Nieuwsbrief FutureLand   informatiecentrum Maasvlakte 2                december  2015
Lichtjestours
Beleef 'de grootste kerstboom van Nederland' vanaf het water

Foto: Mark Roestenburg
 
Tijdens de kortste dagen van het jaar organiseert FutureLand bijzondere vaartochten in het donker langs de moderne, nieuwe terminals van Maasvlakte 2.

Dankzij de sprankelende verlichting wordt de Rotterdamse haven ook wel de grootste kerstboom van Nederland genoemd. Bewonder aan boord van de FutureLand Ferry het spannende spel van donker en licht en verwonder je over de talloze lichtjes.

> Van 20 dec. t/m 3 jan. om 16:45 uur*
> Duur ca. één uur
> Reserveer via bookingspagina FutureLand Ferry
 
* Let op: FutureLand is gesloten op maandagen, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Ook op Kerstavond en Oudjaarsdag zijn er geen lichtjestours.
 
Zaterdag 26 december
Kerstlunch met rondvaart
Op tweede kerstdag geniet je samen met familie of vrienden van een verzorgde kerstlunch aan boord van de FutureLand Ferry. Tijdens een indrukwekkende rondvaart trekt een imposant decor aan jullie voorbij. Ondertussen staat een uitgebreid buffet klaar, met onder meer soep, luxe broodjes, warme hapjes en fruit. Een gezellige manier om relaxed deze bijzondere dag samen in te vullen.
Om 12:00 uur gaan de trossen los en word je verwelkomd door onze voorlichter en de bemanning van de FutureLand Ferry. Onderweg is het buffet geopend en vertelt de ervaren voorlichter op gepaste momenten over bijzonderheden die aan je voorbij trekken. Om 13:45 uur meren we weer af aan de steiger bij FutureLand.

Meer informatie en reserveren
 
Pendeldienst Rotterdam CS - FutureLand
Beleef de haven in de kerstvakantie zonder auto
Voor iedereen die openbaar vervoer een warm hart toedraagt en voor liefhebbers van een adembenemende rit door de grootste haven van Europa.

FutureLand verzorgt tijdens de kerstvakantie een speciale buspendeldienst vanaf Rotterdam Centraal Station naar FutureLand. De dagtocht is inclusief een rondvaart met de FutureLand Ferry door het nieuwste havengebied van Rotterdam. 's Ochtends brengt de bus je naar de Maasvlakte en 's middags word je weer teruggebracht naar het spoorknooppunt van Rotterdam. De dagtochten vinden plaats op 23, 27 en 30 december en op 3 januari.
 
 
Let op: De pendeldienst wordt uitgevoerd bij een minimaal aantal deelnemers van 15 personen. Mocht er een pendeldienst komen te vervallen dan informeren we je zo spoedig mogelijk.
 
 
Kerstvakantie
FutureLand in kerstsfeer
 
Tijdens de Kerstvakantie is FutureLand ondergedompeld in kerstsfeer. Kom genieten van glühwein, kerstmuziek en natuurlijk de kerstboom.

Kinderrondleiding kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie nemen kinderen gratis deel aan de kinderrondleiding met informatieve speurtocht. Meedoen aan de kinderrondleidingen kan van 20 december tot en met 3 januari, op dagen dat FutureLand geopend is. Doordeweeks en op zondagen start de kinderrondleiding om 13:30 uur.

Open & dicht
FutureLand is geopend van dinsdag t/m vrijdag en op zondagen. Ook op tweede kerstdag is FutureLand geopend. Op kerstavond en oudjaarsdag sluit FutureLand om 16:00 uur. Eerste kerstdag en op nieuwjaarsdag is FutureLand gesloten.
 
Leukste uitje van Zuid-Holland
Laatste kans om te stemmen!
Voor de zesde keer organiseert het Land van ANWB de verkiezing van het Leukste uitje van Nederland èn het Leukste uitje van de provincie. FutureLand eindigde afgelopen keer als tweede van
Zuid-Holland! Dit jaar leggen we lat graag nog één stapje hoger!

Vind je FutureLand het leukste uitje in Zuid-Holland? Stem en beoordeel FutureLand dan voor 2 januari op de internetsite van de ANWB. Na het stemmen ontvang je één e-mailtje om je stem te bevestigen.
 
Column
Voorlichting op de automatische piloot
Nooit eerder was een lezing op een themadag zo snel volgeboekt als die over de ‘Automatische Terminal’. ‘ICT-architect’, Fieke MoL van APM Terminals, gaf zaterdag 28 november tekst en uitleg over automatisering op hun nieuwe terminal op Maasvlakte 2. Zo vertelde ze dat er verschillende uitdagingen waren te overwinnen. Bijvoorbeeld de volautomatische voertuigen op de terminal voorrang leren verlenen om botsingen te voorkomen. Maar ook dat een nauwkeurige positiebepaling van kranen en voertuigen cruciaal is voor de modernste terminal ter wereld. Een terminal waar dus alles vlekkeloos moet verlopen.
Andere opvallende aanwezige was robot ‘Nao’, met zijn verzorger Ruud de Jong van de TU Delft. Wereldwijd wordt Nao verkocht. Programma’s om hem tot leven te wekken worden veelvuldig gemaakt en gedeeld via internet. Daardoor kan je zonder uitgebreide programmeersessies Nao allerlei handelingen laten verrichten. Zelfs een Gangnam Style-dansje wordt zo een koud kunstje. Bezoekers tijdens de themadag waren getuigen van de finesses waarmee alle pasjes werden verricht. Als je je realiseert hoeveel commando’s dit vergt, is het niet moeilijk voor te stellen hoeveel bloed, zweet en tranen het heeft gekost voordat Nao dit dansje in z’n kunststof vingers had!

Voor mij persoonlijk was onze kennismaking tegelijkertijd ook verontrustend. Nao kan namelijk nog een kunstje: tekst omzetten in ‘gesproken woord’. Voor iemand die z’n brood verdient met spreken over de mooiste haven van de wereld geen prettig idee. Hij is nota bene in staat zijn woorden kracht bij te zetten met gebaren. Het publiek hing dan ook aan Nao’s lippen toen hij uitleg gaf over de op afstand bedienbare containerkranen. Ik krabde mij ondertussen achter de oren: wanneer zou hij een contract voor onbepaalde tijd krijgen? Voordat mijn collega’s en ik worden vervangen door een paar kilo plastic, een printplaat en wat schroeven moet er nog veel water door de Maas. Want vragen beantwoorden, dat kan mijn nieuwe vriend nog niet. Heeft u havenvragen? Stel ze gerust, daar zijn we voor!
 
Hans Volkers
Voorlichter FutureLand
 
Fotograaf van de maand
Maar weinig infrastructurele projecten zijn zo fotogeniek als de aanleg en inrichting van Maasvlakte 2. Een bezoek aan informatiecentrum FutureLand levert dan ook vaak mooie plaatjes op. Wie de aanleg of FutureLand het fraaist in beeld brengt, wordt Fotograaf van de Maand en ontvangt een leuke attentie.
De winnende foto van Jeroen van Buuren voor de maand november. 
 
Wil je meedingen naar de titel Fotograaf van de Maand, stuur dan jouw foto in hoge resolutie naar info@maasvlakte2.com onder vermelding van 'Bezoekersfotowedstrijd'. Bekijk eerdere inzendingen en informatie over deelname en het gebruik van je foto in publicaties.
 
Uit de agenda
31 januari 2016 | Fossielendag
Voor iedereen die op het Mammoetstrand wel eens iets vreemds vindt... Onze bottendokters houden zondag 31 januari de hele dag spreekuur, leiden een workshop en geven presentaties in FutureLand. Neem gerust je vondsten mee!

Gelukkig nieuwjaar!
Benieuwd wat er verder in FutureLand te beleven is in 2016? Bekijk hier het nieuwe jaarprogramma.
 
Uit het gastenboek
 
"Lieve allemaal, dit is toch om trots op te zijn. Prestatie van formaat. Mooi inzichtelijk gemaakt voor niet technische geesten."
L.W. Delft

"Sinterklaas heeft ook zeer genoten van de rondgang."
Sint Nicolaas

Voor een 1ste keer te kort….daarom, tot ziens!"

"Dat vliegding met bril is cool!! XXX"
Judith en Noor
 
Help FutureLand vooruit!

Om FutureLand in de toekomst verder te verbeteren zijn wij nieuwsgierig naar de ervaring en beleving van bezoekers aan het informatiecentrum.
 
Ben je al eens in FutureLand geweest, neem dan deel aan de korte enquête. Met jouw hulp kunnen we FutureLand nog leuker maken! De online enquête duurt ca. 5 minuten.
Laat weten wat je vindt!
 
 
Adres                                                   
Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte, Rotterdam
Volg de borden Havennummer 8360
 
GPS
Indien u gebruik maakt van een 
navigatie-
systeem, gebruik dan de gps-coördinaten:
Lengte: 4° 0’ 55” E
Breedte: 51° 57’ 35" N
 
Contact
T +31 (0)10-252 252 0
E
info@futureland.nl
 
  
 
 
Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag   10:00 - 17:00
Zondag                      11:00 - 17:00
Zaterdag en maandag gesloten.
Kijk voor de maandelijkse zaterdag-
openstellingen 
op www.futureland.nl
   
FutureLand is gesloten op:
Nieuwjaarsdag
Eerste paasdag
Koningsdag
Eerste kerstdag

De informatie in deze nieuwsbrief is zo
zorgvuldig mogelijk samengesteld.
Wijzigingen zijn echter voorbehouden.
Kijk om teleurstellingen te voorkomen
vooraf
aan een bezoek even op de site.
Volg FutureLand en Maasvlakte 2 via Twitter!
Naast tweets met het laatste nieuws kun je
ook foto's verwachten.
Volg FutureLand en Maasvlakte 2 via Facebook!
Blijf op de hoogte van nieuws over 
leuke
activiteiten in FutureLand!

Meer informatie op futureland.nl                                                                                   uitschijven | adres wijzigen