Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Nu har vi lämnat helgerna, glöggen och granen bakom oss och går mot ljusare tider! Av försäljningen att döma hade många av er hunnit sticka upp allt ert garn redan under julhelgen för vi har haft full rulle i butiken under mellandagarna. Men oroa er inte, vi fyller på med nya garner allt eftersom :)
 
Nu släpper vi platser till en kursfavorit i repris - vill du lära dig patentstickning så skynda dig att anmäla dig till kursen med Ivar Asplund, se mer nedan.
 
  
Dags för Stickcafé igen!
På söndag 11 januari är det åter dags för Kultursöndag och stickcafé på Kristinehovs Malmgård.
Kl 14-16 kan du njuta hembakt fika och trevligt garnrelaterat sällskap.
 
Ingen föranmälan behövs, medtag kontanter för köp av fika. Adressen är Kristinehovsgatan 2, närmaste t-bana är Hornstull.
 
Kommande stickcafédatum under våren är följande söndagar:
8 februari
8 mars
12 april
och tiden är kl 14-16
 
 
 
Favorit i repris: Patentstickning
Onsdag 28 januari kl 18.30-21.00

Patentstickning är en rolig och användbar teknik som ger ett vändbart, ribbat utseende. Sticksättet passar bra till halskragar och varma tröjor och blir vackert både enfärgat och flerfärgat. Det påminner om resårstickning, men blir tjockare och mindre elastiskt. På den här kursen får du lära dig grunderna i patentstickning och du får inspiration till att experimentera vidare. Inga speciella förkunskaper krävs förutom att kunna lägga upp och sticka vanliga räta och aviga maskor. Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
Drops Love You 4!
Vi har fått in ett tillfälligt parti med garnet Drops Love You 4. Ett entrådigt garn i en blandning av ull, alpacka och lin som är mjukt men ger ett rustikt utseende. Garnet passar till stickor 5 mm. Ett nystan är 50 gr och 75 m, alltså samma grovlek som t ex Drops Nepal som det finns mängder av gratis beskrivningar till på Garnstudio Drops Designs hemsida.
 
Passa på att fynda detta trevliga garn - priset är endast 20 kr per nystan och vi har bara 1 kg av varje färg...
 
 
  
Nytt lyxigt sockgarn!
Vi har ett nytt garn i vårt eget handmålade sortiment! Kashmir Sock är 80% merinoull, 10% nylon och 10% kashmir. En härva är 100 gr och ca 400 m och kostar 249 kr.
 
 
REA på Colinette Calligraphy
Det vackra handfärgade ullgarnet Colinette Calligraphy är mjukt, snabbstickat och ger en fin struktur. Nu kan du köpa det till nedsatt pris - 100 kr per härva istället för ordinarie 159 kr. En härva räcker till en mössa eller halskrage och två räcker till en halsduk..
 
Erbjudandet gäller så långt lagret räcker och kan inte kombineras med andra rabatter.
 
 
 
Vackra vantar!
Min mamma har stickat så fina vantar i Visjögarn från Östergötlands Ullspinneri. Modellen har fått namnet Asta och beskrivningen kostar 25 kr tillsammans med garn. Det går åt en härva (100g) av Visjö från Östergötlands Ullspinneri, garnkostnaden är från 140 kr.
 
 
 
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!