Nieuwsbrief XXL
Feestcomité & Ouderraad
Sterre-spits
November 2013
 
Beste ouders en uiteraard kindekens...
 
Het schooljaar is alweer een eindje onderweg. De donkere winter is in aantocht. En om die duistere maanden die voor ons liggen enigszins positief door te komen, hebben wij een aantal opbeurende tips voor u geselecteerd.
 
De focus ligt uiteraard op de zon die tijdelijk gevangen zit in een fles. Ja, u raadt het al: de wijnactie loopt op kruissnelheid, maar kan nog een “duwtje” gebruiken.
 
Verder blikken we oa. vooruit op de grappigste quiz ter wereld en lichten een tip van de fuifsluier.
 
Lees voooral voort...
 
Doe de-grote-ik-kan-de-wijnactie-een-extra-boost-geven-test.
Met de wijnen uit de smaakvolle selectie die het Feestcomité maakte, zit je altijd goed. Lekkere, eerlijke en kwaliteitsvolle (bio)wijn: daar wil je wel altijd een paar flesjes van staan hebben.
En uiteraard vind je het fijn om de school van je kinderen zo veel mogelijk te steunen. Maar, heb je wel het onderste uit de kan gehaald?
 
 
 
Bestel je wijn uiterlijk tegen maandag 18 november!
Op papier
Vul je bestelformulier dat je ontving in drop het in de inox brievenbus in de inkomsthal van de school.
 
On line
 
Uiterste besteldatum: maandag 18 november 2013.
 
Vergeet niet je naam en e-mailadres te vermelden, ook als je bestelt voor familie of vrienden.
 
Via deze link kan je alle wijnen nog even rustig nalezen alvorens ze te bestellen:
 
Betalen doe je door over te schrijven op rekening 442-1055941-29 van Feestcomité De Sterre-spits met de mededeling WIJNACTIE + NAAM en KLAS van uw kind.
 
De wijn kan je dan ophalen vanaf woensdag 18 december op school.
 
 
Reporter Lars sprak met Koen, de wijnspecialist
Onze reporter Lars sprak met Koen, papa van Zeb én wijnspecialist, over welke wijnen hem zijn opgevallen:
“Ik heb de verschillende wijnen geproefd en ik vind er meerdere lekker. Eentje eruit kiezen is niet gemakkelijk, want ze zijn allemaal anders.
Om je te helpen heb ik een witte en een rode geselecteerd die ik toch wel erg fijn vind.
 
Voor de rode wijn wil ik graag wijn 15 voorstellen. 
Het is een rode wijn van domein Lafage. De prijs (8 euro) is echt een meevaller voor deze wijn. Het domein Lafage werkt biologisch en heeft nog heel wat lekkere en betaalbare wijnen. 
De druif is carignan. De wijn heeft een aangename geur van bessen en een zeer verfijnde smaak. Niet toevallig scoort deze wijn 91 op 100 bij een wijnjury. Ik vind dit de ontdekking van deze wijnactie. 
 
De witte wijn die ik fantastisch vind is wijn 3. Opnieuw een betaalbare prijs (8 euro) voor een lekkere wijn. De druif is deze keer viognier. Een fijn boeket (geur) van bloemen en exotisch fruit. Ze heeft een frisse smaak en is ideaal als aperitief en ook bij kaas. Ik heb al verschillende viognier-wijnen geproefd en dit is wel een hele lekkere.”
 
 
Exclusief gesprek met een anonieme ouder
Beste trouwe Sterre-spits nieuwsbrieflezer,
u weet dat wij geen onderwerp schuwen om uw favoriete nieuwsbrief te pimpen. Maar, volgende reportage kostte ons wel massa’s voorbereiding, fluwelen handschoenen en de nodige discretieborging. Wij vonden namelijk een van de ouders bereid om een bekentenis die hij/zij deed in een onbewaakt moment, voor de camera van onze reporter over te doen.
 
Ontdek een ontwapenend eerlijk portret van een Sterre-spitsouder die een jaar lang een vreselijke last op zijn/haar schouders torste: http://youtu.be/KIPNcYoz4So 
 
 
De voorlopige wijntussenstand
Onze wijnteller Matthias maakte een voorlopige balans op van de wijnactie.
 
De meest verkochte wijn tot nu toe is de rode wijn nr. 18 - Rioja Crianza - Bodegas Ares - Carlos San Pedro 2010  10,50€
Tweede staat witte wijn nr. 5 - Château Tour des Gendres 'Cuvée des Conti' - Bergerac 2011  9,00€
Witte wijn nr. 2 staat op de 3de plaats - Domaine Lafage  6,50€
 
In de verkoopsstrijd tussen de klassen staat Klas Tom op de 1ste plaats, gevolgd (nek-aan-nek) door Lies en Lisa. Klas Isabelle en Christine liggen toch wel serieus achter. Maar, zoals gezegd, er is nog niets definitiefs.
Op maandag 18 november sluiten we de bestellingen af af! 
 
 
Infoavond Freinet - dinsdag 12 november
Wat is Freinetonderwijs nu echt? Wat zijn de principes ook al weer en hoe worden ze in de Sterre-spits toegepast?

Tim en het team lichten de belangrijkste uitgangspunten van de Freinetpedagogie toe aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Nadien toetsen we deze in kleinere groepen aan onze school. En we doen de test: wat is het Freinetgehalte van de Sterre-spits?

Deze avond is een aanvulling en opfrissing voor de ouders die erbij waren op de Freinet-info-doe-avond van 2011 en een must voor alle andere ouders! Duik mee in de leefwereld van je kinderen en dompel je onder in de visie van Freinet! En dat alles met een lekker glaasje wijn.

Welkom vanaf 19u30. Take off om 20u00. Landing ten laatste om 22u00.
 
 
Sterrequiz - vrijdag 13 december
Vrijdag 13 december hangt er voor iedereen ongeluk in de lucht: ladders ontwijken, je zakken vol klavertjes vier steken, een hoefijzer boven je deur spijkeren: het zal niet baten.
 
De enige manier om die avond heelhuids door te brengen, is af te zakken naar de Sterre-spits en deelnemen aan de vierde editie van De Sterrequiz. Geluk met de vragen of de opdrachten heb je hier niet nodig voor een avondje plezier. Het belooft weer te spetteren want de vragen zullen nog grappiger zijn, de opdrachten origineler, de streekbieren lekkerder, de hapjes smakelijker, de concurrentie heviger, de prijzentafel groter  en zoals altijd zal verliezen minstens even leuk zijn als winnen.
 
Wie er al bij was, zal het beamen: De Sterrequiz is leuk voor kwissers en niet-kwissers en de ideale gelegenheid om andere ouders of teamleden (op een andere manier) te leren kennen.  
 
Welkom op vrijdag 13 december. Deuren: 19 uur – Start Quiz: 20.00 uur stipt.
 
Schrijf snel in op de lijst aan de ingang van de school of meld je aan via http://doodle.com/insqm58s7kk69w7v 
 
 
Gitane-fuif do Brazil
Voetbal, carnaval, muziek, maar vooral onze welgekende Gitane-fuif ! Zwoele mix van dansmuziek, een exotisch samba optreden, de perfecte caiperinha, maar ook een frisse pint af gewoon een aqua en een goede babbel...
 
Leg je carioca-outfit maar al klaar, geef een ferme lap op de kaartverkoop en maak terug – net als vorig jaar -deel uit van de fantastische Sterre-spits-nightgang.
 
Stip alvast aan in uw agenda: 1 februari 2014. Balzaal van de Vooruit!
Let op: Fuif, maar met mate(n). 
 
 
11.11.11 met veel (ex-Sterre-spitsers)
De soep is goed, ze kan niet beter wezen, de soep is goed, ze kan niet beter zijn!
 
Ontdek hier het fijne artikel en de al even fijne foto's van de voorbije 11.11.11-actie die ook veel (ex-) Sterre-spitsers mobiliseerde: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=bldva_20131109_003
 
 
 
Data om nooit meer te vergeten
12 november 2013 (morgen, dus!): infoavond Freinet. Deuren: 19u30 - start: 20u00 
13 december 2013: de Sterre-spits quiz, de quiz voor niet- en wélquizzers met een stortregen aan prijzen!
1 februari 2014: de onvelprezen Gitanefuif in de Balzaal van Vooruit
27 april 2014: goed weer, hier is de lente-activiteit voor klein en groot
27 juni 2014: het zomerfeest. De ingrediënten: huilende zesdeklassers, een uitgebreide cocktailbar, gezellig en lekker tafelen, het ballonnenoplaatmoment, vele gesprekken, late uurtjes
30 juni: een extra dagje vakantie
 
Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/SterreSpits en op de schoolwebsite: http://desterrespits.freinet.be/