Innehåll
 
- MATematikerna
- Bokrelease
- Muskelpumpen
- Rödbetssoppa 

Om Personbästa AB

Personbästa AB drivs av Jan Tern som utvecklar företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Om några månader kan du göra samma sak på svenska stränder.
    
 
Tekniska framsteg!!!...???
 
Citat 
 
 
"Faith can move mountains. Doubt can create them."
Howard Wright
 
 
Världspremiär för MATematikerna
 
 
Så var det äntligen dags för min sjätte bok MATematikerna, som jag skrivit tillsammans med Anders Arnell. Vi vill starta hälsorörelsen MATematikerna som syftar till att Sveriges befolkning väljer och förstår värdet av bättre mat. Det handlar om att förstå att billig mat inte är bra mat, utan istället leta efter prisvärd och bra mat. Genom att köpa mer prisvärt, slänga mindre, omprioritera kommer det inte att bli dyrare - bara bättre.
 
Bokrelease och introduktionserbjudande
 
Bokrelease på Lipp
 
Den 5 februari 17.00 - 19.00 hoppas jag att vi ses på Brasserie Lipp (på Avenyn i Göteborg) där vi bjuder på smakprov från boken och något gott att dricka till. Richard Waje som medverkat i boken har tolkat MATematikernas Mattombola  och har lovat att det blir gott. Vi kommer även att erbjuda dig som vän att köpa TVÅ böcker till priset av en 249 kronor. Om du vill komma skickar du ett mail till (jan.tern@personbasta.se). Skriv bokrelease i meddelandefältet och hur många som kommer.  
 
Introduktionserbjudande
 
För dig som inte har möjlighet att närvara men ändå vill ha boken får du två för priset av en 249:-. Sätt in denna summa (plus några ören) på plusgiro 531767-2. När du gjort detta meddelar du mig via mail (jan.tern@personbasta.se)  ditt namn, adress och telefonnummer samt den exakta summan du satte in ex 249,77. När pengarna är inne skickar jag böckerna till dig. 
 
Naturligtvis gäller också mitt vanliga förmånliga och mycket uppskattade erbjudande att om företaget/organisationen du arbetar på köper in minst 50 böcker av valfri titel, ingår en föreläsning på upp till två timmar. Perfekt för hälsodagen eller bara för att ge inspiration och kunskap som kan ge friskare medarbetare. Ring mig gärna på 0768-147080 eller skicka ett mail så kan vi diskutera vilken föreläsning som ger er bäst effekt. 
 
Muskelpumpen

Många tror att hjärtat pumpar runt blodet i kroppen. Det stämmer inte riktigt. Hjärtat pumpar ut blod i kroppen via artärerna och dessa har muskler som trycker ut blodet. Men när blodet ska tillbaka till hjärtat via venerna har inte dessa muskler. De är beroende av att musklerna runt venerna arbetar och på så sätt trycker fram blodet. Detta kallas för muskelpumpen. Klicka på bilden för att se en övning bidrar till muskelpumpen. 

  
Rödbetssoppa med rotselleri och apelsin
 
I vår nya bok MATematikerna föreslog Rickard Waje att om du vill ha godare och smakrikare bulgur börjar du med att fräsa en gul lök i en ordentlig klick smör. När löken har fått färg pressar du i en apelsin och låter detta blandas innan du häller på vatten och i med bulguren. Båda mina barn tyckte att bulguren blev mycket godare på detta sätt. Jag testade denna teknik som grund i en soppa och resultat blev en rödbetssoppa med god och frisk smak.
 
 
Till en rödbetssoppa för två använder du:
 
2 stora eller 4 små rödbetor
1 apelsin
1 gul lök 
2 dl rotselleri
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
 
Börja med att skala och skära rödbetor och rotselleri i mindre bitar. Finhacka löken och fräs den i en ordentlig klick smör. När den fått färg pressar du i en apelsin (är upp fruktköttet senare när soppan kokar, så du inte slänger mat i onödan). Låt detta blandas och innan du häller i rödbetorna och rotsellerin. Salta, peppra och vänd runt allting några gånger innan du häller på vattnet och lägger i grönsaksbuljongen. Låt det stå och puttra i 15 min och servera gärna soppan med en klick gräddfil.  
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se