Visualiseer deze email in uw webbrowser
#47
Maart
2019
Sprongetjes van geluk
 
Die maakt ons hart soms als we in de zevende hemel zitten, of gewoon vrolijk zijn. Maar waarom hebben atleten niet vaker dezelfde hartfrequentie?

Wil je weten waarom? Lees het in ons laatste magazine. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de mooiste trails, wegwedstrijden en loopcriteriums.

Veel leesplezier !

Het zatopek Team
Inhoud:
 1. In het huidige nummer
 2. Loopcriteriums
 3. Wedstrijd- en suggestiekalender
 4. Run in Brussels Challenge
 5. 20km door Brussel met Brailleliga
 6. Oxfam Peacewalker
 7. 15km van Sint Lambrechts Woluwe
 8. (Semi)Marathon de Namur
 9. 12km Anderlecht
 10. Oxfam Trailwalker
 11. Lampiris Ecotrail Brussels
 12. Volg ons op Facebook
 13. Zatopek Belux
Lees hier het huidige digitale nummer
Deze exlusieve digitale versie zorgt ervoor dat het magazine nu gratis is voor onze lezers en dat de inhoud makkelijker te delen zal zijn via bijvoorbeeld de sociale media.

Klik HIER om Zatopekmagazine Vlaanderen gratis en online te lezen.

Het team van Zatopek Vlaanderen

Inhoud:

04_WINKELMANDJE
Alles wat je nodig hebt om te lopen
10_FOCUS
Rai Benjamin, het nieuwe wonderkind op de 400meter horden
12_BIOMECHANICA
Als ik groot ben, word ik loper!
19_TRAINING
Worden we met het ouder worden steeds beter op de lange afstand?
26_GETUIGEN
Over de aftakeling en wat ze ertegen doen, of net niet
34_VOEDING EN PRESTATIE
Maca, een superknol
Loopcriteriums

Vlaanderen telt heel wat loopcriteriums. Wij kozen de beste er voor u uit.
Volg het reilen en zeilen van deze organisaties op hun website.
 
 
Wedstrijd- en suggestiekalender 
 
We stellen u graag onze wedstrijdagenda's voor.

Je bent loper?

Raadpleeg dan onze kalender met meer dan 700 wedstrijden over heel België die regelmatig wordt aangevuld met nieuwe wedstrijden (onderverdeling per maand en per provincie). Of bekijk onze suggestiekalender met de door ons uitgekozen topwedstrijden en trails.

Je organiseert wedstrijden?
Voeg je wedstrijd dan toe aan deze gratis online kalender of contacteer ons om toegevoegd te worden aan onze suggestiekalender.

Contact: pieter@zatopekmagazine.com
Run in Brussels Challenge 

Een originele manier om Brussel en de Brusselaars te ontdekken!
 
20 loopbestemmingen worden gepresenteerd door de Run in Brussels challenge doorheen 2019!
Ontdek elke hoek van Brussel, zijn vele groene ruimten en zijn verrassend erfgoed. Ontmoet in een typische sfeer meer dan 40.000 lopende Brusselaars.
Registreer in twee klikken voor het loopcriterium via zatopekmagazine.com
Neem deel aan minstens 7 van de 20 wedstrijden en geniet van een beloning aan het einde van het jaar!
 
Welkom in Brussel!
 
Info: website 
20km door Brussel met de Brailleliga

Run for blind kids!
 
Zin in een sportieve uitdaging? En wil je daarbij ook nog eens een goed doel steunen? Loop dan samen met ons de 20 km door Brussel op zondag 19 mei 2019! Vorig jaar waren we het vijfde beste team van alle deelnemende teams en het tiende grootste team. Dit jaar mikken we op nog betere resultaten en daarvoor hebben we jou nodig!

Wij zorgen voor alles: je inschrijving, een looptruitje, een warme ontvangst in een gebouw op wandelafstand van de startlijn, versnaperingen, massages,…

Met de opbrengst van jullie deelname kunnen we onze activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen blijven ontwikkelen en hun zo een zo zelfstandig mogelijk leven te laten leiden.

Schrijf je in en maak deel uit van ons fantastisch loopteam!Je kan je inschrijven als individuele loper of als team en een inzamelingspagina aanmaken zodat iedereen je kan sponseren. Wie weet word jij wel onze Gouden loper en word je extra in de bloemetjes gezet.

Meer info:
02 533 33 34 | 20km@braille.be | www.braille.be | go.braille.be - #runforblindkids
27 avril : Oxfam Peacewalker
 
Sporten voor Oxfam ! Stap na stap tegen armoude en onrecht.

Verzamel ook dit jaar weer drie van je dapperste en meest moedige vrienden/collega's/buurtgenoten /buurtgenoten om samen 750 euro op te halen en ga de uitdaging aan om in minder dan 10 uur tijd 42 km te lopen in de prachtige Westhoek!

Deelnemen aan de Oxfam Peacewalker is een onvergetelijke ervaring met uw gezin, honderden deelnemers en vrijwilligers in een vriendelijke sfeer. Maar bovenal betekent het een sportieve en solidaire uitdaging waarbij elk van uw stappen de projecten van Oxfam-Solidariteit ondersteunt.

Bezoek onze pagina voor meer informatie over onze sportevenementen en Oxfam-Solidariteitsprojecten.

Info en inschrijving: website
12 mei : 15km van Sint Lambrechts Woluwe
 
Nieuw parcours voor de 25km trail!

Vanaf de blauwe piste beginnen kinderen en volwassenen aan hun reis voor het grootste familie-loopevenement van de hoofdstad.

De route zal het erfgoed van de gemeente (Malou Park, Molen van Woulwe, universiteitstuinen, groene wandeling, enz.) in de kijker zetten op de 5 mogelijke afstanden: 15km, 6km, kinderraces, 25km trail en 25(of 5km) wandelen in het historische hart van de gemeente.

Naast de twee hoofdwedstrijden van 15 en 6 km, is het 25 km lange trailparcours aangepast om bijna uitsluitend groene paden aan te bieden.

Info en inschrijving: 15kmwoluwe.com
Officiële video 2019: YouTube (Zatopek kanaal)
12 mei : (Halve) Marathon van Namur
 
Neem deel aan de (halve) marathon van Namur!

Op 12 mei 2019 vindt in de Waalse hoofdstad de tweede editie van de Internationale Marathon en de Halve Marathon van Namen plaats.

Ga de uitdaging aan van de mythische afstand of de 21 km op geheel nieuwe routes tussen de Samber, de Maas en het historische centrum. Op 12 mei worden er twee gratis kinderrennen georganiseerd. Er zal ook een dagopvang voor de kinderen zijn, zodat de ouders in alle rust kunnen lopen.

Info en inschrijvingen: Website
21 juni : 12km Anderlecht

Wat doet u op vrijdagavond?

Neem deel aan de vierde edite van de 12km van Anderlecht op vrijdagavond 21 juni, enkele dagen voor de zomervakantie.

Op een verbazend groen en verrassend parcours (nieuwe passage nog te bevestigen), blijft dit evenement groeien. Er worden meer dan duizend lopers verwacht op de lange (12km) of korte (5km) afstand en op de 400/800m van de kinderen.

Vrijdagavond is een ideaal moment om met familie of vrienden uit te gaan vooraleer te genieten van het weekend.

De vzw Sport en Gezondheid (Zatopekteam) en de gemeente Anderlecht zijn mede-organisatoren van het evenement.

Info en inschrijvingen: Website
Facebook pagina: klik hier
31 augustus : Oxfam Trailwalker

Waag je dit jaar aan de Oxfam Trailwalker ! Een onvergetelijke wandeling door het bos van Saint-Hubert in de Ardennen.

Met uw team van 4 getrainde wandelaars legt u op 31 augustus en 1 september in minder dan 30 uur 100 km af, nadat u minstens 1500 € heeft opgehaald voor Oxfam-projecten.

De 12de editie van de Oxfam Trailwalker ruilt de Hoge Venen in voor een wandeling in de provincie Luxemburg. Het vertrek en de aankomst van de wandeling zullen plaatsvinden op de militaire vliegbasis van Saint-Hubert.

De uiterste datum voor registratie is 31 juli 2019. Voor elke inschrijving voor 31 maart 2019 profiteert u van 25% korting op het inschrijfgeld! Wilt u zich registreren? Ja, want elke stap telt!

Website 
Aftermovie 2018 
Inschrijvingen 2019
7 september : Lampiris Ecotrail Brussels

Op zaterdag 7 september zal Lampiris Ecotrail Brussel, een race als geen ander, aantonen dat het mogelijk is om een natuurwedstrijd te organiseren in een stedelijke omgeving en met een eco-verantwoordelijke geest.

Parijs heeft dit al laten zien en Brussel is er trots op in zijn voetsporen te treden met routes (80/42/21 en 10 km) die het rijke culturele en ecologische erfgoed in de verf zetten. 100% groene parcoursen voor lopers en wandelaars, evenals een afstand voor "run & bike" teams, met twee of drie lopers. Logisch toch in België wielerland? 

De gezelligheid van de Ecotrail blijft intact met een buffetsnack aangeboden aan de 3.000 deelnemers die verwacht worden aan de aankomst aan de rand van het Zoniënwoud. De eerste 1.000 personen die zich inschrijven krijgen een t-shirt ondertekend door de familie Borlée. Alleen of in teamverband, te voet of met de fiets, het is aan u!

Op het programma: parcours 80km, 42km, 21km, 21km, 21km, 10km + stappen + 42km run(&bike)&bike.  

Info en inschrijving : Klik hier 
Volg ons op Facebook !
 
 
Zatopek Belux (FR)
 
Indien u de laatste nieuwtjes wil volgen van Zatopek Belux (FR), klik dan op deze link om de nieuwsbrief van onze franstalige vrienden te bezichtigen.
Klik hier
Edition Sport et Santé
Zatopek Magazine
Vanderkinderestraat, 177
1180 Brussel
Tel: 0032 (0) 495 99 05 91
pieter@zatopekmagazine.com