Hej,
 
Vilken värmebölja vi har fått! I år tror jag att det blev en rekordkort "mellan hägg och syrén" kanske en eftermiddag eller så på sina håll? Hoppas ni inte får värmeslag utan kan njuta av stickningen i skuggan emellanåt. Härom morgonen njöt jag av en skogspromenad och fascinerades över den täta grönskan och fågelsången, det är en riktig vardagslyx det!
 
 
Den 31 maj 2018 fyller Litet nystan 8 år! Det vill vi fira med er alla kära kunder, och bjuder därför in till en traditionsenlig kalasvecka 28 maj till 2 juni. 

Kalasveckans Drop-in pass 
Vi ordnar drop-in aktiviteter där du kan prova på nya tekniker eller lära dig något nytt, och så blir det flera spännande nyheter och riktigt bra erbjudanden på utvalda garner!
 
Drop-in schemat ser du här nedan, för mer information om vad som är på gång under kalasveckan rekommenderar vi att du  håller utkik på vår Facebooksida och vårt Instagramkonto där vi löpande kommer att presentera veckans kalasnyheter.
 
Drop-in pass är gratis och du behöver inte föranmäla dig, material finns på plats. Observera dock att Drop-In tillfällena är något annat än en kurs, tiden ska räcka till alla som vill delta, så tänk på att visa hänsyn och lämna plats för andra deltagare.
 
Måndag 28 maj kl 13-14.30 
Drop In: Sticktest och garnprovning
Karin Larsson berättar om garner i olika naturmaterial, vad de har för egenskaper och vad de passar till. Stickning är ju som bekant en materialsport och med kunskap om olika material är det lättare att få bästa möjliga glädje och resultat av sitt handarbete. Vi kommer även att diskutera olika material i stickor, den som vill får gärna prova både garn och stickor.
 
Tisdag 29 maj  kl 15-16.30
Drop In: Sticktest och garnprovning  se ovan
 
Onsdag 30 maj kl 13-14.30
Drop In: Uppläggningar och avmaskningar
Marianne Larsson visar några olika sätt att lägga upp och maska av och tipsar om när det passar att använda dem. Kanske du hittar en ny favorit?
 
Torsdag 31 maj kl 14-15.30 
Drop In: Lyfta maskor
Lotta Bengtson och Madelaine Jansson från 2stickare kommer och visar flerfärgsstickning med Lyfta maskor.
 
Fredag 1 juni kl 14.30-16
Drop In: Dubbelstickning
Ivar Asplund visar prov på dubbelstickning och ger tips och inspiration om tekiken.
 
 
Vi ser fram emot att fortsätta dela garnglädjen med er allihop och välkomnar er till kalasveckan!
 
 
Madeline Tosh - nu i 83 nyanser!
Vi har fått påfyllning av Tosh Merino Light från Madeline Tosh! Entrådig, handfärgad merinoull i otroligt läckra färger. Klicka på bilden nedan för att se en liten film med dessa 30 nya nyanser, allt från milda pasteller till riktigt färgsprakande regnbågar, med namn som Gin n tonic, Voodoo, Barbara Deserved Better, Piñata Pop och Librarian's Dream. Vi har även 53 andra nyanser i våra hyllor i butiken, om du har svårt att hitta din favorit här ;)
 
Tosh Merino Light är 384 m per 100 g och kostar 249 kr. Garnet passar utmärkt till tröjor och sjalar, här är några projekt jag själv har i åtanke inför sommaren, jag ska bara välja färg(er) först... Nedan från vänster; Crazy stripes Tee, Threshold, Emiliana och Princess Fiona
 
 
Den runda filten är (nästan) klar!
Jag har ju tidigare skrivit om Tant koftas fina initiativ #denrundafilten. Nu har jag stickat färdigt min filt, med massor av regnbågsprickränder och hela 832 maskor på yttersta varvet! Den är stor, redan innan jag har tvättat och blockat den, hela 160 cm i diameter, så just nu funderar jag mest på om den ska blockas utomhus på gräsmattan eller inne på min stora ullmatta... Det är en mycket enkel och trevlig stickning som värmer flera gånger om, så om du inte redan har satt igång tycker jag att du ska sända en slant till Plan Sverige och sedan gå in och ladda hem Lottas fiffiga beskrivning. 
 
 
Och så det där med GDPR...
Säkert har du precis som jag fått massor av e-post de senaste dagarna om den nya EU-förordningen som reglerar hanteringen av personuppgifter. Litet nystan hanterar endast de personuppgifter som behövs för att vi ska kunna ge dig en god service och följa gällande lagar, t ex ta emot anmälningar till kurser, skicka varor och bokföra din betalning. Du får detta nyhetsbrev för att du själv har valt att prenumerera på det, och du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration eller ändra dina uppgifter genom att klicka på länken längst ner i detta mail. Vi har aldrig, och kommer heller aldrig, att sälja eller lämna dina personuppgifter vidare till någon annan aktör. 
 
 
 
Vi påminner också om att butiken är stängd på Nationaldagen den 6 juni, men vi har öppet som vanligt resten av den veckan.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
semesterstängt v 28 och 29
dvs 9 juli-22 juli 2018