31 януари 2020                                               
 
 
Като организатори на seeSUSTAINtec (7-9 април, София) целим да повишим нивото на информираност и доверие във възможностите на напредналите технологии за управление на отпадъците. Очакваме посещение на представители на авторитетната Международна асоциация за твърди отпадъци. Проф. Вуич изтъква в интервю ролята на регионалното сътрудничество за преодоляване на предизвикателствата. Производители на оборудване от Швейцария и Италия, с впечатляващ брой реализирани проекти в целия свят, насочват поглед към Балканите. В поредица от бюлетини ще ви информираме за участниците и новите теми в конферентната програма. 
 
Имате решение, искате да споделите опит? Станете част от seeSUSTAINtec (управление на отпадъци, енергийна ефективност, чистота на въздуха и интелигентни градове).
Запазете вашето място в изложението или организирайте ваш семинар.
 
Приятно четене
от екипа на Виа Експо!
 
 
    
Как да осигурим високо качество на рециклирания материал?
Интервю с Ерика Каная, Директор „Продажби", Fimic
 
Уважаема г-жо Каная, защо решихте да участвате в seeSUSTAINtec? Участието ни е свързано с нашата цел да установявим присъствие на пазара в България и съседните й страни.

Какви новости ще представите? Ние проектираме и произвеждаме самопочистващи се, автоматични филтри за разтопяване. Ще представим следните наши продукти: RAS филтър, ERA – за двойна филтрация, TEN - иновативен лентов филтър.

Разкажете ни повече за ползите от вашите решения и в кои области се прилагат.
Оборудването ни се използва в рециклиращата промишленост. То може да бъде инсталирано както на нови машини, така и на съществуващи линии. Повече
 
Балканският пазар е от интерес за Hitachi Zosen Inova
Интервю с Ролф Хънт, Мениджър продажби

Уважаеми г-н Хънт, защо решихте да участвате в изложението seeSUTAINtec? Считаме, че това събитие е най-добрата възможност за нас да представим Hitachi Zosen Inova.
Целта ни е да популяризираме технологията ни на българския пазар и в съседните държави. Тя помага за екологосъобразно третиране на отпадъците и получаване на енергия от изгарянето им. Ще представим съоръжения, които преобразуват твърдите битови отпадъци в енергия и топлина, както и система за анаеробно разграждане, за производството на биогаз от зелени и битови биоразградими отпадъци. Повече
 
 
Нов регионален орган на ISWA ще подпомага Югоизточна Европа за по-ефективно управление на отпадъците
Интервю с професор д-р Горан Вуич, член на борда на ISWA за Мрежата за регионално развитие, обхващаща Югоизточна Европа, Близкия Изток и Средиземноморския регион на ISWA

Уважаеми проф. Вуич, кои са основните цели и дейности на мрежата за регионално развитие на ISWA (Международна асоциация за твърди отпадъци)?
Неотдавашните промени в Устава на ISWA и вътрешните регламенти създадоха условия за по-динамична и прозрачна работа в направленията, в които осъществяваме дейност. Това мотивира националните членове от Югоизточна Европа (ЮИЕ) да стартират Регионален орган SEE +, който включва Югоизточна Европа и съседни страни. Той е форма на асоцииране, която ще даде възможност за по-добра координация и сътрудничество между националните членове. 
Повече
 
 
 
 
Партньори на събитието
• EDA представлява хиляди компании и работи за развитието на индустрията, съдейства за напредъка в законодателството, касаещо технологиите, управлението на отпадъци и обеззаразяване, унифициране на стандартите, насърчава информационния обмен за методи, иновации и обучение.
The Gospodarka Odpadami е специализирано списание, насочено към експерти и фирми, работещи в областта на управлението на отпадъците, общините, държавната администрация, вносители и износители на опаковки и др.
 
 
Свържете се с Таня Булдеева на тел. 032/960 011, 088 679 31 72, tanya@viaexpo.com.
Присъединете се към групите ни във       
Съобразно новите правила GDPR повече за политиката ни за поверителност и защита на личните данни може да намерите тукАко не желаете да получавате информация от нас, моля отговорете на този имейл с "Отписвам се".

Оргонизатор: www.viaexpo.com