Fietszichtbaarheidsactie, Alle Jaren
Beste ouder
We willen het fietsen naar en van school sterk aanmoedigen. Maar de dagen worden snel korter. Daarom willen we stilstaan bij de zichtbaarheid van onze leerlingen in het verkeer.
Als autobestuurder ervaart u dat een fietser zonder fietsverlichting maar van heel dichtbij zichtbaar wordt.  Een goed werkend wit  fietslicht  vooraan en een rood achterlicht zijn dus belangrijk. We raden u aan om de  fietsverlichting van uw kinderen te controleren. Haal nu al vervangbatterijen in huis. Een extra set losse fietslampjes is eveneens aan te bevelen. Zo bent u zeker van een goede zichtbaarheid, elke dag.
 
De zijdelingse zichtbaarheid van de fiets kan u verbeteren door het aanbrengen van extra spaakreflectoren.
 
Ook het dragen van een fluo-rugzakhoes  verhoogt de zichtbaarheid enorm .
De moeite die we moeten doen om onze kinderen zichtbaar te maken in het verkeer,  is veel kleiner dan het belang van die zichtbaarheid.  Zorg ervoor aub!
 
 

Als autobestuurder kunnen we ook het verkeer veiliger maken door aandachtig
te blijven in het verkeer en snelheidsbeperkingen te respecteren. Gejaagd in de auto stappen, telefoneren, te snel rijden … , zijn voor velen herkenbare situaties.  Jammer genoeg zijn ze vaak de oorzaak van ongevallen met  voetgangers en fietsers.
 
De politie van Leuven is gestart met het controleren van fietsverlichting. Binnenkort organiseren we ook zelf - samen met de politie - een sensibiliserende controleactie aan onze schoolpoorten.  Als school zijn we blij dat veel van onze leerlingen te voet of met de fiets  naar school komen. Zij verdienen onze aandacht in het verkeer!
 
Vriendelijke groeten
 
De leerkrachten van de werkgroep verkeer en Frank Baeyens, in naam van de directie.
 


P.S.1
Onze school heeft 8 schoolfietsen. Leerlingen die veraf wonen, kunnen deze ontlenen om aan klasactiviteiten met de fiets deel te nemen.
 
P.S.2
Bij fietspech kunnen onze leerlingen tijdens een pauze, na toestemming van de portier, hun fiets naar de hersteldienst op het Pieter de Somerplein brengen.  Waarschijnlijk kunnen ze zo op het einde van de schooldag toch naar huis fietsen. Indien nodig kunnen ze een schoolfiets lenen om naar huis te gaan.
 
P.S.3
Politie Leuven: Fietsverlichting, wat zegt de wet?
Informatie van de Vlaamse Overheid betreffende de wettelijk verplichte minimale uitrusting per fiets vindt u op deze link.
 
 
Voor verdere inlichtingen over deze activiteit, contacteer valere.devos@hdc.ksleuven.be
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be