Westerlo - januari 2017
Jaargang 7 - nummer 1
 
 
  Inhoud 
 
 
Beste wensen!
 


 
Wij wensen je
én Thuis!
Wij wensen je
meer zelfs,
maar zo Nu en dan ook
 
euh nee, op boeken, cd- en dvd-Jacht!
 
 
Wij wensen je
en heel veel Liefde!
 
Kortom,
Een supermooi jaar!
 
 
 
 
 
 
 
 
De demonen van Leonard Cohen

Op 7 november 2016 overleed Leonard Cohen. De Canadese gentleman werd 82.
 
Literatuurwetenschapper Francis Mus (KULeuven) reisde de wereld rond op zoek naar de man achter de bekendste singer-songwriter ter wereld.
 
Hiervoor dook hij in alle beschikbare archieven, interviewde mensen uit diens entourage en analyseerde hij zijn teksten.
In 2015 publiceerde hij het boek De demonen van Leonard Cohen.
 
In een boeiende lezing brengt Mus zijn verhaal, muzikaal ondersteund door Sophia Ammann.
 
Een perfecte combinatie om Gedichtendag af te sluiten én meteen de Poëzieweek in te luiden.
 
donderdag 26 januari om 20.15 uur
reserveren gewenst
 
toegang 5 euro
 
 
 
 
 
Wereldfilm: Krigen
 
De idealistische Deense commandant Claus Michael Pedersen is met zijn compagnie gestationeerd in een Afghaanse provincie. Thuis in Denemarken heeft zijn vrouw Maria het niet makkelijk met drie kinderen die het moeten rooien zonder hun vader. Pedersen mist zijn gezin, maar voelt zich als commandant verantwoordelijk voor de goede afloop van de missie en de veiligheid van zijn mannen.
 
Wanneer hij na een aanval van de Taliban samen met een zwaargewonde soldaat geïsoleerd raakt, geeft hij het bevel het gebied te bombarderen, zodat een reddingshelikopter hun locatie kan bereiken. De soldaat wordt gered, maar bij het bombardement blijken elf Afghaanse vrouwen en kinderen te zijn omgekomen. Terug in Denemarken wordt Pedersen beschuldigd van oorlogsmisdaden...
 
woensdag 18 januari om 20 uur
toegang gratis
organisatie Wereldraad Westerlo
 
 
 
 
Bibkaffe
 
 
 
Wil je er even tussenuit?
Zin in een babbeltje?
 
De medewerkers van Welzijnsschakels Hulshout-Herselt-Westerlo serveren naar gewoonte weer heerlijke koffie in de bib op dinsdagnamiddag om de veertien dagen.
 
Iedereen welkom op 10 en 24 januari van 14 tot 16 uur.
 
De nieuwe flyer met de data van dit voorjaar kan je aan de balie verkrijgen.
 
 
 
 
 

 
 
Bibkids - Voorleeskwartiertjes

 
Ook in dit spiksplinternieuwe jaar staat onze bende vrijwillige voorlezers weer paraat!
 
Carine, Nell, Karen, Ilse, Lizzy en Lief kiezen elke laatste woensdag van de maand de allermooiste verhalen uit om de kleinste lezertjes te verwennen!
 
Alle luisterende oortjes zijn welkom op woensdag 25 januari om 14 uur.
 
gratis toegang
inschrijven niet nodig

 
 
 
 

 
Kelly's Tijdschriftentips
 
 
 
 
Plus magazine is een maandblad voor mannen en vrouwen vanaf 50 jaar, een alsmaar groter wordende groep.
 
De inhoud draait rond vijf centrale thema's : gezondheid, recht en financiën, psychologie en maatschappij, toerisme en cultuur en tenslotte lifesyle.
 
Een onuitputtelijke bron van informatie, praktische tips en positieve inspiratie, waarbij taboes zeker niet geschuwd worden.
 
Een belangrijke troef van het blad zijn de talrijke getuigenissen waarin ervaringen en expertise met lotgenoten wordt gedeeld.
 
Heel herkenbaar allemaal.
 
 
 
 
 
 
Net uit en al in je bib
  
 
 
het eerste hoofdstuk
Twee vriendinnen uit een arme wijk in Noord-Londen dromen ervan danseres te worden. Maar slechts een van hen heeft talent. Het andere meisje moet haar droom prijsgeven, maar zal zijdelings in de wereld van de dans blijven als persoonlijk assistente van een wereldberoemde popster - een bestaan vol glamour, maar altijd de glamour van anderen.
 
De moeilijke relatie met haar moeder confronteert haar bovendien met allerlei vragen over haar afkomst. Wat hebben muziek, dans en persoonlijke ambitie met elkaar te maken? In hoeverre val je samen met de geschiedenis van je voorouders? En wanneer is een mens eigenlijk vrij? De hechte maar ingewikkelde vriendschap tussen deze meisjes eindigt abrupt als ze begin twintig zijn, maar ze blijven elkaars leven op afstand bepalen.
 
Swing Time is een energiek en hartverwarmend verhaal over vriendschap, muziek en afkomst en hoe al deze dingen bepalen wie we zijn.
 
'Een sterke en rijke roman. Breed van opzet maar ook diep, vooral waar Smith haar briljante kijk op de popcultuur ventileert.' Publishers Weekly
Andere blikvangers:
 
 
 

 
Romeo en Julia in de 21ste eeuw.
 
Wat begint in de ijzige kou van een winter in New York eindigt op een strand in Jaffa hartje zomer.
 
Een toevallige ontmoeting brengt twee vreemden bij elkaar: Liat, een Israëlische uit Tel Aviv, en Hilmi, een Palestijn geboren in Hebron.
 
Ver van huis, in een besneeuwde stad en verlangend naar de warmte van hun geboorteland, creëren Liat en Hilmi in New York een intiem universum voor twee. Toch kruipt ook daar de realiteit van Israël door minieme kiertjes naar binnen.
 
We volgen Liat en Hilmi, ook wanneer ze gescheiden van elkaar hun weg voortzetten - Liat terug naar Tel Aviv, Hilmi naar Ramallah -, maar daarmee eindigt het verhaal niet.
 
Grensleven, een liefdesverhaal dat verboden werd.
 
 
 
een interview met de auteur
 
 
 
ontdek de website van de auteur
 
Hij leidt een bende die de halve stad terroriseert, die het geweld niet schuwt, die meisjes als inwisselbaar ziet. Maar toch voelt het meisje zich tot hem aangetrokken. Waarom vertrouwt ze die jongen blindelings, waarom negeert ze de goedbedoelde raad van haar vader?
 
Als het gevaar groter wordt, vertrekt het meisje naar haar grootvader, die buiten de stad woont. Na het verlies van zijn vrouw trok hij zich terug in de polders om ruimte te zoeken, maar rust vond hij niet. De natuur blijft hem confronteren met wat hij achter zich had willen laten: leven en dood liggen ook op het platteland dicht bij elkaar.
 
Met het noodgedwongen verblijf van zijn kleindochter botsen niet alleen twee generaties, maar ook heden en verleden, stad en land, mens en natuur. De enige verbindende factor is het oude paard in het weiland. Aan hem kan de grootvader zijn gemis toevertrouwen, aan hem kan de kleindochter haar onzekerheden kwijt. Maar het luisterend oor van het paard, dat de kloof tussen man en meisje lijkt te kunnen verkleinen, kan de harde werkelijkheid niet buitensluiten.
 
Aan de horizon verschijnt het silhouet van haar gevreesde geliefde...
 
     
Dr. Perry Baird was een opkomend medisch talent in Harvard in de jaren 1920. Hij was zijn tijd ver vooruit toen hij aan het begin van zijn carrière onderzoek deed naar de biochemische oorsprong van manisch-depressieve stoornissen.
 
De blik van dr. Baird op deze ziekte was een bijzondere: hij was niet alleen arts en onderzoeker, maar ook patiënt.
Baird werd opgenomen en verbleef de rest van zijn leven in instellingen. Toen een hersenbloeding als gevolg van een gedwongen lobotomie hem fataal werd, liet hij een grote stapel incompleet onderzoek achter. En zijn memoires.

Vele jaren later stuit Mimi Baird, zijn oudste dochter, op dit unieke manuscript van haar vader, die het grootste deel van haar jeugd afwezig was en over wie in de familie gezwegen werd. Met terugwerkende kracht leert Mimi haar vader kennen, zijn manische opwinding en scherpzinnige observaties, zijn humor en zijn race tegen de klok om een remedie te vinden voor de ziekte die zijn leven overnam. Met een tedere verbetenheid probeert zij de losse eindjes die hij achterliet aan elkaar te knopen.

Hij wilde de maan is zowel het unieke verslag van een man die met verbazende helderheid en literaire allure zijn eigen ziekte analyseert als het ontroerende verhaal van een dochter die vastberaden is eerherstel te realiseren voor de vader die zij nooit gehad heeft.
 
 
 
een voorsmaakje
 
de website van de auteur
 
 
 
De muze en het meisje, een fenomenaal debuut en een zinnelijke ode aan het menselijk lichaam!

Mila verlangt het absolute. Het eeuwige. Ze zoekt een manier om nooit vergeten te worden. Als jong meisje staat ze in een museum oog in oog met een wulpse Venus. Prompt neemt ze zich voor om ook de muze van een kunstenaar te worden. Ze vertrouwt zich toe aan de scheppende gedachten van een ander, en aan de handen van het lot.

Naakt poseert ze urenlang voor kunststudenten, die kijken maar haar niet zien. Ze observeren. Voor hen ligt geen jonge vrouw, maar een opdracht. Een fruitschaal voor gevorderden. Tot een schilder haar uit de anonimiteit verheft. De twee worden verliefd. Op elkaar, en op het beeld dat ze van elkaar koesteren.

Maar hoe geef je je écht bloot? Hoe verhoud je je tot de ander en tot je eigen verhaal? Terwijl Mila haar lichaam en ziel tevergeefs in de juiste vorm probeert te dwingen, begrijpt ze dat haar zingeving in haar eigen handen ligt.
 
Ze zal van lijdend voorwerp tot onderwerp moeten transformeren.
 
 
In Winter, het tweede deel van de Vier seizoenen-reeks, wordt Knausgårds dochter Anne geboren.
 
Meer nog dan in het eerste deel richt hij zich direct tot deze pasgeboren dochter in ontroerende brieven.
Hij legt haar de wereld uit in korte, vaak geestige tekstjes over de meest uiteenlopende onderwerpen.
 
Of het nu gaat om suiker, tandenborstels, de maan, de jaren zeventig, of het belang van seks en gesprekken voor menselijke relaties, Knausgårds unieke blik laat ook de lezer naar deze onderwerpen kijken met een blik als van een pasgeboren kind.
 
 
 
 
 
A.F.Th. bij Friedl Lesage op radio één
 
 
 
De tandeloze tijd, het magnum opus van Adrianus Franciscus Theodorus van der Heijden, ofte A. F. Th. van der Heijden, is een project dat al meer dan dertig jaar loopt.
Inderdaad, de proloog, De slag om de blauwbrug, dateert al van 1983!
 
Tussendoor schreef A.F.TH. nog tal van andere boeken, vaak met een autobiografisch kantje.
Denken we maar aan Asbestemming : een requiem (over zijn vader) of Tonio (over zijn zoon die in 2010 op 21-jarige leeftijd omkwam bij een verkeersongeval).
 
Maar de tandeloze tijd keert steeds terug in zijn omvangrijke oeuvre en onderhand zitten we aan deel 6.
In Kwaadschiks, een turf van 1.283 pagina's (maar volgens de auteur kan er geen pagina geschrapt worden) keren hoofdpersonen Albert Egberts en Ernst Quispel terug maar centraal staat de vrij onsympathieke Nico Dorlas.
 
Vrijwel het hele boek speelt op één zomerdag in 2008 waarop de zaken in Nico's leven drastisch uit de hand lopen, met dramatische gevolgen....
 
 
 
Het probleem is niet dat we het niet goed hebben, het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze tijd, met koopkracht als laatste ideaal, schetst historicus Rutger Bregman nieuwe vergezichten.
 
Van een basisinkomen voor iedereen tot een werkweek van vijftien uur, van een wereld zonder grenzen tot een wereld zonder armoede - het is tijd voor de terugkeer van de utopie.
 
Laat je meenemen op een reis door de geschiedenis en maak kennis met ideeën die tegen de tijdgeest ingaan, dwars door de oude scheidslijnen van links en rechts heen.
 
Gratis geld voor iedereen is een overrompelend boek dat je wereldbeeld op zijn kop zet.
 
Een bevalling op een truck in de Andes, bijna verzopen onder het ijs in Alaska en een bloedhete rondvaart tussen de krokodillen in Congo.
 
Je maakt wat mee in je luie zetel. Toch als je verdwaalt in 100 ultieme reiservaringen voor de avontuurlijke wereldreiziger.
 
In zijn dertiende boek bundelt Marc Helsen (62) uit Herentals honderd exotische kortverhalen. Bij elke route hoort een steekkaart met alle praktische info over de duur van de reis, de beste reistijd, noodzakelijke uitrusting, planningtips,...
 
Kortom, beproefd reisadvies voor globetrotters, durvers én dromers!
 
 
een inkijkje
 
 

een leesfragment
 
De Lusitania. Uitgeroepen tot hét beste non-fictieboek van 2015, door onder andere Kirkus Reviews, Publishers Weekly, The Washington Post, Miami Herald en Library Journal.
 
Op 1 mei 1915 was de luxe oceaanstomer Lusitania van New York onderweg naar Liverpool.
 
Al maanden zaaiden Duitse duikboten dood en verderf in de Atlantische Oceaan. Maar de Lusitania was een van de grootste en snelste schepen van het moment en haar kapitein had groot vertrouwen in de ongeschreven regels die er al eeuwen voor zorgden dat passagiersschepen veilig waren voor oorlogshandeling.
 
Op 7 mei echter werd het schip aan stuurboord geraakt door een torpedo. Binnen 18 minuten was het volledig gezonken, waarbij 1198 van de 1962 opvarenden om het leven kwamen.
 
Deze daad betrok de VS in WO I en zette daarmee de ondergang van Duitsland in. 
 
Erik Larson, die voor zijn eerdere boeken onder andere een Pulitzer Prize in ontvangst mocht nemen, beschrijft een van de grootste scheepsrampen ooit zo kleurrijk en spannend dat dit boek leest als een roman.
 
 
 
Walter Damen is advocaat aan de balie van Antwerpen, Turnhout en Leuven.
Als strafpleiter staat hij terroristen bij. De kritiek die dat opwekt, inspireerde hem tot het samenstellen van Dreigingsniveau 4.

Gelden in de strijd tegen terreur de oorlogswetten of moet dit gevecht gevoerd worden binnen de rechtsstaat?
Hoever kunnen we gaan in die strijd? Is ons strafrecht daarop voorzien en waar blijven we met de mensenrechten?
Is Europa een bondgenoot of een blok aan het been? Schuilt er een terrorist in elk van ons, of maakt het systeem de terrorist? En wat zegt de Koran nu echt over het plegen van geweld tegen ongelovigen?
 
In dit boek worden nieuwe inzichten aangereikt die de dagelijkse actualiteit verhelderen en het maatschappelijk debat kunnen voeden.
 
Met bijdragen van o.a. professor Jean-Jacques Cassiman, advocaat en mensenrechtenspecialist Jos Vander Velpen, gerechtspsychiater Chris Dillen en politicoloog Hendrik Vos.
 
 
 
 
 
 
nieuwsgierig?
 
Breien is hot! Mensen van alle leeftijden nemen de priemen weer op en ontdekken hoe fantastisch het is om iets te creëren.
 
Wat kan je maken van maar één bol garen?
Je zult versteld staan!

Met deze prachtige handgemaakte accessoires val je overal op. Eén bol wol staat boordevol projecten, van een hippe muts, een warme hoofdband en sjaals tot tassen en cadeautjes voor trouwe viervoeters.

Voor elk brei- of haakpatroon heb je slechts één bol wol nodig. Alle benodigde technieken worden duidelijk uitgelegd aan de hand van stapsgewijze instructies.
 
Haal ze maar boven, die breipriemen! ;-)
 
 
 
Stephen Hawking behoeft geen introductie meer...
 
Geboren in 1942 maar reeds in 1962 kreeg hij de diagnose ALS : een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast totdat het lichaam helemaal is verlamd.
Het denkvermogen wordt er echter niet door aangetast en zo kon hij, ondanks zijn fysieke handicap, uitgroeien tot een van de briljantste wetenschappers sinds Albert Einstein.
 
In 2016 hield hij de BBC Reith Lectures over een onderwerp dat hem al tientallen jaren fascineert: zwarte gaten.
 
In het gelijknamige boek stelt de legendarische natuurkundige dat we, als we zwarte gaten kunnen begrijpen, en als we weten hoe ze de aard van ruimte en tijd tarten, de geheimen van het universum kunnen ontsluieren.
 
 
 
 de eerste pagina's
 
 
 
Thomas Dekker in DWDD
 
 
 
Thomas Dekker, Nederlands grootste wielertalent van de laatste jaren vertelt in Mijn Gevecht openhartig over zijn dopingverleden in het wielerwereldje.
 
Als grote belofte werd hij binnengehaald in de Rabobankploeg in 2005.
Wanneer de écht grote successen uitblijven duikt het dopingspook op.
 
Hij wordt klant bij dopingarts Fuentes en in 2009, hij is ondertussen verhuisd van de Rabobankploeg naar Silence-Lotto, komt een positieve epo-test uit 2007 aan het licht.
 
Sindsdien ging het met hem van kwaad naar erger en in 2015, na een mislukte aanval op het werelduurrecord, zet hij een punt achter zijn wielercarrière.
 
In Mijn Gevecht neemt hij geen blad voor de mond en noemt hij ook ex-collega's bij naam en toenaam, wat hem uiteraard niet in dank afgenomen werd in het wielermilieu.
 
De schaamte had het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen.
 
Maar nu is er niets meer te verliezen....
 
Het Canvasprogramma Radio Gaga is een blijvertje.
Het programma werd met veel lof onthaald in 2015 en kende afgelopen jaar zijn tweede seizoen.
 
Het concept is eenvoudig : twee vrienden, Joris Hessels en Dominique van Malder, trekken met hun mobiele radiostudio het Vlaamse land door.
(Radiostudio is eigenlijk een groot woord voor een omgebouwde caravan, maar dit geheel terzijde.)

Hun studio installeren ze op de meest diverse locaties. Afgelopen seizoen kon je ze bijvoorbeeld treffen in Benidorm, de abdij van Averbode, de gevangenis van Ruiselede....
 
Ze maken er prettig gestoorde radio op tv. waarbij de plaatselijke bewoners hun favoriete plaatjes kunnen aanvragen.
Muziek die een bijzondere plaats inneemt in het leven van de aanvragers.
 
Na de televisiereeks is er nu ook het gelijknamige boek : Radio Gaga
 
 
 
 
 
de website
 
 
Hate to see you go

 
 
Nóg "oude rakkers" met een lange periode van relatieve inactiviteit : Metallica.
 
De vorige cd van de groep, Lulu (2011), een samenwerking met Lou Reed, was geen onverdeeld succes.
Recensenten omschreven de cd zelfs als "een mislukte grap".
 
Nu vijf jaar later is er Hardwired... to self- destruct.
Twaalf nummers, tachtig minuten muziek.
 
Hetfield en co herpakken zich maar het laatste écht goede album van de band ligt toch al een tijdje achter ons....
 
 
 
 
 
 
 
I can't stop thinking about you
 
Zeventig Plussers? No way!
 
Eerder een stel jonge honden hoor je op de nieuwe cd van de Stones. (Jagger is trouwens nog pas voor de achtste keer vader geworden op zijn 73ste!)
 
Op Blue & Lonesome keren ze terug naar hun roots van begin jaren 60.
De cd die twaalf bluescovers uit de jaren  50 en 60 bevat is opgenomen in drie dagen!
Howlin' Wolf, Memphis Slim, Willie Dixon.... ze passeren allemaal de revue.
 
Het is het eerste studioalbum van de groep in 10 jaar maar het swingt nog altijd als de pest.
 
P.S. : de cd/dvd Havana Moon, een registratie van hun legendarische optreden in Cuba, voor meer dan een miljoen mensen (!), is ook "in the building".
 
 
 
 
 
 
 
Hardwired
 
 
 
Nóg een "man op leeftijd" : Sting (1951)
 
Van 1977 tot 1985 was hij de frontman van de legendarische popgroep The Police. Met hun twee eerste fantastische cd's  (Outlandos d'amour en Reggatta de blanc) zetten ze de new wave meteen op de kaart bij het "gewone publiek".
 
Maar Sting is al meer dan 30 jaar ook als solo artiest heel succesvol.
Op zijn negende album 57th & 9th brengt de Englishman in New York de energie van de grootstad moeiteloos tot leven.

Terug naar zijn roots : de basic setting van The Police : bas, drums en gitaar.
 
 
 
 
 
 
 
de trailer
 
Randy Paret (Bart Hollanders), Wesley Biets (Stef Aerts), Devon Macharis (Matteo Simoni) en last but not least Jay Vleugels (Rik Verheye) : de Callboys.
Vier bevriende gigolo's die de handen in elkaar hebben geslagen om de sector "plat te spelen".
 
Van de hand van Jan (In de Gloria, Het eiland...) Eelen, een kwaliteitslabel.
 
Meteen heeft Vlaanderen er met de Vlooybergtoren een toeristische attractie bij en zal een dildo nooit meer gewoon een dildo zijn....
 
 
 
 
 
de trailer

Op 13 september 2016 zou Roald Dahl 100 jaar geworden zijn.
Jammer genoeg is hij al in 1990 overleden maar hij leeft verder in zijn boeken die ook nu nog scoren bij de jeugd.
 
Eén van zijn klassiekers, de GVR, kreeg een nieuwe verfilming van de hand van niemand minder dan Steven Spielberg.
 
 
 
 
 
 
 
Canvas scoorde een eerder onverwachte kijkcijferhit met DE16.
 
De zesdelige comedy schetst het leven op het kabinet van een vicepremier en de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat.
 
Scenario en regie zijn van de hand van Willem Wallyn, de ex van Freya Van den Bossche. Het wereldje is dus niet vreemd voor hem...
 
Geen bekende gezichten in de cast maar dat werkt hier net heel verfrissend.
 
 
 
 
 
 
de website
 
 
Het paradepaardje van televisiezender HBO en wereldwijd fenomeen blijft ook in dit zesde seizoen scoren.
 
Gebaseerd op de gelijknamige boeken van George R.R. Martin. 
 
Game of Thrones : seizoen 6 is "in the building".
 
 
 
de website van de auteur
 
  
 Kelly's Keuze
 
 
Elke maand schotelt iemand je enkele aanraders voor.
Een boek dat je écht niet mag missen, een film die er gewoon om vraagt bekeken te worden, een muziekpareltje om van te genieten....
 
Hier de keuze van Kelly.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
De Paladijnse Voorspelling - Mark Frost - ad
 
Na het lezen van de eerste bladzijde van de Paladijnse Voorspelling, word je meteen het verhaal ingetrokken en wordt het haast onmogelijk het boek aan de kant te leggen.
 
Will West leeft netjes volgens de regels van zijn ouders. De belangrijkste regel is dat Will niet mag opvallen.
Dit valt hem zwaar en wanneer hij per ongeluk de hoogste testscore behaalt bij een landelijke test wordt hij benaderd door een speciale school : Het Centrum.
Het Centrum is een exclusieve en mysterieuze school. Maar vanaf dat moment gaat alles mis en wordt Will opeens achtervolgd door mannen met zwarte petten en wordt zijn familie bedreigd.
Hij ziet geen andere keuze dan te vluchten naar Het Centrum.  Eenmaal daar kan hij eindelijk zijn speciale talenten ontwikkelen, vrienden maken en zich veilig voelen. Maar is alles in het Centrum wel wat het lijkt...?
 
Tijdens het lezen weet Mark Frost je mee te slepen in het verhaal en de emoties van Will.
De Paladijnse Voorspelling is een must voor de liefhebbers van de Labyrintrenner, Ik ben Nummer Vier en Legend.
Non-stop actie, een geslaagde plot en razendsnel geschreven.
Mark Frost is onder andere bekend als scriptschrijver van Twin Peaks en Fantastic Four.
 
In de ban van de Wolf - Christine Charliers - ad
 
In de ban van de wolf is een spannende Young Adult van Vlaamse bodem en dat merk je. Er staan heel erg leuke Vlaamse uitdrukkingen in en ik vind het geweldig dat de uitgever die erin heeft laten staan.
 
De veertienjarige Esther woont in een saai dorpje in de Pyreneeën en leidt een doodnormaal leven.
Maar aan dat zorgeloze leventje komt een einde...
 
Op een avond als Esther alleen thuis is, dringen drie mannen het huis binnen en vallen haar aan. Ze spuiten een vreemde vloeistof in haar nek en bedreigen haar.
 
Voor Esther weet wat er gebeurt, zijn ze verdwenen. De volgende dag is alles anders.
Esthers lichaam lijkt niet meer hetzelfde.
Ze wordt sterker en sneller en haar zintuigen zijn hypergevoelig - maar ze is niet veilig.
De drie mannen maken jacht op haar.
 
Wat willen ze in hemelsnaam?
 

 
De regels van het verdwijnen - Ashley Elston-ad
 
Ze was zes verschillende mensen op zes verschillende plekken : Madeline in Ohio, Isabelle in Missouri, Olivia in Kentucky...
Maar nu haar familie is verplaatst naar het landelijke Louisiana heeft ze besloten dat deze valse identiteit haar laatste is.
 
Witness Protection heeft bijna alles van haar afgepakt. Maar voor nu heeft het haar ook wat gegeven : een nieuwe naam, Megan Rose Jones en een verschrikkelijke haarkleur.
 
De afgelopen acht maanden heeft de zeventienjarige Meg haar vader gesmeekt antwoord te geven op maar één vraag : wat heeft hij in hemelsnaam gedaan - of gezien - waardoor ze zo diep in de problemen zitten?
Meg heeft het gehad met de mannen in zwarte pakken en met haar vaders stilte.
Als hij haar niet wil helpen, dan moet ze zelf maar op zoek naar antwoorden...
 
Wat ik zo goed vind aan dit boek is dat je als lezer samen met Meg op zoek gaat naar die antwoorden. Je weet niet meer dan zij.
In de loop van het verhaal vallen er genoeg puzzelstukjes op hun plaats. Of toch niet helemaal ....?
 
Spanning tot de laatste bladzijde.
 
 
 
Marc kwam uit een familie vol Buitengewoon Gevaarlijke Alligators.
 
Hij joeg iedereen de stuipen op het lijf. Marc heeft gevaarlijke tanden, hele gevaarlijke tanden! Iedere dag poetst hij ze, wel minimaal tien minuten lang per tand. Het hele oerwoud laat hij schrikken, angstaanjagend vinden de dieren hem én zijn tanden. Totdat hij na een lange dag naar zijn huis in het moeras terugkeert en....
 
Hij valt in slaap en dan ontdekt Barry Bever het geheim van Marcs "fcherpe fnijderf".
 
Wat er dan gebeurt houden we nog even geheim, maar dat het een wijze les is voor de krokodil, dat zal je wel merken.
 
Wat een heerlijk spannend en grappig verhaal is dit! 
  
 
 
 
Voor je agenda!
 
Donderdag 23 februari : Wereldfilm
Ixcanul
 
Dinsdag 11 april
Lize Spit op de praatstoel                           
 
 
 

 
 
 
 
Wist je dat...?
 
 
De voorjaarsfolder 2017, vers van de pers, beschikbaar is in de bib.
 
Indien je het wenst kunnen we je de folder ook digitaal doorsturen. Graag dan een seintje naar ann.janssens@bibwesterlo.be
 
 
 
 
Kasteelpark 5 - 2260 Westerlo - info@bibwesterlo.be - 014 54 94 62
Wens je deze nieuwsbrief niet langer te ontvangen, klik dan op de link hieronder: