Nieuwsbrief oktober 2014

 

Beste lezer,

 
Vandaag begint Wereldmissiemaand. Het startsein werd zaterdag 27 september jl. gegeven in het Sint Bonifaciushuis te Utrecht in het bijzijn van twee bijzondere gasten uit ons voorbeeldland Myanmar: bisschop John Hsane Hgyi van het bisdom Pathein en pastoor Callistus Saw Eh Mwee, nationaal directeur van de Pauselijke Missiewerken in Myanmar. Een verslag van deze dag kunt u in deze nieuwsbrief lezen. 
 
Verder in deze nieuwsbrief een samenvatting van de boodschap van paus Franciscus voor Missiezondag en een speciaal aanbod als u nu een abonnement neemt op ons blad Kerk Wereldwijd.
 
In deze Wereldmissiemaand vragen wij uw aandacht, gebed en financiële steun voor onze medegelovigen in Myanmar. Na een halve eeuw onderdrukking kan de katholieke Kerk met de opbouw beginnen. Onze steun heeft men hard nodig. Alvast hartelijk dank.
 
Marianne Baijens
Coördinator Bureau Missio 

Geslaagde ontmoetingsdag MISSIO
 
Bisschop John Hsane Hgyi van het bisdom Pathein in Myanmar en pastoor Callistus Saw Eh Mwee, nationaal directeur van MISSIO Myanmar waren te gast op de jaarlijkse ontmoetingsdag van MISSIO, zaterdag 27 september jl. in het kader van Wereldmissiemaand.
 

Boodschap paus voor Missiezondag
 
"God houdt van een blijmoedige gever". Deze zin uit 2 Korinte 9,7 houdt paus Franciscus ons voor in zijn boodschap voor Wereldmissiezondag 19 oktober. Vreugde is de rode draad in zijn boodschap: vreugde van het evangelie en vreugde van evangelisatie.
 

Word nu abonnee van Kerk Wereldwijd
 
Leest u ons tijdschrift in de leesmap van de parochie? Of leent u het van familie? Neem zelf een abonnement! Voor nieuwe abonnees hebben wij nu tijdelijk een speciaal aanbod: als welkomstcadeau krijgt u een boek over paus Franciscus. Ook met een abonnement op Kerk Wereldwijd steunt u het werk van MISSIO.