NIEUWSBRIEF
Jaargang 19 - Nummer 9 - November 2021
 

 


Géén Nieuwsbrief in Oktober...

Sorry!
Diverse trouwe lezers van de NICLA-Nieuwsbrief hebben een mailtje gestuurd in verband met de Nieuwsbrief die in Oktober niet verschenen is. Sinds 2003 is er elke maand een Nieuwsbrief uitgebracht, met uitzondering van de zomermaanden Juli/Augustus, maar vorige maand is erbij ingeschoten...

Nu zijn er allerlei argumenten aan te dragen waarom er geen Nieuwsbrief is verschenen, maar waar het eigenlijk op neer komt, is een gebrek aan tijd. Het was de afgelopen maand (en nu nog steeds) zo ontzettend druk, dat het NICLA-kantoor elke dag overuren draait en zelfs in het weekend bezig is om alles af te werken.

Dat betekent dat er prioriteiten gesteld moeten worden en daarbij gaan directe klanten helaas voor. Vanwege de complete gekte op de markt zijn er veel potentiële kopers die woningen willen bezichtigen en verkopers van woningen zien dat alles nu redelijk snel verkocht wordt, wat voor hen weer reden is om hun woninge te koop te zetten. Op die manier is het druk op beide vlakken; aankoop en verkoop mét het daarbij behorende mailverkeer, dat elke dag afgehandeld wordt.

Verder heeft NICLA de samenwerking met een collega-kantoor dusdanig uitgebreid, dat er een zeer sterk collectief is ontstaan, waarover u hieronder meer kunt. Uiteraard is ook hierin de nodige tijd geslopen, maar uiteindelijk dient dit, ook voor u, een groter doel.

Nogmaals onze oprechte excuses!
 

Nieuw berekeningsmethode van de PlusValía

Zoals u wellicht gehoord heeft, is de berekeningsmethode van de Plusvalía, de Spaanse gemeentelijke meerwaardebelasting, door het Grondwettelijk Hof ongrondwettelijk verklaard. Dit betekende dat de vordering van deze gemeentelijke belasting aan de verkopers van een woning op bouwgrond even moest worden gestaakt, zodat de berekening herzien kon worden. Hier was echter haast bij geboden, want de plusvalía brengt voor de Spaanse gemeenten jaarlijks enkele miljarden euro's in het laadje.

Inmiddels is de nieuwe berekeningsmethode van de plusvalía bekend en hebben de gemeenten maximaal 6 maanden de tijd om dit in te voeren alvorens ze de plusvalía weer kunnen gaan innen. De herziening houdt in, dat er géén plusvalía gevorderd kan worden indien er met verlies verkocht wordt.

Verder heeft de verkoper van een woning nu de keuze of de belasting op de meerwaarde van het perceel wordt geheven over de stijging van de kasastrale waarde danwel over het verschil tussen de verkoopprijs en de aankoopprijs. Op die manier kan er vanuit de verkoper dus gekeken worden naar de meest gunstige berekening.

De plusvalía wordt niet geheven bij verkoop van een woning gelegen op een rural perceel en ook de winstbelasting bij verkoop blijft gewoon gehandhaafd.
 
 


- Klik op de foto voor een video-introductie -

Ana, de nieuwe partner van NICLA

Op de lokale woningmarkt in de regio Vera en omstreken zal het geen verrassing zijn, dat NICLA een partnerschap is aangegaan met Ana van RMB Spain. Na een jarenlange intensieve samenwerking is er besloten om de twee zelfstandige bedrijven te verenigen en op die manier de krachten te bundelen.

Twee agentschappen die als één opereren vanuit het kantoor van NICLA Casas in Las Buganvillas, Vera. Deze coalitie zorgt voor een nóg groter netwerk dat u, als klant, goed van pas kan komen als u op zoek bent naar een Spaanse woning, maar zeker ook als u eenmaal een woning gevonden heeft en vaker in Spanje verblijft.

Omdat de hernieuwde relatie pas eind september tot stand is gekomen, wordt er hier en daar nog wat geschaafd aan de opzet en de uitvoering, maar in principe is de overgang vlekkeloos verlopen, dankzij de jarenlange ervaring van beide agenten.

Loop gerust eens binnen bij het NICLA-kantoor voor een nadere kennismaking. Ana en Claus zijn u graag van dienst!
 
 

  NICLA op Instagram

Facebook en YouTube waren voor NICLA tot nu toe steeds de belangrijkste sociale media platformen om in contact te blijven met klanten en volgers.

Het blijkt echter dat er een lichte verschuiving plaatsvindt en dat meer en meer mensen (ook) gebruik gaan maken van Instagram of zelfs overstappen.

Daarom heeft NICLA besloten om het Instagram-profiel nieuw leven in te blazen en actief te onderhouden.

U kunt NICLA volgen op: @Nicla_Casas

 
 

Een eerste indruk via doorloop-video's

De beste indruk krijgt u uiteraard tijdens een bezichtiging ter plaatse, omdat u dan ook zélf kunt voelen en ervaren of een bepaalde woning bij u past. Via de doorloop-video's krijgt u echter alvast een goede eerste indruk, dus...neem eens een kijkje en klik op onderstaande afbeeldingen!
 

 
 

 
 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.