Nieuwsbrief
AMGEN Singelloop Breda
 editie september 2020
Niet massaal samen, maar samen massaal in 2020!
 
Over een paar dagen is het zo ver: de start van de eerste AMGEN Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken. Of je nu gewoon in breda of in Beijing loopt, tijdens deze editie loop je volgens goed Brabants gebruik vanuit jouw eigen achtertuin. Start en finish liggen bij jouw eigen huis. Of op een andere plek waar je gaat lopen natuurlijk. Als dat geen dik feestje wordt! De Singelloop leeft en we maken er niet massaal maar samen op afstand weer een geweldig feest van! Ben jij er al klaar voor?
 
In deze laatste nieuwsbrief voor de Singelloop lees je onder andere over wat de aangescherpte regelgeving rondom corona voor 'Go the alternative way' betekent, over de unieke experience app die sinds gisteren te downloaden is, het gebruik van de tracking-app, de Singelloop Krant én nog veel meer.

Zoals altijd wensen we je veel leesplezier. Heb je suggesties, verbeterpuntjes of andere zaken die je met ons wilt delen? Laat het ons weten via communicatie@bredasesingelloop.nl!
 
 

Heb je jouw shirt al opgehaald?    
 
Veel Singellopers gaan op 4 oktober gehuld in het Run2Remember loopshirt. Zij steunen daarmee het goede doel van dit jaar: Stichting Vrienden van Amphia. Heb jij een shirt besteld? Dan kun je dat afhalen bij Run2Day Breda, Nieuwstraat 33.
 
 

Extra maatregelen rondom COVID-19   
 
In verband met de aangescherpte regelgeving rondom COVID-19 heeft het bestuur van Stichting De Bredase Singelloop dinsdagavond 29 september een extra vergadering ingelast. In deze (digitale) bijeenkomst zijn alle onderdelen van het programma van zondag 4 oktober gedetailleerd onder de loep genomen en getoetst op de nieuwe situatie.
 
 
De Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken 2020 is vanuit haar concept zo opgezet dat deelnemers individueel vanuit de eigen achterdeur lopen. Hiermee kon en kan binnen de geldende richtlijnen op een verantwoorde, gezonde en veilige manier gesport worden. Dit blijft onverminderd van kracht en behoeft geen aanpassing. 
Als organisatie zullen wij de gezamenlijke elementen uit de dag afschalen, geheel in lijn met wat mag en wat verantwoord is. Wat betekent dat:
  • Er geen publiek aanwezig is bij de live TV uitzending op BredaNu TV van 16.30 tot 17.30 uur;
  • Geen slotmaaltijd met onze vrijwilligers na afloop van het evenement. Dit halen we op een later tijdstip in;
  • Het startmoment vanaf het Amphia Ziekenhuis vervalt en wordt op een andere locatie op alternatieve manier ingevuld.
Gelukkig kunnen er nog steeds 3.775 enthousiaste Singellopers op 4 oktober beginnen aan hun Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken. Waar ook ter wereld! Wij vragen met klem aan alle deelnemers, fans en supporters om de Bredase Singelloop 2020 op een verantwoorde manier met elkaar te vieren. Maak er samen een mooie dag van. Corona-proof. Op 1,5 meter afstand.

Uniek: de Experience app nu beschikbaar!    
 
Het is ons gelukt! De Experience App van de AMGEN Singelloop Breda is klaar voor gebruik. En nu zijn we natuurlijk reuze benieuwd wat jullie er van vinden. Sinds dinsdag 29 september is de app te downloaden in de iOS Appstore en Google Playstore.
 
De unieke combinatie van deelnemers, veel publiek, vrolijke vrijwilligers, een compact parkoers langs de prachtige singels en door ons mooie historische stadshart. Maar ook onze trouwe partners en sponsoren, de vele ‘blaoskapellekes’, bands, artiesten, DJ’s. Samen maken we van de Bredase Singelloop een té gek feestje.
 
Benieuwd? Lees snel verder én download de app!
 
 

Heb jij 'm al gezien? De online Qoodiebag!   

De Qoodybag van de AMGEN Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken 2020 is beschikbaar! In deze Qoodybag kun je genieten van leuke online aanbiedingen.
 
Klik snel verder en kijk welke aanbiedingen wij en onze partners allemaal voor jullie in petto hebben!


Singelloop Breda Tracking-app 

‘Niet massaal samen, maar samen massaal!’ is het thema van 2020 voor de Alternatieve Singelloop Breda. En dat kun je op 4 oktober maar op één manier goed zien: vanuit de ruimte!  
 
Voor de Singelloop Breda maken wij gebruik van de tracking-app ‘RACEMAP’. Deze wordt gebruikt bij de 5km, 10km, de halve marathon en de deelnemers aan de 40 van Breda.
Dit is een app die ervoor zorgt dat de door jou gelopen afstand wordt geregistreerd door de GPS satellieten.
 
Met behulp van deze app registreren we de ‘officiële’ tijden van de AMGEN Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken 2020. Op basis van deze tracking-app worden de klassementen opgesteld. De app is helaas niet beschikbaar voor de Familieloop en Walking and Wheeling.
 
Benieuwd hoe de App werkt óf hoe je de app installeert?

 

Singelloop krant 2020 is uit!
  
Traditioneel geven we vooraf de gratis Singelloop Krant uit. Vol met praktische informatie en achtergronden van de komende editie. Jaarlijks steeds weer een groot project voor onze vrijwilligers om dit op tijd en fraai te realiseren. Dit jaar doen we dat net ietsje anders…  
 
De Singelloop Krant 2020 is sinds 25 september verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Intratuin Breda, sportscholen, de horeca in de binnenstad, de Bredase hotels, benzinestations en fysiotherapie praktijken.
 
En... natuurlijk online! Dus bekijk ‘m snel!


Een baken van herkenning!
 
Waar komen Singellopers elkaar tegen als er geen vast parkoers aanwezig is? Dat kan dus overal in Breda & Omstreken zijn. Om lopers en supporters een klein beetje te helpen zijn er 35 herkenningspunten ingericht, zodat je toch een beetje extra Singelloop gevoel ervaart.
 
 
Door heel Breda tot in Bavel, Prinsenbeek en Ulvenhout vind je de herkenningspunten. Je herkent ze door de mooie blauwe ‘Singelloop je mee’ vlaggen. Vergeet je het niet via social met ons te delen als je er eentje ziet? Waar zijn deze herkenningspunten te vinden? Klik snel door! 
 
Let wel op: hou te allen tijde voldoende onderlinge afstand en neem de richtlijnen van het RIVM en lokale regels in acht!
 
 

Singelloop op TV en internet
De Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken is een bijzondere en unieke editie. En natuurlijk doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij het gevoel van de Bredase Singelloop volop kunt mee beleven. Veilig en gezond. Corona-proof. Op minstens 1,5 meter!
 
 
We doen dat samen met onze partners BredaNu en Omroep Brabant. Gezamenlijk hebben we maar liefst de beschikking over 10 camera's, 4 reporterploegen, een straalwagen, een handvol fotografen en een drone piloot. En dat allemaal om te gekke beelden van het evenement te kunnen registreren. En jij kunt dat natuurlijk ook volgen!
 
Het begint met het officiële startmoment om 10.45 uur. Waar we starten blijft een verrassing, maar het is live te volgen op de sites van Omroep Brabant en BredaNu.
 
Om 16.30 uur begint de live uitzending op BredaNu TV. Deze kun je zien via de kabel of website. Een uur lang met onder andere een optreden van Het Feestteam, de uitreiking van de cheque voor het Goede Doel en de gezamenlijke afsluiting van editie 2020.

En 's avonds vanaf 18.45 uur is een uitgebreide samenvatting te zien op Omroep Brabant TV. Een 'klein half uurke' met de mooiste beelden en interviews van deze dag. Dat wil je niet missen, toch?! 
 

Mentaal fit aan de start!
Twee maanden geleden heeft Wendy gereageerd op onze oproep voor een individueel coachingstraject door sportpsychologe Stéphanie Kuiper. Ze was het plezier in het hardlopen helemaal kwijtgeraakt na de afgelasting van de Rotterdam Marathon en de corona-pandemie. Hoe is het haar vergaan?
 
 
De beide dames hebben twee sessies gedaan en met resultaat! Inmiddels heeft Wendy de trainingen weer opgepakt en het enthousiasme begint weer terug te komen. In de week voor de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken volgt ze nog een laatste sessie. Zou Wendy de smaak weer helemaal te pakken hebben?
 
Hopelijk spot je haar op 4 oktober (op gezonde afstand) of lezen we er wat over in de volgende nieuwsbrief. Wij hebben er inmiddels alle vertrouwen in!
 

Waar loop jij jouw Singelloop?
Loop je net als Ed op Curacao? Of als Nicole in Dallas? Of blijf je wat dichterbij en loop je langs de Moezel? Op d'n Beek, in Bavel of Breukelen? Laat het ons weten!
 
 
Op zondag 4 oktober zit ons webcare team gespannen te wachten op jullie foto's, filmpjes en reacties. Tag ons via @SingelloopBreda, #ASBEO of #SingelloopBreda en laat ons zien waar je gelopen hebt.

We liken, retweeten en posten en de allerleukste inzendingen komen misschien wel terug in de live uitzending van BredaNu TV. Singelloop je mee?
 

Is jouw Singelloop tenue compleet?
De afgelopen periode hebben we verschillende keren aandacht gevraagd voor de Singelloop sok. Een uniek kledingstuk wat eigenlijk niet in jouw sokkenla mag ontbreken. Je hebt nog maar een paar dagen...
 
 
Met de aanschaf van de Singelloop sok steun je ook het goede doel van 2020: de Vrienden van Amphia. Want van het aanschafbedrag van de sokken gaat nog steeds €0,50 naar het goede doel. 
 
Scoor de sokken nu met extra voordeel. De laatste paren kosten slechts €7,50. Je kunt ze kopen bij alle Albert Heijn winkels in de gemeente Breda en bij Run2Day Breda!
 
 

Onze partners: