Nieuwsbrief GV Delta Sport
Een mooie verschijning bij kind- en oudergym afgelopen woensdagmorgen. Het plezier straalt er van af.
 
Afgelopen week waren er twee grote evenementen. Zeeuwse freerun kampioenschappen in de turnhal en twaalf acro selectiegroepen waren actief in Volkel/Uden. Lees alle prestaties in deze nieuwsbrief. Ook dit weekend gaan weer veel leden opstap naar diverse wedstrijden.
  
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                 
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 17 maart  2023 nummer 413
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website                      
             
                                                                                         Twaalf teams in actie bij de acro en dan elf podiumplaatsen
                                                                                                                                                                                                                                           
          
Wil je ook sponsor worden van GV Delta Sport?                     Heb je nog een turnpakje thuis hangen?
En dan een mooi banner neerhangen waar                               Breng deze mee naar de turnhal
dagelijks wordt getraind en veel publiek                                  Verkoop het aan ons kledingrek
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Laatste actie op facebook 16 maart 2023
 
Turner Jack van Uffelen meerkamp halve finale
Nederlandse kampioenschappen in Nijmegen
GV Delta Sport turner Jack van Uffelen komt zaterdag 18 maart in actie op de halve finale Nederlandse kampioenschappen in Nijmegen. Van Uffelen komt uit op de meerkamp met de onderdelen sprong, vloer, ringen, brug, rek en voltige.
 
A/B-categorie GV Delta Sport acroteams voor
plaatsingswedstrijd naar Leek
 
In de B-categorie senioren gaan Babette Verkerke en Saphira van Dam in het Friese Leek proberen bij de eerste plaatsingswedstrijd NK-finale in de Ahoy voldoen aan de limiet aantal punten op tempo- en balans oefening. Ook het duo Nora Blok en Mirthe Giljam in de A-wp-pupil komen in actie. Beide teams zijn een combinatie van GV Delta Sport Zierikzee/Alianza Waalwijk. De teams komen op zondag 18/19 maart in actie.
 
 Zaterdag 18 maart  in Breda laatste
plaatsingswedstrijd voor districts finale 
Zaterdag 18 maart de laatste plaatsingswedstrijd voor de districtsfinale in Zierikzee die dat wordt gehouden op zaterdag 25 maart. Een groep Delta Sport turnsters maken nog volop kans om zich te plaatsen. Zowel turnsters uit de C-selectie als turndames komen in actie.
Deelnemers GV Delta Sport:
Wedstrijd 1: 5e divisie
Evi van Almenkerk (pupil3), Indy Kromdijk (pupil1), Julia Heijboer (pupil 3), Rosanne Klink (pupil 1), Vera Flikweert  (pupil 2).
Wedstrijd 3: F-divisie
Combinatieteam jeugd: Fenna van Kranen, Marit van Dijk, Romy Nood, Rosalie Neele (allen WIK) en Nikki Vrijland , Romany Hanse (beiden van DS).
4e divisie: Elin Boot (pupil1), Faya van Wensen (pupil 3), Sera Tax (pupil 3), Sofie Kouwenberg (pupil 23) en Suzie van Zondervan (pupil 2).       
Zaterdag 18 maart halve finale 3e divisie junior in Rotterdam 
Zaterdag 18 maart gaan GV Delta Sport turnsters Rosanne Mol en Indy Smits de meerkamp turnen op de halve finale Nederlandse kampioenschappen in Rotterdam. Beide turnsters komen uit in de 3e divisie junioren. 
 
nijntje beweegdiploma afgymmen
binnenkort voor kleine groep
      
In de maand juni wordt er weer nijntje beweegdiploma afgymmen. Maar omdat enkele kinderen in april en mei al weer 4 jaar wordt en graag ook nijntje 1 en 2 willen halen, doen we dit apart.
Dus op vrijdag 24 maart om 10.30 gymmen af voor nijntje:
Diploma 1: Freya en Silke Luchtmeijer en Femm Dubois.
Diploma 2: Jinthe Berrevoets, Daan Bolijn, Raff Deurloo, Felien Weeda, Floor Kooijman en Loïs Edenburg. 
 
Een uniek gebeuren bij de acroteams op de
eerste dag districtsfinale in Volkel
-acht teams in actie en acht podiumplaatsen
Volkel - Een uniek gebeuren bij de districtsfinale acroteams van GV Delta Sport. In de E/D-categorie kwamen alle acht uitkomende teams op het podium terecht met vier gouden-, drie zilver- en éen bronzen medaille. Een schitterende dag voor de teams onder leiding van trainsters Wendy Huyzen en Angela Schoute. Nog nooit presteerde de Delta Sport teams zo hoog tegen de concurrentie uit Limburg, Brabant en Zeeland. De eerste gouden medaille was voor Thijs van Welt en Megan Ringelberg (E-mix-instap) met22.610 pnt. Keet de Vries, Nine van der Veen en Sam Bertels pakte het tweede goud in de E-wg-jeugd met 23.020 pnt. Het derde goud was voor het team Maud Jansens en Yvonne van Dam (D-wp-sen.) met 22.960 pnt. De andere gouden medaille was voor het succesvolle team Indy Kromdijk en Nienke Grauss bij de D-wp-jun. met 23.400 pnt. De podiums op de acrovloer in sporthal De Wervel kleurde in de kleuren van Delta Sport met drie zilveren medailles waar soms hun eigen clubteams de concurrenten waren. Bij de E-wp-sen. Elin Giljam en Eva Bienvelt  met 22.810 pnt, Elin Hout, Evi van Almenkerk en Ilse de Ronde (E-wg-jeugd) met 22.590 pnt en zilver voor Linne Timmerman, Kayley van der Hoek en Kyra Verschuure (D-wg- jeugd) met 22.430 pnt. Het team met Norah Koster en Melissa Dooge (D-wp-sen.) maakte het succes groot met een bronzen plak en 22.320 pnt. Volgende week wordt bekend gemaakt wie van de team gaan doorstromen naar de halve finale NK op  13/14 mei in Zwolle.
  
  
  
    
 
   
   
 
Dplus en C-categorie zorgen voor drie
podiumplaatsen in districtsfinale
-Team Evi van Dongen, Anouk Hofman en
Senne Groenendijk weer goud
In Volkel bij Uden stonden op de tweede dag van de districtsfinale acrogym de Dplus en C-categorie teams van GV Delta Sport op de vloer. Met twee oefeningen het tempo en balans uitvoering was het Delta Sport team junioren C met Evi van Dongen, Anouk Hofman en Senne Groenendijk het hoogst scorende trio. Met 48.570 punten klommen ze op de hoogste trede van het podium om het goud omgehangen te krijgen. Met een balans uitvoering van 23.310 en een hoge cijfer op tempo van 25.260 gaan zij op opweg naar de halve finale Nederlandse kampioenschappen. Zilver was voor het succesvolle duo team C-categorie Amy van Almenkerk en Fleur Brockhus met eindscore van 44.470 pnt. Bij tempo oefening kregen zij 21.07 van de tienkoppige jury en balans uitvoering werd goed gewaardeerd met 23.400 punten. Een knappe bronzen medaille voor het trio Tess van Kooperen, Emy van Bleijswijk en Kayley Schoute in de D-plus categorie senioren. De balans oefening werd zeer goed gewaardeerd met 23.070 en tempo oefening waren wat kleine slordigheden met 19.560 pnt wat totaal 42.630 punten opleverde. Het Dplus senioren team Milou Verkerke en Faya van Wensen viel net buiten de podiumplaats met totaal 43.540 punten. De tempo oefening leverde 21.180 pnt op na een volle punt aftrek door een te vroeg doordraai rol. De balans werd met 22.360 pnt door de jury beloond.
  
 
   
Lauren Kloet Zeeuws kampioen freerunnen
op twee onderdelen Speed en Style
-Tien medailles voor freerunners Delta Sport
De 11-jarige Lauren Kloet van GV Delta Sport was de grote winnaar bij de Open Zeeuwse Freerun Kampioenschappen in het Laco Sportcentrum in Zierikzee/ Kloet zette bij deze categorie de snelste tijd neer in het speed parcours( 20.70 seconden) en was de beste freerunner op de style met mooie uitdagende moeilijkheids sprongen, salto's en koprollen over het uitgebreide parcours. In de categorie 8-12 jaar was Thomas Moerland (11 jaar) goed voor twee zilveren medailles op de speed en stijle parcours. Kenaz Vaane pakte een brtonzen medaille bij speed categorie 12-16 jaar. Bij de categorie 16+ deelde de Delta Sport leden Amy Leijten en Sarah Brozius onderling de medailles. Op speed was Brozius goed voor de Zeeuwse titel en Leijten pakte het zilver. Op het style parcours werd Amy Leijten Zeeuws kampioen en Sarah Brozius tweede. In de categorie 8-12 jaar was er een mooie bronzen plaats voor Michaël van der Wielen bij onderdeel style.
Overige Delta Sport uitslagen: Speed: categorie 8-12 jaar 4e Luca Jan IJzelenberg, 9e Valetijn van der Vlies. 12e Valentijn van der Vlies, 14e Jelle Lindenberg, 20e Floris Dorst. Categorie 12-16 jaar: 8e Niels Ijzelenberg, 15e Thomas Dorst. Syle parcours: 8-12 jaar:  5e Jelle Lindenberg, 8e Luca-Jan IJzelenberg. Categorie 12-16 jaar: 4e Thomas Dorst, 8e, Kenaz Vaane, 9e Niels Ijzelenberg
 
 
 
 
 
 
 Mooie sprongen en veel wow factoren bij de Zeeuwse freerun kampioenschappen.
 
Zaterdag 25 maart de districtsfinale
turnen dames in Zierikzee
Op zaterdag 25 maart zal de turnhal weer omgebouwd zijn tot een wedstrijdhal met twee banen. Dit gaan wij op vrijdagavond 24 maart vanaf 19.00 uur doen en vragen wij natuurlijk weer vrijwilligers om matten te verslepen, bruggen af te bouwen, balken op de juiste manier te plaatsen en natuurlijk alle tafels en stoelen voor de jury neer te zetten. Daarnaast zal de catering de voorbereidingen treffen voor de wedstrijddag.
Op zaterdag 25 maar organiseren wij in samenwerking met WIK/St. Annaland en de KNGU de district finale turen dames. De wedstrijd start dan om 0.800 uur tot 19.30 uur.
Wil jij ook helpen!!
Wij zoeken dan vrijwilligers voor vrijdag opbouw (vanaf 19.00 uur) en zaterdag terugbouw (vanaf 19.30 uur). Op zaterdag zoeken wij jurymeisjes/jongens, kassa medewerkers, ondersteuning catering, hulp bij ondersteuning materiaal op zaterdag.
Meld je aan bij info@deltasportgym.nl 
 
Heren selectie turnen actief op
zaterdag 1 april in Venray
  
Lemmy Coomans, Joas Hout, Thijmen de Jonge en Dex Karman (allen DS) en Hyfke de Rouw (Tilburg)
Ian Geertse (geblesseerd) en Jack van Uffelen met drie turners van Dynamo
Venray- Vijf turners van GV Delta Sport komen op zaterdag 1 april in actie op de meerkamp bij de districtsfinale in Venray. In teamverband werken zij zes toestellen af in sporthal De Wetteling, vloer, sprong, ringen, rek, brug en voltige. ook naast het teamverband klasseren zij zich individueel voor de prijzen en podium,plaats
De open Zierikzeese Turnkampioenschappen is vastgesteld op 21 en 22 oktober 2023
                                                                                                                           
Ritmische Gymnastic iedere dinsdagmiddag
van 15.00-17.00 uur in de turnhal
  
Kom een proefles volgen vanaf 6 jaar en ouder
 
Acrodemo groep twee keer per maand op
zondag van 10.00-12.00 uur in de turnhal
Kom een proefles volgen op zondag  19 maart en 26 maart
 
Trainingsdagen Acrodemo groep 
Op twee zondagen in de maand is er een mogelijkheid om in de acrodemogroep te komen trainen. De training vind plaats in de turnhal van Laco Sportcentrum tussen 10.00-12.00 uur . 
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2022/2023
 
Zaterdag 11 maart Open Zeeuwse Freerunkampioenschappen in de turnhal
Zaterdag 25 maart districts finale Zuid turnen dames in de turnhal
Zaterdag 17 juni gezamenlijke clubkampioenschappen
 
Programma Acroselectie
 18/19 maart  1e en 2e Plaatsingswedstrijd  Leek  AB
22/23 april  3e en 4e Plaatsingswedstrijd    Den Bosch  AB
13/14 mei  ½ finale  Zwolle  D+ en DE                      
27/28 mei  5e en 6e Plaatsingswedstrijd  Oss  AB 
3/4 juni  ½  finale Oss  C
10 juni  finale  Oss  D+ en DE 
24 juni finale  AHOY Rotterdam  BCDplus
25 juni  finale AHOY Rotterdam  A
 
Agenda
Zaterdag 18 maart districtswedstrijd turnen dames in Breda met deelname Delta Sport turnsters
Zaterdag 18 maart halve finale 3e divisie junior in Rotterdam met deelname Rosanne Mol en Indy Smits
Zaterdag 18 maart halve finale Nederlandse kampioenschappen in Nijmegen voor heren met Jack van Uffelen
Zaterdag/zondag 18/19 plaatsingswedstrijd AB-categorie acroteams in Leek met deelname Delta Sport
Vrijdag 24 maart nijntje beweegdiploma afgymmen voor aantal kids om 10.30 uur in turnhal
Zaterdag 25 maart KNGU-cursus/opleiding in hal 1 Laco Sportcentrum 9.00-13.00 uur
Zaterdag 25 maart District Zuid finale turnen dames in de turnhal Zierikzee
Zaterdag 1 april heren turnwedstrijd districtsfinale in Venray met deelname Delta Sport
Zondag 16 april halve finale NK turnen dames in Nijmegen met Floor Raats
Zaterdag 10 juni Zeeuwse dames turnkampioenschappen in Middelburg
Zaterdag 17 juni gezamenlijke clubkampioenschappen in de turnhal
Grote uitvoering alle leden GV Delta Sport eind september  2023 in Laco Sportcentrum
       
      
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.