Click here to view this email in your browser
Hej,
  
Nu bjuder vi in till en kursfavorit i repris, Magic loop & jogless stripes och en ny efterfrågad kurs Sticka kofta uppifrån & ner. Läs mer om de spännande ämnena nedan och vänta inte för länge med din anmälan om du vill lära dig något nytt!
  
Nästa vecka är det höstlov och Alla helgonahelg, och då gäller särskilda öppettider:
Fredag 1/11 kl 11-16
Lördag 2/11 är butiken stängd
 
Handgjorda nåldynor vackra som smycken!
Vi har fått in en liten, unik upplaga av otroligt vackra, handgjorda nåldynor. De är sydda av Bee Thufvesson, som ni ofta möter bakom disken här i butiken. Nåldynorna är gjorda i handfärgad, tovad ull och handfärgat broderisilke och de är broderade med mycket kärlek. Varje nåldyna är unik och försedd med ett eget budskap. En perfekt present till dig själv eller någon som också älskar textilt hantverk!
Stora nåldynor kostar 399 kr och de små 349 kr.
 
Ännu fler fina färger i Yaku!
Höstens nyhet Yaku från Strikkebogen blev en succé! Vi kompletterar nu färgpaletten med några nya fina färger, och dessutom har vi fått in beskrivningarna till de vackra halvvantarna igen. Garnet kommer från Peru och är ett superwasbehandlat ullgarn som passar perfekt till exempelvis babyplagg, vantar, mössor eller finstickade tröjor och koftor. Det är mjukt och drygt, passar känsliga personer och blir inte noppigt. Ett nystan är 50 gr och 200 m och kostar 55 kr. Till de fina halvvantarna går det bara åt ett nystan! Beskrivningarna är på danska.
 
 
Häftet Babystickning på stickor 3 innehåller många fina beskrivningar som passar till exempel till Yaku. Vi har stickat en liten söt "gubbväst" i storlek 3 månader :) Garnåtgång: 2 nystan, räcker ända upp till stl 2 år!
Häftet kostar 149 kr, men köper du samtidigt garn till något av projekten får du köpa det för endast 125 kr.
 
  
AKTUELLA KURSER 
Heldagskurs: Sticka kofta uppifrån & ner
Söndag 10 november kl 10.00-15.00
Att lägga upp maskor för halsen och sen sticka en kofta neråt med allt i ett stycke är helt suveränt! Det är enkelt, koftan passar alltid och blir som du vill ha den. Vi går igenom koftans olika moment och gör en övning med olika sätt att balansera färger och ränder. Du får provsticka en lapp för att veta maskantalet vid halsen och samtidigt lär du dig osynliga ökningar och planerar koftans kanter. Du hinner lägga upp och börja sticka lite på din egen uppifrån-och-ner-kofta.
Kursledare är Lotta Blom, alias Tant kofta.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Magic loop och jogless stripes
Onsdag 13 november kl 18.30-21.00
Gillar du inte att sticka med strumpstickor? Vill du veta hur du rundstickar snygga ränder utan hack? Då ska du ta chansen att lära dig två smarta sticktekniker på en och samma kväll! Magic loop är en fiffig teknik för dig som inte gillar att sticka med strumpstickor. Men hjälp av en lång rundsticka kan du sticka t.ex. en socka, vante eller ärm till en tröja. Jogless stripes är tekniken där du trollar bort de hack som uppstår när du stickar randigt runt på rundsticka eller strumpstickor. Kursledare är Heléne Wallin.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Raggsocksgarner i massor av färger!
Så här års är det socksäsong, många börjar lägga upp för julklappssockorna redan nu. Vi har flera olika mjuka och slitstarka garner, som passar finfint till lite tjockare sockor; Viking Raggen, Hjertegarn Ragg och TeeTee Pallas.
 
Själv fryser jag mer om huvudet än fötterna, så jag har stickat en mössa i Viking Raggen istället. Ett nystan på 150 gr räcker till två mössor eller ett par raggsockor och kostar bara 75 kr!
 
 
Nästa stick- & virkcafé
Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner onsdag 30 oktober mellan kl 17.30 och 19.30. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
 
Sista veckan på vår oktoberkampanj för Cascade 220
Garnet är 100% ull och en härva på 100 gr är 200 m och kostar normalt 85 kr. Garnet passar till stickor 4-5 och blir jättefint både i tvåfärgsmönster och flätor eller strukturmönster. Fram till 31 oktober kostar Cascade 220 endast 75 kr/härva istället för 85kr.
 
  
Alpaca Party året ut!
Nu ger vi 25% rabatt på hela vårt sortiment av alpackagarner från Drops Design/Garnstudio; Drops Alpaca, Andes, Lace och Nepal. Rabatten gäller året ut, dvs. till och med 31/12 2013. Massor av mönsterinspiration hittar du som vanligt på Garnstudios hemsida.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!