fiets- en wandelbeurs

 
 
De winter doet stilaan zijn intrede in het land. De ideale periode om weg te mijmeren naar warmere oorden en om nieuwe fietsvakantieplannen te smeden. Onze fietsreizigersvereniging 'De Vakantiefietser' geeft (aspirant)reizigers al jaren de ideale aanzet daartoe tijdens de Fiets- en Wandelbeurs. Dit jaar doen we dit opnieuw op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2018.
 
Net als vorig jaar is de plaats van het gebeuren Flanders Expo in Gent. Met een grote groep medewerkers willen we terug twee dagen lang de beursbezoekers informeren via diverse workshops en beeldpresentaties. Het succes van onze aanwezigheid valt of staat met onze vele vrijwilligers. Daarom dan ook onderstaande oproep.

beeldreportages

 
 
Heb je onlangs een fantastische fietsreis gemaakt en voel je er iets voor om jouw reiservaringen in klank en beeld voor een zaal vol toehoorders te delen? Dan is dit de uitgelezen kans. Wat verwachten we? Een onderhoudende beeldpresentatie die informatief en inhoudelijk één geheel vormt en die als leidraad kan dienen voor fietsers die een gelijkaardige tocht willen ondernemen.
 
De duurtijd moet minimum 30 min bedragen en max. 45 min. Op die manier is er nog tijd om vragen te stellen. Wie een beeldpresentatie wenst te brengen moet zich zowel op zaterdag, als op zondag kunnen vrijmaken. De programmatie op zaterdag is identiek aan deze op zondag. In totaal vertonen we per dag, verspreid over twee zalen, 12 presentaties. Twee voorstellingen om het uur en dit van 11u tot en met 16u.

Dit jaar is het gastland op de beurs ZWITSERLAND.
Daarom zijn we nog op zoek naar één of twee beeldpresentaties over ZWITSERLAND!

Uiterlijke inschrijvingsdatum is 30 november 2017! Tijdig inschrijven is dus de boodschap: glewyllie@gmail.com (t.a.v. Grégory Lewyllie)
fotowedstrijd

 
 
Je hebt oog voor fotografie en houdt ervan om je vakantie te digitaliseren, dan is deelname aan de fotowedstrijd een must. Iedereen mag drie foto's inzenden. Let wel, foto's moeten een minimale resolutie hebben (bij voorkeur minimum 2,5 MB) en het spreekt voor zich dat ze moeten gerelateerd zijn aan fietsreizen.
 
De beursbezoekers bepalen de uitslag van de wedstrijd. Zij kiezen hun top-3 onder de geëxposeerde foto's. De winnaars worden  beloond met een mooie prijs. Waar wacht je nog op? Foto's kunnen nog tot en met 20 januari 2018 opgestuurd worden naar Dirk Huyghe - dirkonwheels@telenet.be.

'informanten'

 
 
 
Heb je de voorbije jaren een fantastische fietsreis gemaakt (ver weg of dichtbij) en zie je het zitten om je reiservaringen met soortgenoten te delen? Dan ben jij de persoon die we zoeken. Op onze informantenmarkt krijg je de kans om geïnteresseerden op weg te helpen met allerlei tips om een vlekkeloze fietsvakantie te maken.

Breng je eigen kaarten, reisboeken en fotoalbums mee en vertel oeverloos over je droomvakantie. Je krijgt een tafel toegewezen waarrond je het gesprek kan voeren met aspirant reizigers. Deze keer krijg je nog wat extra ruimte om je fietskampeerspullen en fiets te etaleren. Zo krijgt de beursbezoeker meteen een idee hoe jij op reis gaat.

Interesse om je verhaal en kennis te delen?
Stuur je kandidaatstelling  dan op naar Marc Knapen - marcknapen@telenet.be

bikepacking

 
 
Op zomerse dagen zie je ze meer en meer, de bikepackers. Bepakt met een strikt minimum aan bagage fietsen ze voorbij, alsof het een lieve lust is. De trend naar lichtgewicht fietsen zet zich steeds verder door.
 
Het assortiment aangepaste fietstassen die perfect voldoet aan de verwachtingen voor wie 'licht' op fietsvakantie wenst te gaan, breidt zich jaar na jaar uit. Ben jij zo'n bikepacker en wil je je ervaringen met anderen delen, dan ben je meer dan welkom!
 
Breng je fietskampeerspullen/fiets mee en overtuig de toehoorders van het reiscomfort. Wij geven je graag een forum. Aarzel niet en stuur nog vandaag je deelname door naar Grégory Lewyllie - glewyllie@gmail.com.

ik ga op reis en neem mee ...

 
 
Jarenlang was de stand 'koken/kamperen' een vaste waarde op onze beurs. Dit jaar willen we deze stand graag een nieuwe invulling geven. Meer bepaald willen we deze stand omvormen tot een plek waar je een totaal aanbod aan fiets-kampeermateriaal kan vinden.
 
De bedoeling is om de beursbezoekers een overzichtelijk geheel te tonen van wat er allemaal op de markt is (slaapmatjes, stoelen, tenten, keukengerief, ...). Op voorhand nemen wij als organisatoren contact op met de diverse standhouders om producten te ontlenen. Je eigen spullen meenemen en aanprijzen mag zeker en vast ook. Jij kent tenslotte als geen ander je eigen kampeermateriaal.
 
Voel je er iets voor om tijdens de beurs je kennis en ervaringen met kampeerspullen te delen met de beursbezoekers? Dan ben jij de man / vrouw die we zoeken. Interesse?
Mail dan naar Martine Clauwaert - martineclauwaert@live.be

en wat bieden wij ?

 
 
Wat bieden wij in ruil voor jouw medewerking?
- gratis overnachting in de JHB (indien je op een redelijke afstand woont van Gent)
- receptie + avondmaal op zaterdagavond
- broodjes (zaterdag- en zondagmiddag)
- koffie en frisdranken
- T-shirt van de vereniging
- een fantastische ambiance
- vriendschap voor het leven
- ...

Wie al jaren als vrijwilliger meewerkt tijdens deze tweedaagse Fiets- en Wandelbeurs komt jaar na jaar terug. Een beter bewijs van het samenhorigheidsgevoel dat onze vereniging nastreeft, kan haast niet. Wacht dus niet tot morgen en bevestig nog vandaag je deelname voor één de vele workshops en/of beeldpresentaties.

 
fietsherstelcursus

 
 
Tijdens de beurs organiseren we heel wat workshops. De fietsherstel workshop is slechts één van de vele. Maar wist je dat we in samenwerking met het KISP (volwassenenonderwijs uit Gent) ook gedurende het jaar zo'n fiets herstelcursussen aanbieden?

Op geregelde tijdstippen bieden wij op zaterdag van 10u tot 17u een workshop aan waar de basisprincipes voor het fietsonderhoud aan bod komen. Zowat alle problemen waarmee je tijdens een fietsvakantie mee te kampen kan hebben passeren de revue (slag in het wiel, gebroken ketting, afstellen remmen en derailleur, lekke band, ...).

De cursus wordt opgevat als een workshop, dus wordt de theorie ook in de praktijk omgezet . Je eigen fiets meenemen kan, maar hoeft niet. Er is voldoende materiaal aanwezig. Deelname kost 25 euro voor leden. Niet-leden betalen 35 euro. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk en kan via onze website www.vakantiefietser.be.

Inschrijven kan nog voor onderstaande workshops:
- zaterdag 25/11/2017 - VTI - Leon Declercqlaan 1, Deinze
- zaterdag 17/02/2018 - KISP Gent - Holstraat 62, Gent
- zaterdag 14/04/2018 - KISP Gent - Holstraat 62, Gent
- zaterdag 05/05/2018 - KISP Gent - Holstraat 62, Gent
(Speciale cursus waar voornamelijk Rohloff en riemaandrijving en Magura remmen onder de loep worden genomen!)
- zaterdag 02/06/2018 - KISP Gent - Holstraat 62, Gent 

 
verenigingsactiviteiten

 
 
 
In het huidige werkjaar 2017 organiseerde 'De Vakantiefietser' van februari tot oktober niet minder dan 11 fietsactiviteiten voor leden. Voor een eerste kennismaking waren ook niet-leden welkom.
 
In 2018 gaat ‘De Vakantiefietser’ op hetzelfde elan verder. De eerste verenigingsactiviteit, het ‘Winterbivak’, staat al vast en gaat door in het weekend van 23-25 februari 2018. Uitvalsbasis van dit kampeerweekend is camping Tonny, rue des rainettes 1, Sainte-Ode. Deze camping langs de Ourthe ligt in de Belgische provincie Luxemburg (omgeving St Hubert).
Meer info en inschrijven via Dirk Huyghe - dirkonwheels@telenet.be

De overige verenigingsactiviteiten van 2018 worden eind november vastgelegd. Meer gegevens vind je dan op onze website www.vakantiefietser.be/activiteiten.
 
Leden die met ruggensteun van De Vakantiefietser zelf een activiteit voor vakantiefietsers willen organiseren, kunnen zich melden via activiteiten@vakantiefietser.be. Het bestuur contacteert hen dan zo vlug mogelijk voor de nodige verduidelijking en afspraken.