Click here to view this email in your browser
  
Hej,

Det verkar som att vårt förra utskick inte nådde alla prenumeranter, vi beklagar det och hoppas att det funkar bättre denna gång. Ett tips är att gå in och kolla på vår arkivsida, där hittar du alla utskick av nyhetsbreven och då kan man läsa ikapp om man missat något. Arkivet hittar du här, bokmärk gärna sidan! För att vara ännu mer på den säkra sidan kan du även lägga in våra adresser info@litetnystan.se och nyhetsbrev@litetnystan.se i din adressbok eller lista över kontakter, så minskar risken att ditt e-postprogram sorterar våra nyhetsbrev som skräppost.
 
Nog med tekniksnack nu :) 
 
 
Nyskyltat!
Vi har skyltat om, kulturkoftorna har åkt hem till sig igen. I det ena fönstret blev det gult och blommigt och i det andra mest rosa.
Det gula fönstret innehåller från vänster; barntröjan Zipp från Sandnes häfte 1712, kofta Bolla (barn/vuxen) från Östergötlands ullspinneri, bakom den koftan Bredbånd från Geilsk, virkad kofta Caroline från Sandnes häfte 1605, mössa och vante Britta från Born to Knit, kofta Blomsterjakke från Sandnes häfte 1713. Tröjan som ligger ner i framkanten, den heter rätt och slätt Genser och finns i Sandnes häfte 1512, stickad i en otroligt mysig blandning av Sandnes Tweed och Tynn Merinoull.

I det rosa fönstret är modellerna från vänster; Hullmønsterkjole i Silk Mohair från Sandnes häfte 1714, tröja Hitchcock från PomPom Magazine no14 stickad i Malabrigo Rios, tröja Breathing Space av Veera Välimäki i Malabrigo Sock och vår Merino Spräckel, Blomstergenser i Tynn Silk Mohair och Tynn Alpakka Ull från Sandnes häfte 1715 och längst fram Everyday shawl (som nu finns på svenska) i Lang Yarns Puno.
 
 
AKTUELLA KURSER
 
Tvåändsstickning för nybörjare  - Några platser kvar!

Söndag 8 oktober kl 10.00-15.00
samt
måndag 16 oktober kl 18.30-21.00
  
Tvåändsstickning är en mycket gammal teknik där man stickar med två olika trådar som hålls i höger hand och tvinnas om varandra mellan varje maska. Resultatet blir tätt, slitstarkt och mycket vackert. Nu har du chansen att lära dig grunderna i tvåänds­stickning. Vi går igenom grunderna och hinner även prova på bland annat krusmönster, kedjegång och avig fläta.
  
OBS! Kursen är upplagd så att man deltar vid bägge tillfällena. Kursledare är Ivar Asplund.
 
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
Flerfärgsstickning med lyfta maskor
Tisdag 10 oktober kl 18.30-21.00
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.

Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 
 
 
 
 
Lär dig sticka!
 
Tisdagar 17, 24 och 31 oktober kl 18-20.30 
hos 2stickare på Högalidsgatan 52 A
 
Vill du lära dig sticka eller var det kanske bara längesedan stickorna var framme? Under tre tisdagar går vi igenom grunderna i stickning och du får lära dig lägga upp, sticka räta och aviga maskor, maska av, göra ökningar och hoptagningar.
 
Läs mer om kursen och anmäl dig hos 2stickare!

 
 
 
Nordic Knitlife - Laine Magazine
Nu säljer vi även den ursnygga tidskriften Laine Magazine nr 2 finns i butiken, och det nya numret, nr 3 kommer inom kort.
Laine Magazine är ett livsstilsmagain för stickare, med spännande artiklar, porträtt av internationellt kända designers, reseskildringar, recept och självklart många snygga modeller att sticka. Nedan är några av de plagg du hittar beskrivningar till i Issue 2. 
 
 
Vendela for Sandnes garn
Vi har fått hem beskrivningshäftet från Sandnes senaste "kändissamarbete", denna gång är det Vendela Kirsebom som är dragplåster för en fin tröja och kofta stickad i Alpakka från Sandnes garn. Hur mycket Vendela själv medverkat i designprocessen ska jag låta vara osagt ;) men det är hur som helst fina plagg.
 
 
Häftet Vendela for Sandnes garn kostar 39 kr och innehåller beskrivning på både koftan och tröjan och säljs som vanligt endast tillsammans med Sandnes garn. Vill man inte ha en lika varm tröja eller kofta som den i Alpakka kan man med fördel sticka Vendela-plaggen i Sandnes Duo. Här är några förslag på fina färgkombinationer i bäde Alpakka och Duo.
 
 
Nya färger i Meadow!
Meadow från The Fibre Company har inte funnits i vårt sortiment så länge men blev snabbt väldigt poopulärt. Vi har uppdaterat urvalet av färger, och kolla vad snyggt det blev i korgen! Meadow är en härlig blandning av merinoull, baby lama, silke och lin. Det är drygt med hela 498 m per 100 g och passar till sjalar, toppar, tunikor och andra finstickade plagg. Meadow kostar 249 kr per hg.
 
Även våra fina sjalgarner i merinoull och silke, Findley och Forest Hills har också fått påfyllning med nya färger. Ett nystan är 100g och drygt 700 m och räcker till en sjal, priset är från 189 kr.
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16 
 
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!