Click here to view this email in your browser
 
Hej,
  
Kurserna duggar nu tätt, idag släpper vi inbjudan till en ny omgång av tvåändsstickning. Passa på om du vill lära dig denna vackra gamla teknik av Ivar Asplund, läs mer i inbjudan nedan!
 
Näverstickning är en annan kursfavorit som nu går i repris, kursledare är Heléne Wallin, och även denna inbjudan hittar du längre ner i mailet.
 
 
Alla hjärtans dag - ge bort rödcederhjärtan!
 
 
 
Vad kan väl passa bättre att ge bort till någon som också älskar garn? Rödcederhjärtan skyddar garner och plagg i ull och silke från angrepp av t ex mal eller pälsänger. Ett paket med 15 st rödcederhjärtan kostar 99 kr. Vi har även kuber, koncentrerad rödcederolja och spånpåsar av rödceder i vårt sortiment.
 
 
 
 
 
 
Introduktionspris på Cascade Casablanca hela februari!
Påminner om att vårt senaste tillskott i sortimentet, Casablanca från Cascade Yarns som du kan köpa till trevligt introduktionspris 129 kr/100g under hela februari. Ordinarie pris är 149 kr. Casablanca är ett vackert multifärgat, entrådigt garn i ull, silke och mohair som passar till stickor 4-6 mm och ger långa partier av varje nyans. En härva är 100 g och 200 m.
 
 
Lär dig tvåändsstickning! 
Söndag 2 mars kl 10.00-15.00 + Torsdag 13 mars kl 18.30-21.00
 
Tvåändsstickning är en gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att under två kurstillfällen, 2 och 13 mars, lära dig grunderna i tvåändsstickning under ledning av Ivar Asplund. Inga förkunskaper krävs.
 
 
 
 
Favorit i repris: Näverstickning
Torsdag 6 mars kl 18.30-21.00
Lär dig sticka rutor på tvären i en gammal teknik som kallas näverstickning, kontstickning eller entrelac, resultatet liknar en flätad näverkont. Sticka sjalar, muddar, kuddar, väskor eller tröjor - tekniken passar särskilt bra för flerfärgat garn och är lätt beroendeframkallande, man vill bara göra en ruta till, och en till… Vi går igenom grunderna i tekniken och du får börja på en trekantig sjal nerifrån spetsen. Kursledare är Heléne Wallin.
 
 
 
    
Fika & sticka på Café En halv trappa ner!
 
En glad nyhet för alla stick- och fikasugna är att det närbelägna Café En halv trappa ner numera har öppet ända till kl 21 måndag-fredag. Du har väl inte glömt att om du visar upp vår gröna papperskasse, alternativt ett kvitto från Litet nystan, så bjuder de på valfri kaffe eller the när du köper bakverk, smörgås eller något annat att äta, efter kl 14.00 :)
 
Café En halv trappa ner, ligger på Wollmar Yxkullsgatan 3. Där hittar du riktigt bra kaffe, goda bakverk, fräscha sallader och mycket annat gott, och dessutom har de gratis WiFi! 
 
 

Februari - sockstickningsmånad!
Besök gärna Sticka!s Facebookgrupp Sticka sockar i Februari med Sticka, där du kan hitta likasinnade sockstickare och inspireras av dessa två sockbeskrivningar:
 
 
Bilder från Ravelry.com
 
Är du medlem i Sticka och laddar upp en bild på dina stickade sockor är du med i en utlottning av en uppmuntringsnystan!
 
Under hela februari ger vi 25% rabatt på Drops Fabel och Drops Delight :)
 
 
 
 
Kampanjpriser:
 
Fabel enfärgad, nu 20 kr istället för 26 kr
Fabel print, nu 21 kr istället för 28 kr
Fabel long print, nu 23 kr istället för 31 kr
Delight, nu 26 kr istället för 35 kr
 
Observera att du ej har någon bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
 
 
 
 
   
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
måndag kl 11-18
tisdag kl 11-19
ons, tors, fre kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!