Bleekneusjes wegens succes verlengd
Bergen aan Zee | Kunstbakenfestival Deventer | Kom op verhaal Schiermonnikoog | Lmbrgfstvl Horn
'Locatietheater in optima forma' kopte de Volkskrant na onze Karavaan première voorjaar 2017. Maarliefst vier sterren kreeg Bleekneusjes van zowel de Volkskrant als de Telegraaf, een prachtige recensie van het Noord Hollands Dagblad en het Dagblad van het Noorden riep Bleekneusjes uit tot één van de drie mooiste voorstellingen van het jaar. 
 
Wegens het enorme succes afgelopen zomer zijn de Bleekneusjes vanaf komend weekend weer te zien.
 
Vanaf komend weekend in Bergen aan Zee, in juni op het Kunstbakenfestival in Deventer, eind juli in het kader van Kom op verhaal op Schiermonnikoog en begin augustus op het Lmbrgfstvl in Horn.
 
Speellijst en kaartverkoop via bleekneusjes.nl/kaartverkoop.
Bedden opmaken, collectie Bram Spier Schiermonnikoog
 
 
Over de voorstelling
 
Herinneringen van oud-bleekneusjes, kinderverzorgsters, vluchtelingen en Adriaan van Dis vormen de basis voor Bleekneusjes. Een project vanuit de Werkteatertraditie. Waar journalistiek onderzoek, improvisatie van de makers en samenwerken centraal staan. Een voorstelling van Hans Man in 't Veld, Koen Jantzen, Jasmijn Snoijink en Marlies Bosmans in samenwerking met een groep jonge getalenteerde theatermakers en tekstbijdragen van onder anderen Adriaan van Dis. 
 
Een verhaal over anders zijn. Bij een groep willen horen. Over je ontheemd voelen en heimwee. Over de tussentijd en de tijd die voorbij gaat.
 
Bleekneusjes is een theatrale wandeling door het landschap en de tijd. Een muzikale voorstelling rond het koloniehuisleven.
 
Klik op het plaatje hieronder voor de trailer van de voorstelling, of bekijk de korte documentaire die Kunstnet.tv maakte over de totstandkoming van de voorstelling.
 
 
 
 
 

Achtergrond
Een groep jonge theatermakers en spelers, twee oude rotten in het vak en de jongerentheatergroep van Artiance zijn in de traditie van het Werkteater met de herinneringen van voormalige bleekneusjes en kinderverzorgers, vluchtelingen en omwonenden aan de slag gegaan.
Startpunt van het project was de kleine tentoonstelling Bleekneusjes, najaar 2016 in Bergen aan Zee. Mensen met een koloniehuisverleden kwamen daar hun herinneringen delen. En dat heeft prachtige verhalen en beelden opgeleverd.
De verhalen vormen de basis van de voorstelling, de beelden zijn onderdeel van de groeiende online tentoonstelling.
 
 
Bleekneusjes is een project van stichting Mediaridders in samenwerking met Karavaan en Artiance en werd mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, BNG Cultuurfonds, Gemeente Bergen NH, TAQA Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Lira Fonds, Gemeente Arnhem, P.W. Janssen's Friesche Stichting, Huize Glory, Stichting Bio Vakantieoord en crowdfunding.
 
Credits
Regie Hans Man in ‘t Veld | Scenario Marlies Bosmans Tekstbijdragen Adriaan van Dis, Jasmijn Snoijink, Koen Jantzen | Muzikale leiding Bart Sietsema | Spelers en makers Klemens Patijn, Lusanne Arts, Marlies Bosmans, Bart Sietsema, Daphne Wellens, Jonata Taal, Armen Melkonian, Syoma Ekhart, Joshua Albano | Productieklas o.l.v. Sascha Sijpheer: Maaike, Sieb, Kim, Nathalie, Daniel, Daan, Madelief, Khalil, Fay, Jonas, Kylian, Sem, Djoeke, Fleur, Fleur, Ruben, Gitte, Lieke | Idee Hans Man in ’t Veld, Klemens Patijn en Jasmijn Snoijink | Scenografie Eva Krammer | Productieleider Tobias Verhagen | Zakelijk leiding Thijs de Wit | Fotografie Ben van Duin  
 
Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte!
 
 
NIET VOOR PUBLICATIE
De persmap met HR foto's van Ben van Duin kunt u hier vinden: http://bleekneusjes.nl/pers.
Voor perskaarten, meer informatie over de voorstelling, archiefbeelden en interviews met de makers, voormalige bleekneusjes en kinderverzorgsters kunt u contact opnemen met:
Mediaridders
Jasmijn Snoijink