ART JUNI
21 juni 2019


Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
KOMEND WEEKEND: OPEN ATELIERDAGEN HILVERSUM
Vele bijzondere activiteiten
De jaarlijkse kunstmanifestatie van Hilversum staat voor de deur: de Open Atelierdagen. Met een prachtige overzichtsexpositie in Museum Hilversum, en 36 kunstenaars die exposeren door de hele stad.
 
10 van de 36 kunstenaars zijn te vinden in de Hilversumse Meent. Dus spring op de fiets! Gebruik de mini-routes op www.arthilversum.nl voor een leuke route.

 
 
ZATERDAG en ZONDAG 22 juni en 23 juni
Open Ateliers en muziek
Klassieke muziek en beeldende kunst, een inspirerende combinatie.
 
ZATERDAG 22 JUNI

15.00 uur Kunst met Mozart in een kwartier, pianist Reynoud Maartense speelt een korte inspiratie. Adres: Mauritslaan 11 waar drie kunstenaars exposeren.
 
ZONDAG 23 JUNI
 
12.00 uur Kunst met Mozart in een kwartier, pianist Reynoud Maartense speelt een korte inspiratie van W.A. Mozart, Mauritslaan 11


13.00 uur Meentwerf, Mierenmeent 122. Optreden van Mariska Godwaldt en Annemijn de Herder, violisten van het Radio Filharmonisch Orkest. Zij spelen muziek van J.S. Bach en W.A. Mozart.

15.00 uur
Kunst met Mozart in een kwartier, pianist Reynoud Maartense treedt op, Mauritslaan 11 waar drie kunstenaars exposeren.

15.00 uur Kunstateliers GATE 51, Noodweg 51. Mariska Godwaldt en Annemijn de Herder, violisten van het Radio Filharmonisch Orkest, herhalen hun optreden, nu in Kunstateliers GATE 51, nabij het vliegveld. Zij spelen muziek van J.S. Bach en W.A. Mozart.


 
ZONDAG, DINSDAG, DONDERDAG
Kunsthistorische fietstochten
Zondag 23 juni, 11.00 uur Onder leiding van kunsthistorica Diana Kostman fiets je langs een aantal kunstenaars, vooral in Hilversum Zuid.
Aanmelden kan bij Anne de Laet, annedelaet@arthilversum.nl of kom gewoon naar het museum om 11.00 uur.

Dinsdag 25 juni 10.30 uur 
Fiets-kunstroute met Claire Verlinden, op initiatief van seniorenvereniging Senver. Aanmelden bij annedelaet@arthilversum.nl.

Donderdag 27 juni 10.30 uur
Fiets-kunstroute met Henk Roos, hij leidt een route langs enkele kunstenaars in Hilversum Oost en Centrum. Initiatief van seniorenvereniging Senver.
Aanmelden bij annedelaet@arthilversum.nl.
Op de foto Diana Kostman, zie www.anrtemisomnibus.nl
 
MAANDAG in MUSEUM HILVERSUM
Lezing over Beeldende kunst van eigen bodem
Op initiatief van seniorenvereniging is er elke maand een lezing in Museum Hilversum over de lopende tentoonstelling, door deskundigen van het museum. Op maandag 24 juni dus over Beeldende kunst van eigen bodem.

Datum ma. 24 juni, 11.00 uur (ontvangst vanaf 10.30 uur).

Kosten
Museumkaart gratis, anders € 5,00

Aanmelden
bij Veronique Jansen, liefst per e-mail: communicatie@museumhilversum.nl of anders via telefoon 035-5339601.

Afbeelding: werk van Gerard Janssen, Mossenmeent 24
 
HILVERSUM
Drainspotting: het verhaal achter de putdeksel
Op 22 juni tussen 11 en 17 uur is ook de open dag van de  Hilversumse Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) bij Anna’s Hoeve.
Volg een rondleiding over de RWZI en bekijk binnen de tentoonstelling van Alex Fischer!
Hierin staan putdeksels centraal. Hét symbool voor het werk van het waterschap Amstel Gooi en Vecht en de gemeente Hilversum: het schoonhouden van het water en het droog houden van onze voeten.
Zie: www.drainspotting.art
 
Film-impressie 3 kunstenaars
Kunstenaars aan het werk: Fabrice Hünd, Brigitte van Mechelen en Eric Tiggeler.
 
Deze nieuwsbrief met informatie over werk van Hilversumse kunstenaars is een initiatief van ART Hilversum en verschijnt maandelijks en in juni vaker.
 

Als u geen prijs meer stelt op deze informatie, kunt u zich hieronder uitschrijven.  Inschrijven kan via de website van ART Hilversum.
 
Stuur deze email door naar een vrienden.