Nieuwsbrief | jaargang 31 | no 301 | februari 2017
 
 
4 februari t/m 5 maart
NACHT WACHT

Verwacht niet de Nachtwacht...

In de nacht gebeuren dingen.
Dingen die het daglicht niet verdragen kan?
Terwijl men zich te rusten legt en de ogen sluit, ontwaakt een andere wereld. Verhalen vormen dromen. Dromen komen tot leven. 
De nacht werpt een duister licht op de dingen om ons heen, op de kopjes in de keuken, de schaduw op de muur en het monster onder ons bed.

De maan houdt de wacht.
De nacht wacht...
Totdat de morgen komt.

 
 
 
In deze tentoonstelling zijn werken samengebracht waarin de nacht of het nachtelijk licht, de duisternis, een rol speelt. Over slapen, dromen, angsten en verlangens en weer wakker worden.

Met werk van Bianca Filius (HKU 2015), Eline Peek, Floor Bras (HKU 2015), Louise Hessel, Mariska Kerpel (HKU 2014), Martijn van Mierlo (HKU 2015), Patricia van de Camp, Purcell Saekan (HKU 2016), Sonja de Ridder en Vivian Bremer. 

Opening: Zondag 5 februari 16.00 uur, door Bas Nugteren, directeur Sonnenborgh, Museum en Sterrenwacht Utrecht.

 
 
 
 
 
 
Podiumavond donderdag 23 februari 20.00 
Friso Wiersum / Expodium
'Nightwalk'
 
Expodium hanteert het lopen als onderzoeksmethode van stadsverkenning. In hun thuishaven Werkspoor, een gebied in ontwikkeling in Utrecht Noord West, brengen zij dit instrument elke maand in de praktijk. Iedere eerste donderdag van de maand kan er mee gelopen worden met een Nightwalk, om zo de omgeving op een nieuwe manier te ervaren.
Expodium voorziet in een soundscape, en publiceert die op internet 3 dagen voorafgaande aan de nightwalk. Ter plekke kan er een mp3 speler geleend worden, of het kan via mobiele telefoon.
De eerstvolgende Nightwalk vindt plaats op donderdagavond 16 januari. Gasten zijn welkom. Zie ook de facebookpagina
Tijdens de podiumavond vertelt Friso over deze bijzondere wandelingen. Let op: ingang via de Lange Jufferstraat
Expodium – een urban do tank – ziet wandelingen als een middel om ons lichaam en onze geest anders in het culturele landschap te plaatsen. Expodium genereert kennis over stedelijke gebieden door verschillende methodes van artistiek onderzoek, met de insteek zowel het gebied als de gebruikers ervan te activeren. Expodium werkt binnen een internationaal netwerk van kunstenaars, architecten, academici, gekoppeld door de wil elkaar uit te dagen.
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.

Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst, biedt een wisselend tentoonstellingsprogramma waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers. Het Genootschap Kunstliefde, opgericht in 1807, is één van de oudste kunstenaarsverenigingen van Nederland. Kunstliefde is organisator van de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder, en initiatiefnemer van het platform Art Utrecht.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je de (Utrechtse) kunst en kunstenaars. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan tentoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
 
 
Vrijdag 17 februari 20.00 u.
Art Meat #3 / Das Spectrum
 
 
 
Wie professioneel werkzaam is in de beeldende kunstsector in Utrecht, kan zich aanmelden voor de 3e editie van Art Meat: de ontmoetingsbijeenkomst voor de kunstsector in Utrecht
 
Deze keer vindt de Art Meat plaats bij Das Spectrum. Het programma wordt nog bekend gemaakt via de Art Utrecht nieuwsbrief en via facebook.

Aanmelden: stuur een email naar info@artutrecht.com onder vermelding van 'Aanmelden Art Meat #3'
 
Ook de nieuwsbrief van Art Utrecht ontvangen? aanmelden kan via deze link.
 
 
Bezoek de website  | Trailer Kunstiefde  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur