Innehåll
 
- Gör inte
- Måluppfyllnad
- Active Health Concept
- Vinterövning
- Hälsosallad

Om Personbästa AB
 

Personbästa AB startades 2009 och drivs av Jan Tern. Målet är att utveckla företag, lag och individer genom att arbeta med hälsosamma förbättringar. Detta görs via utbildningar, föreläsningar, fystester, och coaching. Allt för att skapa en miljö som ger goda förutsättningar för att "gladprestera".
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Jag känner mig inte riktigt lugn med dessa besked.
 
 
Samarbeta framgångsrikt
 
 
 
 
Citat 
 

Be yourself because an original is worth more than a copy.
 
 
Har du en att INTE göra lista?
 
 
Det är vanligt med "att göra listor" och att det adderas uppgifter till dessa. För att använda din tid på ett bra sätt och inte få dåligt samvete över allt som du inte hinner kan du skapa en "att inte göra lista". Den kan innehålla allt från uppgifter som tagits bort från befintliga "att göra listor", till tidstjuvar och saker som varken ger glädje eller energi. 
 
frågVIS - Mål och måluppfyllnad
 
Förra månadens frågVIS handlade mål och när dessa skulle uppfyllas. Över 95 procent hade något mål för året. De vanligaste målen handlade om träning, viktminskning, sova bättre och stressa mindre. För 70 procent var det ett mål som man hade försökt nå tidigare.

Följ gärna länken och svara på månadens fråga som handlar om villken som är den svaga länken i kedjan när ett mål inte uppfylls..
 
Arken Active Health Concept
 
 
För ett år sedan fick jag en fråga att tillsammans med Arken hotel & Art Garden Spa utveckla hälsosamma och effektiva konferenser. I december fanns både ett rum och ett koncept som inte liknar något annat klart. Efter att följt tre pilotgrupper är gästerna, mina uppdragsgivare och jag helnöjda. Den första gruppen sa att de aldrig haft så mycket energi på en konferensdag. Den andra gruppen hade möte tillsammans med sin största kund och skapade på en dag vad som normalt tar mycket mer tid. I den tredje gruppen fanns det två rökare som till lunch hade glömt sitt röksug, så bra och inspirerande hade det varit. Vill du veta mer? Följ länken till Arken hotel.
 
 
 
Isövning
 
Månadens övning görs ute, med skridskor och på is. Den är lätt om du bara kör lite, men åk några hundra meter och ett antal muskler i underkroppen kommer att få arbeta ordentligt. Klicka på bilden för att köra igång videon.


Grönkålssallad med oliver, valnötter och honung
 
 
Grönkål är en fantastisk grönsak, som tack vare att den är köldtålig skördas under vintern. Du kan alltså få färska svenska grönsaker även nu.
 
Till en portion använder du
 
3 dl grönkål
10 st valnötskärnor
10 st oliver
1 tsk rapsolja
1 nypa flingsalt
1 tsk flytande honung
 
Börja med salladen och rapsolja. Använd dina händer för att fördela rapsoljan på grönkålsbladen. Detta gör också att saltet fäster lite bättre och ger mer smak åt salladen. Lägg i valnötter och oliver och blanda runt. Avsluta med att ringla över lite flytande honung och njut därefter av en mycket god, nyttig och smakrik sallad.
 
Skapa en bra dag,
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080 eller
Personbästa Förlag & Event AB 
www.personbasta.se