Nieuwsbrief MeesterMichael.nl
november 2020
Nr. 118

Sinterklaas
Hij komt.....!
De intocht van Sinterklaas gaat in veel gemeenten dit jaar niet door of wordt aangepast vanwege de strijd tegen het coronavirus. De landelijke intocht gaat op zaterdag 14 november 2020 vooralsnog wel gewoon door, maar zonder publiek. Het is dan ook nog geheim waar Sinterklaas dit jaar het land binnenkomt.
Volg de aankomst
Volg de Sint via het Sinterklaasjournaal.
Houd
www.sinterklaasjounraal.ntr.nl. goed in de gaten!
Meer Sinterklaas:
Heel veel Sinterklaasliedjes
Liedjes met tekst en muziek. Perfect voor digibord

Serious Request: Help de helpers!

Matrassen op de gang van het overvolle ziekenhuis, doodzieke artsen en verplegers die zestien uur per dag van bed naar bed rennen: de coronapandemie drukt zwaar op zorgverleners. In maart en april zagen we in Nederland al hoe ze zich een slag in de rondte werken, en in veel andere landen hebben ze ook nog eens onvoldoende medische spullen om patiënten te helpen en zichzelf tegen het coronavirus te beschermen.
Het einde van de nachtmerrie is in veel landen nog lang niet in zicht. Het coronavirus eist veel slachtoffers. Vooral in landen waar de reguliere gezondheidszorg al kwetsbaar is, is tegengaan van verspreiding van corona moeilijk. Ook zijn hulpverleners zwaar overbelast.
In december 2020 komen NPO 3FM en het Rode Kruis daarom in actie om hulpverleners in binnen- en buitenland te helpen. Tijdens onze allerlaatste editie van 3FM Serious Request – The Lifeline maken we ons sterk voor medische hulp tijdens de coronacrisis. Daarmee helpen we hulpverleners en gaan we de verspreiding van corona tegen. Kom in actie, vraag een plaat aan of doneer en Help de Helpers!

Sint Maarten
11 november is de dag, dat mijn lichtje branden mag. Dan vieren we weer Sint Maarten.
Hier zie je o.a. hoe je lampionnen kunt maken.
Nog meer knutsels voor Sint Maarten.
Nog meer Sint Maarten
Week van Mediawijsheid
De Week van de Mediawijsheid vindt plaats van vrijdag 6 t/m vrijdag 13 november 2020.Ontdek de wereld van mediawijsheid en speel MediaMasters: een game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8
Kom in actie voor een mediawijze samenleving en sluit met jouw klas aan bij de Week van de Mediawijsheid. Samen werken we aan een Nederland waar iedereen mediawijs is – of bezig is dat te worden.
Herfst
Zoek je nog leuke puzzels, spelletjes, filmpjes over de herfst? Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden
Herfst voor leerlingen
Geen werkboekje maar rustboekje met prachtige, rustgevende kleurplaten, aangevuld met enkele oefeningen waar je kalm van wordt. Voor alle leeftijden

Tips om tafeltjes te oefenen
1 x 8= 8, 2 x 8 = 16, 3 x 8 = 24 en ga zo maar verder. Het eindeloos oefenen van tafeltjes staat je waarschijnlijk nog helder voor de geest. Gelukkig zijn er ook heel wat creatievere manieren om de tafels van buiten te leren. We zetten er 1 x 8 voor je op een rij!

Uit het systeem
"Zo werkt dat bij jongens. Ze geven er letterlijk een klap op en dan is het klaar en uit hun systeem."
Over hoe jongens een ruzie oplossen en hoe meisjes dat doen.
Nationaal schoolontbijt
Wil je met de hele school gezellig en gezond ontbijten op school? Schrijf je dan nu in voor de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt! In de week van 3 tot en met 6 november 2019 schuiven weer meer dan een half miljoen kinderen in heel Nederland aan ontbijttafel op hun school. Wij zorgen ook dan voor en goed gevuld, gezond pakket en leuk lesmateriaal en leveren alles bij jou op school af. Vier het Nationaal Schoolontbijt mee!
Heb je vragen, mail dan naar info@schoolontbijt.nl.

Woonplaatsguesser
Leuke topoles
Raad waar de woonplaats ligt.
Hoe dichterbij, hoe meer punten!

Cursus Word en PowerPoint 2016 !!!
Hier vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 en sinds kort ook 2016 !
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.
Prentenboeken
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER
Nog meer prentenboeken vind je HIER
ParnasSys (toetsen in JSON-bestand)

Op MeesterMichael.nl staan vele toetsen om in ParnasSys te importeren.
Kijk maar op deze LIJST
Ook staat er een pagina met UITLEG-FILMPJES
Op deze pagina wordt geprobeerd om op een eenvoudige manier leerkrachten door middel van een filmpje wegwijs te maken met ParnasSys. .
Filmpjes bij de methode
In 2 tellen een Filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les. Dus bijv. 'Bij de tijd', groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
Wil je nog eens een oude nieuwsbrief doorlezen? Klik dan HIER.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord.
Ga naar:
Ga naar:
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Allemaal GRATIS.
Ontvang de Gratis Nieuwsbrief
Oude nieuwsbrievenn lezen of aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER
Sponsor

Sponsor

CURSUS
Hieronder vind je een cursus Word en een cursus PowerPoint. Je kunt kiezen uit de versie 2003, 2010 of de nieuwste 2016
Het zijn makkelijke cursussen voor leerlingen (en leerkrachten.) Hier leren ze snel (binnen een paar uur) en zelfstandig met de meest gebruikte onderdelen van het programma te werken. Deze cursus is gemaakt door meester Michael zelf.

Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar:
BEZOEK DE SITE

www.MeesterMichael.nl
Dank u voor uw aandacht,