van trainers - door trainers - voor trainers
 
 
 
 
Nieuwsbrief NSTV -  15 oktober 2019
 
 
 
 
Via deze (gratis) nieuwsbrief willen we alle NSTV-leden en andere geïnteresseerde trainers en trainers in opleiding steeds informeren over ontwikkelingen en activiteiten van de NSTV.
 
Veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze activiteiten!
 
Bestuur NSTV

 
Agenda:
  • 2 november 2019: Bijscholing lesgeven en didactiek (Den Haag) (info volgt)
  • 13 december 2019: Nationaal Coach Congres (Papendal)
  • 4 april 2020: Algemene Ledenvergadering
  • 13 juni 2020: 10e Schaatstrainerscongres (Garderen)
 
Praktijkbijscholing "Lesgeven & didactiek": 2 november in Den Haag
Op zaterdag 2 november organiseren we – net als een jaar geleden in Utrecht – een praktijkbijscholing “Lesgeven en didactiek” als follow up van de reguliere KNSB-opleiding SL2. Dit maal op de Uithof in Den Haag.
 
Hoe geef je les, hoe sta je voor de groep en hoe kom je over? Een kijkje in de spiegel tijdens deze bijscholing over lesgeven en didactische werkvormen.
 
Na je opleiding sta je er immers alleen voor en word je als het ware ‘losgelaten’ op je groep. Deze bijscholing geeft je de gelegenheid voor een stukje praktische begeleiding en feedback op jouw manier van lesgeven.
 
De bijscholing is ingericht als terugkomdag voor trainers die hun eigen lesmethode en -stijl opnieuw in de praktijk willen oefenen met feedback vanuit een ervaren KNSB-docent. Naast een stuk theorie (herhaling SL2-stof), bevat deze dag een stuk praktijk op het ijs én vooraf aan de bijeenkomst krijg je een stuk huiswerk toegestuurd zodat je tijdens de bijscholing een casus kunt uitwerken. Let op: dit moet vooraf aan de bijeenkomst ingestuurd zijn.
 
KNSB-docent Willem-Jan Molleman zal deze bijscholing begeleiden.
 
Datum en tijdstip
Zaterdag 2 november 2019
09.00-12.30 uur (inloop met koffie en thee vanaf 08.30 uur)
 
Locatie
IJsbaan De Uithof
Jaap Edenweg 10 in Den Haag 
 
Voor wie
NSTV-leden vanaf niveau SL2
Indien nog ruimte, dan wordt de bijscholing een week van tevoren opengezet voor niet-leden
 
Kosten
Leden: gratis
Niet-leden: 20 euro (contant te betalen)
 
Punten
Na afloop krijg je 4 punten voor je technisch-kaderlicentie.
 
Aanmelden
Meld je aan via het online formulier op onze site.
 
Schaatscollege door Jac Orie
Zaterdag 29 september organiseerden we weer een bijscholing door Jac Orie. Een opkomst van maar liefst 65 trainers!
 
In iets minder dan vier uur wervelde Jac met zijn diep gefundeerde visie door de terminologie van het schaatsen heen. De start, het rechte eind, de bocht, inspanningsfysiologie, biomechanica en bewegingswetenschap vormden het skelet van zijn praatje, en over elk aspect lichtte hij de, naar zijn mening, onzinnige en vastgeroeste terminologie toe. Het was geen ‘praatje’ overigens, het was een “college over schaatsen”.
 
Een impressie van de middag vind je op de site.
 
 
 
Nieuwe ledenportaal
Zoals bekend zijn we bezig onze ledenadministratie en bijbehorende ledensite over te brengen naar een nieuwe omgeving. In deze nieuwe ledenportaal kun je straks o.a. de documenten van de kennisbank vinden, je eigen gegevens inzien en zo nodig aanpassen en je aanmelden voor bijscholingen.
 
Binnenkort krijgt ieder NSTV-lid een persoonlijke mail met uitleg hoe je in deze nieuwe ledenportaal kunt inloggen. Hou je mail in de gaten dus.
 
Belangrijke data voor 2020
Algemene Ledenvergadering 2020
Normaal gesproken vindt onze Algemene Ledenvergadering plaats op de 2e zaterdag van april. In 2020 valt deze zaterdag echter in het Paasweekend. Daarom hebben wij besloten de ALV een week te vervroegen. Zet hem alvast in je agenda: zaterdag 4 april 2020!
  
10e Schaatstrainerscongres
En ook goed om alvast in je agenda vast te leggen: op zaterdag 13 juni vindt het 10e Schaatstrainerscongres plaats. Een jubileum en dat betekent extra mooie workshops en sprekers! Reserveer de datum alvast, zodat je er zeker weten bij kunt zijn!
 
Volg ons ook op Twitter of Facebook