NIEUWSBRIEF VAN DE KLEINE PLANTAGE
EENJARIGEN, GROENTEN EN MEER en
LITERAIR FESTIVAL
KWEKERIJ DE KLEINE PLANTAGE
Handerweg 1, 9967 TC  Eenrum  0595-491604
 
 
Beste Tuinvrienden,
 

Nog een paar dagen en Sint Mamertus, Sint Pancratius, Sint Servatius en Sint Bonifatius zijn langs geweest. Even hebben zij met vervelende nachtvorsten gestrooid waardoor wij midden in de nacht in de weer moesten met afdekfolies en zo. Een heel gedoe om al onze eenjarige kinderen te beschermen, want veel stonden al buiten. Nu deze IJsheiligen binnenkort voorbij zijn gaan we alles buiten zetten. Elk jaar weer een feest. En dat vieren we. Net zo als we vandaag 9 mei het honderdjarig vrouwenkiesrecht vieren. Ter gelegenheid daarvan zullen we voorstellen om de namen van de IJsheiligen te veranderen in vrouwennamen. Sophia van Rome wordt soms ook tot de IJsheiligen gerekend, maar in een mannenbolwerk is dat in de vergetelheid geraakt. Wij stellen voor om voortaan Sint Huppeldepup te vervangen door Heilige Gertrude, Heilige Beth, Heilige Mien, Heilige Ellen. De nieuwe IJsheiligen. Dan kunnen zij in deze tijd langs komen en nemen de nachtvorst mee terwijl zij toch bij ons blijven in hun boeken, hun ontwerpen en in de namen van onze planten die naar hen vernoemd zijn. Ook aardig om in het kader van het 100-jarig jubileum te vermelden dat nagenoeg al onze medewerkers vrouw zijn, dat de auteurs op het literair festival (9 juni) in onze tuin in het kader van Tuin Kunst Hogeland, en de kunstenaars die er exposeren en optreden vrouw zijn. Soms voel ik mij in dit vrouwenbolwerk als Sophia van Rome.

Kortom: De eenjarigen staan buiten, we hebben wat te vieren, er komt een literair festival, de manifestatie Tuin Kunst Hogeland ligt in het verschiet.

En dan heb ik nog helemaal niet genoemd dat we op 25 en 26 mei het themaweekend GROENTEN EN MEER hebben, met Heilige Alma, Heilige Doortje, Heilige Ria, Heilige Jessica, Heilige Priska en een handvol Sinten.

En dat we in mei en juni ook alle zondagen open zijn.

En dat er in de tuin werken staan van de heiligen Marion van der Schelde, Anne Hilderink, Patricia Suèr, Trude van Assem, en van de sinten Jan Steen, Henk Slomp, Wieger Frencken, Ron Caspers.

Bovendien: de tuin explodeert, de wegen hier zijn gehuld in de hemelse geuren van meidoorn en fluitekruid. Groningen op z’n mooist.

Moet ik nog meer redenen noemen om naar De Kleine Plantage te komen? Lijkt mij van niet.

Je bent van harte welkom.

Als je het literaire festival wilt bijwonen op zondag 9 juni van 13:00-17:00 uur dan is het van belang om je van tevoren aan te melden op info@dekleineplantage.nl. De kosten zijn € 12,50 en we hebben plaats voor maximaal 80 personen. Meer informatie over het festival: klik hier.

 
 
Vrij entree. Verdere informatie is te vinden op de website van de kwekerij:  www.dekleineplantage.nl .
 
 
Tot ziens in de tuin en op de kwekerij
Eric Spruit
Fleur van Zonneveld
en medewerkers
 
De Kleine Plantage,  Handerweg 1  9967 TC  Eenrum