tineke Dronkert 

Kerkomroep.nl en YouTube 

Zo. 11 april 10.00 uur 

Pasen 

Voorganger Ds. Tineke Dronkert 

Te beluisteren via Kerkomroep.nl en YouTube 

Alle overige activiteiten zijn voorlopig tot nader order uitgesteld of worden via internet verzorgd.

Eerder verschenen

 

Spiritueel café De Ontmoetingsgroep start een nieuwe activiteit: het Spiritueel Café. Onze wens hierbij is om met elkaar in gesprek te raken over een inhoudelijk thema, op een ongedwongen en ontspannen manier.

Gemeente op weg naar 2030 In de dienst van zondag 12 januari hebben we in een kort en krachtig Gemeenteberaad van 30 minuten de gemeenteleden meegenomen richting 2030. Ja, u leest het goed: 2030 …. Want het is belangrijk om als gemeente invulling te geven aan onze toekomst in Zeist-West.

Vacatures Kijk eens of u iets kunt doen

 

 

Sluitingstijd kopij

De sluitingstijd voor kopij voor de website en de Nieuwsbrief is op donderdagavond 20:00 uur.
Stuur uw berichten aan 
publiciteit@pknzeistwest.nl.

 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pl462.gif

http://www.pknzeistwest.nl/images/pcp.gif

 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifWijkgemeente 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifKerktaxidienst 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifWijziging E-mail adres? Geef het door! 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifKopij Insturen 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifCollectebonnen bestellen 

http://www.pknzeistwest.nl/images/pdot.gifPrivacyverklaring