Nieuwsbrief | jaargang 28 | no 270 | juni / juli 2014
Graag stellen we in deze nieuwsbrief de nieuwe kunstenaarsleden voor. Zij laten hun werk zien in de tentoonstelling Nieuwe Liefde 13 die op zondag 29 juni opent. Daarnaast zullen de kunstenaars van de Belofte 9 op zondag 22 juni a.s. aanwezig zijn in Kunstliefde tijdens de finissage van hun tentoonstelling TOEN.
 
   
28 juni t/m 3 augustus
Nieuwe Liefde 13

Opening: zondag 29 juni 16.00 uur door Elaine Vis, onafhankelijk voorzitter toelatingscommissie
 
Kunstliefde verwelkomt als kunstenaarsvereniging regelmatig nieuwe leden. Nieuwe Liefde 13 presenteert met trots vijf recente kunstenaarsleden uit 2013.
 
Buba Cvoric (schilderijen), Kristien Kerstens (video en fotografie), Oeda van den Born (collages, tekeningen, schilderijen), Jeroen Brugman (grafiek) en Marie-Line van Vuuren (installaties).
 
Nieuwe Liefde 13 is een verrassende tentoonstelling met uiteenlopend werk in verschillende disciplines. Bovendien toont een korte film de ateliers en de verschillende manieren waarop een werk tot stand komt.
 
 
BUBA CVORIC | In fantasierijke ruimten die gevuld zijn met herinneringen en dromen, lijkt het alsof er iets staat te gebeuren. Het is er veilig, maar tegelijkertijd ook uitermate duister. Buba verkent de erfenis van de kindertijd in kleurrijke schilderijen die alleen in eerste instantie heel onschuldig lijken.    
 
KRISTIEN KERSTENS | Haar geschilderde en getekende portretten gaan over uniciteit van de geportretteerde, terwijl ze in haar fotografie en video’s juist de overeenkomsten tussen mensen onderzoekt. Het basismateriaal komt uit de media en van het net. Kristien denkt in lagen. Door gezichten te combineren, ontstaat er een nieuw gezicht. In de video Albert Wetterman (1799 - 1837) zoekt ze een gelaat voor de man waar geen afbeeldingen van zijn.
 
OEDA VAN DEN BORN | De cirkels en stippen in haar werk zijn met elkaar verbonden door vorm, grid, kleur, lijn, maar ook door 'energetische ruimte'. Oeda is er van overtuigd dat elke cel van het menselijk lichaam verbonden is met elk aspect van de 'schepping', dat we met alles verbonden zijn via een web van ongeziene energie. Vanuit deze gedachte ontstaat werk dat is opgebouwd uit verschillende technieken; potloodlijnen maar ook fluweel en kralen kunnen benut worden.
 

JEROEN BRUGMAN | Werkt als graficus kundig op kleine formaten. Hij verbeeldt miscommunicatie, vervreemding en maakt verborgen menselijke emoties zichtbaar. Zijn figuren hebben vaak meerdere gezichten tegelijkertijd. 

 
MARIE-LINE VAN VUUREN |  Daagt de toeschouwer uit om op kritische wijze na te denken over onze maatschappij. Meestal werkt zij op locatie in de openbare ruimte. Voor haar installatie De Ruilkamer deed Marie-Line onderzoek naar de geschiedenis van het pand waarin Kunstliefde huist. De installatie verwijst bovendien zijdelings naar mechanismen binnen de kunstwereld, waarin psychologie, biedingen, kansberekening en geluk een rol spelen. 

 
 
De Belofte 9 'TOEN' 
FINISSAGE: Zondag 22 juni 13.00 - 17.00 u.
 
Laatste weekend en finissage van de tentoonstelling TOEN van de Belofte 9. De kunstenaars zullen zondag aanwezig zijn, er is gelegenheid om met hen in gesprek te gaan en om een glaasje te drinken.
 
Kunstenaars; Kim van Erven, Jochem van Grieken, Elise 't Hart, Mathieu Klomp, Gabriëlle Meijer, Niels Mulder, Uljana Orlova en Guy Vording. (HKU 2013)
 
De Belofte is het project van Kunstliefde waarin jonge kunstenaars de kans krijgen om samen een tentoonstelling te realiseren in een werk/leertraject. Dit is de nieuwe generatie kunstenaars die onderzoekt, reflecteert en (uit)vindt.
 
De  Belofte 10 is in aantocht. Komende weken vinden de eindexamenexposities plaats van de nieuwe lichting afstuderende kunstenaars.
 
 
 
Lid worden van Kunstliefde? Klik hier voor meer informatie; Kunstenaarslid of Kunstlievend lid 
 
Bezoek de website  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 JA Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur