AGENDA 
Zaterdag 8 oktober
11:00 uur: Cubs 1 - Bredase RC
11:00 uur: Tilburg - Cubs 2 Ducks/Dukes
12:00 uur: Eemland - Junioren 1
12:30 uur: Colts - Haarlem
14:30 uur: Dukes 1 - Hookers
 
Zondag 9 oktober
11:00 uur: Duckes Legends - Bredase RC
12:30 uur: Dukes 3 - Wild Rovers
14:30 uur: Dukes 2 - AAC
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes Legends: Duckes Legends: - Octopus 39 - 12
 
 
VOORBESCHOUWINGEN COLTS EN DUKES 1
Zaterdag 8 oktober zijn er drie thuiswedstrijden aan de Limietlaan. Twee daarvan bieden Dukes teams de kans aansluiting te blijven houden op de ranglijst zodat ze kans blijven maken op de play-offs voor het landskampioenschap.

CUBS
Als eerste de Cubs, zij trappen om 11 uur af tegen de Cubs van de Bredase RC.
 
COLTS
De Colts mogen zaterdag 8 oktober om 12:30 uur aantreden tegen Haarlem. Beide teams hebben 6 punten (1 overwinning en 2 nederlagen) en delen de vierde plaats. In deze klasse speelt de top vier (van de acht teams) play-offs. Er lijken twee uitgesproken favorieten te zijn voor plek 1 en 2: Haagsche Rugby Club en het Amersfoortse Eemland. Omdat het derde geplaatste RRC/Sparta Rotterdam mag aantreden tegen Eemland biedt een overwinning een van de teams de kans aan te sluiten op plaats drie en afstand te nemen van de andere teams.
  
DUKES 1
Hierna mag ons eerste om 15:00 uur aan de bak. Na de (eerste) overwinning op DIOK in Leiden staan zij met vijf punten uit drie wedstrijden op de gedeelde achtste plaats in de Ereklasse (van de 12 teams). De tegenstander van aanstaande zaterdag zijn de Hookers uit Hoek van Holland. Zij staan op de gedeelde tiende plaats met maar één puntje minder. Met wedstrijden tegen ASCRUM en Oemoemenoe in het vooruitzicht biedt een overwinning Dukes 1 de kans weer aan te sluiten bij de bovenste zes teams. Minder betekent dat je de top zes teams uit het oog verliest. Voor de actuele standen kijk op de website van Rugby Nederland.
 
LRC DIOK - DUKES DAMES
Zondag 25 september hebben wij het opgenomen tegen RC DIOK die in combinatie met de Leidsche Studenten spelen. Het begin van de wedstrijd ging moeizaam, grote druk zorgde voor fouten die voordeel opleverden bij de Leidenaren.
Een paar minuten voor de rust wisten we de ruimte en strijdlust terug te vinden, waardoor het scorebord tijdens de rust 17-05 aangaf. 
Na een lange, zware strijd bleek DIOK toch te sterk en dat zorgde voor een eindstand van 34-15.
Tijdens deze wedstrijd maakte Beau haar debuut in ons team en wist Laura de eerste try van haar rugbycarrière te drukken, zij werd ook nog uitgeroepen tot Chick of the Match.
Onze felicitaties gaan uit naar RC DIOK en Laura, voor de mooie
prestaties. 
Daarnaast feliciteren wij ook de Nederlandse Dames, die de plate wonnen op het EK 7's in Brive.
 
PARKEREN EN AFHALEN
De club groeit als kool en daardoor moeten soms oude afspraken weer aangestipt worden. Bijvoorbeeld over het parkeren. Het doodlopende gedeelte van de Limietlaan (gelegen voor ons clubhuis) vanaf de splitsing met de van Maerlantstraat is verboden toegang voor auto's.
Dit is zo omdat het anders erg onoverzichtelijk wordt en er juist voor onze jeugdspelers gevaarlijke situaties ontstaan. 
 
Ouders en/of leden mogen GEEN GEBRUIK maken  van de Limietlaan voor het afzetten en ophalen ("kiss & ride").
Dat valt niet onder "bestemmingsverkeer" (zoals onder dat witte bord met de rode rand bij de ingang staat).
 
Ook is het niet toegestaan te parkeren op het gras en op het fietspad. Omdat hier voetgangers, fietsers en auto's vanuit Zuiderpark, Centrum en de Van Maerlant fietsstraat elkaar kruisen is dit gevaarlijk.
Lees hier meer over parkeren bij The Dukes.
 
GEEN TOESCHOUWERS IN TECHNISCHE AREA
Wij hebben klachten gekregen omdat er toeschouwers stonden in de technische Area. In deze Area - die ligt aan de kant van de wal  - mogen geen toeschouwers of supporters komen. Tijdens de wedstrijden mogen alleen de volgende personen daar aanwezig zijn:
1   Trainers en coaches.
2   Teammanagers.
3   De 23 spelers die op de spelerslijst staan.
4   Reservespelers met oranje hesje.
5   De turf van den week met zijn/haar ouders.
6   De sponsor verantwoordelijke.
7   De wedstrijdsecretaris.
8   Iemand op speciaal verzoek van de coach 
9   Als je toestemming hebt gekregen van de wedstrijdsecretaris.

Verder wordt aan die kant van het veld:
- Geen alcohol gebruikt;
- Blijft men 3 meter van de zijlijn
- Wordt achtergelaten rommel opgeruimd.
Houd je aan die regels. Wil je de wedstrijd van die kant zien, dan heb je bovenop de wal de beste plek.
Het bestuur van Rugby Club The Dukes.
 
ANDERE TRAININGSDAGEN G-TBM
Zoals iedereen weet groeit de club vooral bij de jongste jeugd als kool. Gevolg is dat we meer trainingsruimte nodig hebben.
Op dit moment trainen onze Guppen, Turven, Benjamin's en Mini's (meestal G-TBM genoemd) op dinsdag en donderdag in het Zuiderpark. Maar daar is geen lichtinstallatie en omdat het eerder donker wordt gaat dat niet meer.

Maandag en Woensdag
Daarom gaat G-TBM vanaf aanstaande maandag 10 oktober wekelijks op maandag en woensdag trainen op het veld aan de Limietlaan. Alle ouders en andere betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd via een brief en de groepsapps.
Voor meer informatie inclusief de exacte trainingstijden kijk op onze website.
 
RUGBY GEAR INZAMELING VOOR COLOMBIA
Op 31 oktober vlieg ik samen met Mees van Oord naar Medellin, Colombia om samen met een U18 meidenteam van de Dog River Howlers 7's te rugbyen. De Dog River Howlers is een Canadese invitatie club die rugby inzet om de gemeenschap te ondersteunen en nieuwe vriendschappen te maken.Het motto van de Howlers is:
"IT'S MORE THAN A GAME, IT'S A WAY OF LIFE “.
Klik hier voor een filmpje van de River Dog Howlers.
  
Inzamelen spullen
Naast serieus spelen en trainen gaan we ook diverse clinics geven in achterstandswijken en zullen we rugbyspulletjes doneren. Om deze rugbyspulletjes te doneren, heb ik jouw hulp nodig! Heb je nog rugbyshirtjes of broekjes die je echt niet meer past, oude ballen waar je toch nooit iets mee doet, speel je liever in je gekleurde kicksen dan in die zwarte die nog best goed zijn, laat het me weten! Ik zou het fantastisch vinden om met een volgepropte rugbytas naar Colombia te reizen! Klik hier voor een filmverslag van een trip in 2014.
 
Ik ben elke donderdagavond op de club aanwezig of stuur me een email.
Bij voorbaat dank, Beau Schellekens.
 
SAFE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. 
Een avond speciaal voor  ALLE  Ladies van de club. 
Meer info binnenkort. Hou hem vrij en ben d'r bij
Alvast aanmelden? Dat kan hier
 
55+ SPORTAANBOD
Dit voorjaar zijn tennisvereniging BTC de Pettelaer, rugbyclub The Dukes en voetbalvereniging SV BLC samen begonnen met les in tennis, (touch)rugby en (wandel)voetbal voor stadsbewoners van 55 jaar en ouder. Dit wekelijkse aanbod op het rugbyveld en de tennisvelden aan de Hekellaan duurt 1,5 uur. Dit unieke 55+ beweegaanbod is uniek in zijn soort voor onze stad.
Er wordt met leeftijdgenoten gewerkt aan de conditie, spierkracht en lenigheid voor en tijdens het spelen van deze sporten.
De lessen worden gegeven door deskundige docenten.
Iedereen kan naar ‘eigen kunnen’ meedoen en zo op verantwoorde wijze deze sporten beoefenen. De trainingsvelden met de clubhuizen zijn centraal gelegen. Lees er meer over op onze website.
 
Week 40/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl