Nieuwsbrief 7
vrijdag 17 maart 2017
Dit is de digitale nieuwsbrief van het HWC, bestemd voor alle ouders/verzorgers, collega's, oud-collega's, leerlingen en overige relaties.
 
Inhoudsopgave
  
Van de Rector
- Personalia
- Even bijpraten
  
Ouderzaken
- Uitnodiging ouderavond 4 april 2017
- Regie bij de leerling....en de ouders dan?  
 
Leerlingbegeleiding
- Vanuit het Decanaat
  
Excursies en Activiteiten
- Sama Salad
- Uitwisseling Oldenburg
- Oproep uitwisseling met Bocholt
- In debat
- De Klokkenluider van de Notre Dame
- Dag van de Duitse taal
- Jubileumproductie
- Uitwisseling met Japanse leerlingen
- Seiderviering
 
Reizen
- HWC Skireis 2017
  
Belangrijke data-
van de rector
Personalia
Helaas zal mevrouw Mosk (economie) op doktersadvies de komende tijd niet op school zijn. Haar lessen zullen in overleg met de sectie economie vanaf aanstaande maandag worden overgenomen door een nieuwe collega, de heer Kwant. De heer Kodde, een van onze docenten economie,  zal, samen met de heer Kwant, de examenklassen lesgeven en verder begeleiden naar hun examen. Het mentoraat van klas t3c zal worden overgenomen door mevrouw  Harleman en de heer Ran.
We wensen mevrouw Mosk heel veel sterkte de komende tijd!
 
Inmiddels heeft mevrouw Bijenhof (geschiedenis en decaan van de vmbo-t afdeling) weer al haar lessen en taken opgepakt na een langere periode van afwezigheid. We danken mevrouw Bot en mevrouw Hofstra voor hun inzet om mevrouw Bijenhof te vervangen. De heer Dijkstra is sinds vorige week weer gedeeltelijk zijn lessen aan het geven, we verwachten dat hij over twee weken weer volledig terug zal zijn. We danken de heer Zijlema en de heer Croese voor hun inzet tijdens de vervanging.
 
Met vriendelijke groet,
 
M. Ran, teamleider (tweetalig) VMBO-T
(vmbo-t/havo 1 en 2, vmbo-t3 en 4)
 
Even bijpraten
Met een voorzichtig lentegevoel wil ik mijn bijdrage aan deze nieuwsbrief beginnen. Als ik naar buiten kijk zie ik de eerste leerlingen al schoorvoetend gaan zitten op de banken bij de fietsenstalling. Het oogt positief, fris en verwachtingsvol! Het schooljaar vordert en langzaamaan worden de bakens verzet richting eindexamen, overgang en advisering. Al met al omvangrijke operaties die veel vergen van de inzet van leerlingen, collega’s en ook u als ouders.
Onlangs was er het honderd dagen feest. We hebben dat in een goede sfeer kunnen vieren, waarbij we opnieuw onder de indruk waren van de organisatiekracht van onze leerlingen. Veel waardering daarvoor!
Heel bijzonder in de afgelopen tijd was ook het bezoek van een aantal Japanse leerlingen. Zij verbleven bij onze leerlingen thuis en waren zo in staat om zowel onze school als de thuissituatie van onze leerlingen te leren kennen. We kijken er met een goed gevoel op terug, mede vanwege het feit dat we dit in goede samenwerking met de gemeente Amstelveen mochten doen.
Ook dit jaar kunnen we ons verheugen in een stabiele aanmelding met het oog op volgend schooljaar. Leerlingen van de groepen acht in Amstelveen en omgeving weten de weg te vinden naar het Hermann Wesselink College en dat stemt ons uiteraard tevreden. Tijdens alle voorlichtingsmomenten en de open huizen hebben we het verhaal van het Hermann Wesselink College verteld, zonder het onnodig op te hoeven poetsen. We heten onze nieuwe leerlingen en hun ouders van harte welkom op onze school en vinden het fijn om met hen volgend schooljaar aan het werk te gaan.
 
B. Kozijn
ouderzaken
Nogmaals: uitnodiging  ouderavond 4 april 2017
Sociale Media & Alcohol
 
 
 
Geachte ouders/verzorgers,
Inmiddels hebben zo’n 150 ouders zich aangemeld voor de ouderavond van 4 april. Daar kunnen er nog steeds een heleboel bij. Van harte aanbevolen!!
 
Thema
 Kan dat? Mag ik dat toelaten? Ben ik te streng? Te ouderwets?
Met dit soort vragen worden we regelmatig geconfronteerd wanneer onze zoon of dochter het ons weer eens moeilijk maakt.
Tijdens de thema-avond van  april aanstaande willen we het stellen van grenzen bespreken, specifiek voor het gebruik van social media en alcohol. Naarmate uw puber ouder wordt zal hij of zij meer vrijheid willen en nemen. Je krijgt als ouder steeds minder zicht op wat je kind doet op de smartphone. En het is slikken als je hoort dat je kind een biertje drinkt voor aanvang van het schoolfeest.
Hoe ga je als ouder hiermee om? Hoe ga je het gesprek aan met je kind? Durf je grenzen te (blijven) stellen en hoe dan? En wat zijn dat eigenlijk, die 'gevaren' van social media of alcohol?
 
Theater over ouders & pubers
De theateravond wordt verzorgd door de GGD Amsterdam en DNL-theatercollectief. U ziet herkenbare situaties, misverstanden en conflicten tussen ouders en pubers. Aan de hand van de scènes kunt u meedenken over de verschillende manieren om met uw kind te praten over social media gebruik en alcohol. Alle ouders kunnen suggesties geven die door de acteurs direct worden toegepast. Kortom, dit wordt een avond met veel vaart en humor waarin u zelf kunt meedenken, meepraten en meelachen!
 
Wanneer?      4 april 2017
Waar?             In de aula van het Hermann Wesselink College
Hoe laat?        19.45 uur (koffie vanaf  19.30 uur)
Einde?             Ca 21.30
 
U kunt zich aanmelden via een formulier op onze website aanmelden ouderavond
 
Als u speciale vragen hebt over dit onderwerp, kunt u die indienen bij Hanneke Sick, voorzitter van de oudercommissie:  wohacama@planet.nl
 
Regie bij de leerling….en de ouders dan?
Zoals u weet, werken we sinds enkele jaren in school met het concept ‘regie bij de leerling’. De huidige driehoeksgesprekken, waarin de leerling de leiding heeft bij het gesprek met ouders en mentor, zijn daar het bekendste voorbeeld van. Toch gaat het verder dan de driehoeksgesprekken alleen. Ook voor ouders vraagt ‘regie bij de leerling’ een wat andere rol dan ze soms gewend zijn. Dat is niet altijd gemakkelijk; als ouder ben je van nature geneigd problemen voor je kind op te lossen. En in veel gevallen is dat maar goed ook. Toch zou het mooi zijn, als ook ouders een bijdrage konden leveren aan het regieversterkend handelen van hun kind. Wat zou dat in de schoolpraktijk kunnen betekenen?
 
Ik noem een paar voorbeelden: als je kind thuiskomt met een klacht over een docent of een vak, niet direct zelf in de mail of telefoon klimmen, maar met je kind in gesprek gaan hoe het het probleem zelf zou kunnen aanpakken. U zou uw kind kunnen vragen het probleem eens met de mentor te bespreken, of met de vakdocent. Een leerling zou ook contact kunnen zoeken met een klasgenoot om het mee te bespreken en het samen aan te pakken.
 
Het is belangrijk, dat een leerling leert, dat hij of zij zelf een grote rol kan spelen in het oplossen van problemen en conflicten. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt hem of haar sterker. Als uw kind het niet eens is met een maatregel, kunt u als ouder met hem of haar in gesprek gaan om samen uit te zoeken welke weg uw kind het beste kan bewandelen om dat op school aan te kaarten.
 
Dat betekent natuurlijk niet, dat er nooit meer rechtstreeks contact kan zijn tussen een ouder en docent, mentor of teamleider, maar wel, dat de leerling zelf een grotere rol krijgt bij het zoeken van oplossingen. Natuurlijk staat een brugklasser daar anders in dan een leerling uit de bovenbouw, natuurlijk groeien leerlingen daarin naarmate ze ouder worden, maar jong geleerd is oud gedaan.
 
Mw. A.M. Velthuijsen
leerlingbegeleiding
Vanuit het Decanaat
Voor ouders van leerlingen in de derde klas
Vmbo-t 3/havo 3/vwo 3 
Op 1 mei 2017 zal het HWC voor het eerst in zijn bestaan een Amstelveense bedrijventour organiseren voor leerlingen uit alle derde klassen. Meer dan twintig Amstelveense bedrijven zullen hun deuren open stellen om leerlingen een dagje te laten kennismaken met wat het betekent om in het bedrijfsleven te werken. Van kleine bedrijven, zoals Kinderrijk en Jumpers Indoor, tot grote bedrijven, zoals Atos, Canon en Hewlett Packard. De leerlingen zullen zich inschrijven voor korte kennismakingen van 1 uur. In groepen zullen ze worden ontvangen en de eerste kennismakingen met de arbeidsmarkt beleven. 
 
De leerlingen zullen er in decaanlessen in de maanden maart en april meer over horen, en zich dan ook gaan voorbereiden. Omdat alle leerlingen ook stage zullen lopen in de vierde klas, kunnen ze er wellicht ook nog contacten aan overhouden voor het komend jaar.
 
We zijn er erg blij mee dat deze nieuwe mogelijkheden er dit jaar dankzij de gemeente Amstelveen zijn en hopen op een mooie dag. 
 
We hopen dat u als het moment van inschrijven is gekomen, deze dag thuis ook eens tot thema wil maken. 
 
Voor ouders van leerlingen in de (voor-) examenklassen
havo 5/vwo 6 
De eerste deadlines voor het aanmelden voor studies met een selectie zijn inmiddels geweest. Toch kan het zijn dat er nog best leerlingen twijfelen aan hun studiekeuze. Laat ze daar vooral contact over opnemen met hun decaan. 
 
Kijkt u voor de data van de open dagen vooral ook even op http://hwc.dedecaan.net 
U vindt hier ook handige links die u kunnen helpen bij het inschrijven voor een vervolgopleiding en bij het aanvragen van studiefinanciering.
 
vmbo-t 4 
Aanmelden bij een MBO-4 opleiding, graag voor 1 april 2017. 
Daarnaast bieden we u graag de mogelijkheid om over de studiekeuze met uw decaan een gesprek te hebben. Veel leerlingen hebben het initiatief voor een dergelijk gesprek al genomen, maar ook u bent als ouder van harte welkom. 
Mocht u hier behoefte aan hebben, neem dan contact op met de decaan van uw afdeling. 
 
mw. K. Bijenhof, decaan vmbo-t (bye@hermannwesselinkcollege.nl) 
B. Burggraaf, decaan havo (brg@hermannwesselinkcollege.nl) 
A. Thijs, decaan vwo (thy@hermannwesselinkcollege.nl)
excursies en activiteiten
Samba Salad
Uitnodiging 
Op dinsdag 28 maart krijgen wij bezoek van Samba Salad.
Samba Salad gaat samen met de leerlingen van klas 2s, 2t en 2u werken aan een spetterende presentatie wereldmuziek. Door middel van workshops zullen ze ervaren dat muziek een ‘grenzeloos’ communicatiemiddel is. Aan het einde van de middag worden de resultaten van de verschillende workshops verwerkt in een feestelijke en swingende presentatie voor ouders, broertjes, zusjes, leerkrachten etc. Een onvergetelijke gebeurtenis voor iedereen!
 
Docenten, ouders, vrienden en familie zijn allen van harte uitgenodigd om naar de presentatie te komen kijken.
De presentatie zal beginnen om 16.00 uur. Er is een inloop vanaf 15.45 in de aula van het Hermann Wesselink College.
 
Ik hoop u allen daar te zien.
 
Vriendelijke groet,
M. Ran, teamleider (T)vmbo-t
 
Uitwisseling Oldenburg
Van 6-9 maart waren 12 leerlingen uit V5 op uitwisseling bij onze Duitse partnerschool in Oldenburg.
 
De leerlingen hebben daar enkele lessen gevolgd, een demonstratie van een smid gekregen, die uit een vierkant stuk ijzer zijn logo, het hoofd van een stier heeft gesmeed (binnenkort in de vitrine bij lokaal 212 te zien) – indrukwekkend!
 
 
 
Daarnaast hebben wij een rondleiding door de stad Oldenburg gehad. Oldenburg is een mooie, oude universiteitsstad op ca. anderhalf uur rijden van Groningen, met een rijke geschiedenis. Bovendien hebben de leerlingen een rondleiding door de universiteit van Oldenburg  en voorlichting over studie in Duitsland gekregen. De universiteit Oldenburg heeft een samenwerkingsverband met de universiteit Groningen, hetgeen ook de uitwisseling van studenten behelst. Vandaar dat onze partnerschool, de BBS Frisoythe, ook Nederlands aanbiedt.
 
  
 
Het tegenbezoek van de Duitse leerlingen in Amstelveen zal in september plaatsvinden. 
  
Oproep uitwisseling met Bocholt
In Havo 3/ Vwo 3 hebben wij een nieuwe uitwisseling met een gymnasium in Bocholt, Duitsland, waar ook Nederlands wordt onderwezen. Het bezoek uit Bocholt komt van 2-4 mei naar Amstelveen en wij zullen van 10-14 juli in Bocholt zijn. Wij zijn urgent op zoek naar nog 2 leerlingen die met 2 erg gemotiveerde jongens uit Bocholt aan de uitwisseling deel willen nemen!
Onze partners in Bocholt hebben 2 aanmeldingen meer dan wij, en wij zouden het uiterst jammer vinden om bij de eerste uitwisseling al 2 leerlingen die dolgraag naar Amstelveen willen komen te moeten afzeggen! Geïnteresseerden  kunnen zich  tot 25 maart  melden bij dhr. Schooneman, scm@hermannwesselinkcollege.nl.
 
C.A. Schooneman, docent Duits en coördinator internationalisering
  
 In Debat
Voor de 10e keer wordt op woensdag 22 maart a.s. om 19.00 uur de door de Rotary Amstelveen georganiseerde Leerlingendebatwedstrijd gehouden. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op het Amstelveen College. Leerlingen van 4-VWO van het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College zullen weer hun uiterste best doen het publiek, maar vooral de jury, van hun gelijk te overtuigen. 
  
Dit jaar doen er 12 enthousiaste 4-vwo-leerlingen mee namens het HWC. De leerlingen zijn weer getraind in debatvaardigheden door het Nederlands Debat Instituut en hebben in de afgelopen weken een 6-tal stellingen voorbereid om over te debatteren tegen de teams van de twee andere scholen. 
  

Wie gaat er deze keer ‘winnen met woorden’? Kom kijken en moedig onze leerlingen aan! Woensdagavond 22 maart zal de aula van het Amstelveen College vanaf 19.00 uur zinderen van spanning bij deelnemers, klasgenoten, vrienden, ouders, docenten en iedereen die wil genieten van een woordensteekspel op hoog niveau. 
  
Mw. T. Pasma, docente Engels 
 
De klokkenluider van de Notre Dame
Een pestproject voor de brugklassen, door dansgezelschap Opus One.

Op 27 maart komt het dansgezelschap Opus One naar het H.W.C. om een pestproject te begeleiden met, aansluitend, hun voorstelling Quasimodo.
Leerlingen van alle brugklassen krijgen die dag een voorbereidende workshop dans, zang of theater en klassengesprekken over pesten.
De overige lessen gaan gewoon door.
Het gezelschap van Opus One bestaat uit 17 professionals plus 7 workshopleiders.

De dag is als volgt ingedeeld:
Elke brugklas besteedt 1 lesuur aan het project. (De overige lessen, m.u.v. het 5e uur, gaan gewoon door.) Tijdens een van de lessen van het 1e t/m 4e uur krijgen leerlingen per klas de eerste leshelft een introductie over het thema en de voorstelling.
Daarna gaan ze, zo veel mogelijk hun eigen keuze volgend, dansen, zingen of toneel spelen.
Ten slotte komen ze de laatste tien minuten van de les samen om iets aan elkaar te presenteren van wat ze geleerd hebben.

Om 15.00 uur is in de aula de spectaculaire voorstelling.

C. Rot, kunstcoördinator  
 
Dag van de Duitse taal
Op donderdag 23 maart vindt de dag van de Duitse taal plaats. Deze dag is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van de Duitse taal in Nederland op de kaart te zetten. In het kader van deze dag zouden wij graag wat persoonlijke verhalen verzamelen over het belang van het Duits. Heeft u een hobby, waarvoor u regelmatig naar Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk reist? Of moet u voor uw werk naar die landen reizen? Of komt u op een andere manier in aanraking met de Duitse taal?

Wanneer u het leuk vindt dit verhaal met ons te delen, kunt u dit mailen naar lau@hermannwesselinkcollege.nl.

Ik kijk uit naar uw reactie.
mit freundlichen Grüßen,

namens de sectie Duits
R. Lautenbach, docent Duits

Jubileumproductie
 In februari 2018 is het weer zover: een lustrumjaar voor het Hermann Wesselink College. De school bestaat dan 55 jaar! In een lustrumjaar hoort traditiegetrouw een jubileumproductie. De productie die wij gaan maken heet David ben Isaï. Krijgsheer van Juda. Collega Pieter Riedstra (klassieke talen) heeft het toneelstuk geschreven. In het toneelstuk zien we de aanstormende legerleider David en de ondergang van zijn koning, de veelgeplaagde Saul. Het stuk biedt een andere kijk op het bekende politieke en historische verhaal dat zich afspeelt in het vroege millennium voor Christus. We gaan op zoek naar de raakvlakken tussen het verhaal van David en onze eigen wereld. Het is een aangrijpend stuk, waarin het beeld van de kinderbijbelheld David een wrange bijsmaak krijgt. Maar in de slagschaduw van onbarmhartige complotten en intriges bloeit soms ook de liefde als een tijdloze toegift.
  
P.T. Riedstra, docent klassieke talen en S.P. van der Waarde, docent Nederlands
  
Uitwisseling met Japanse leerlingen
Op zondag 5 maart arriveerde een groep van 10 Japanse leerlingen met drie begeleiders op het Hermann Wesselink College voor een heel bijzondere uitwisseling. De groep was afkomstig uit de prefectuur Saga. De gemeente Amstelveen heeft zeer goede contacten met Japan onder andere vanwege het feit dat er al 400 jaar oude handelscontacten bestaan tussen Nederland en Japan en daarom was er contact gezocht met verschillende scholen in Amstelveen. Een dergelijke uitwisseling past natuurlijk prima bij een school die internationalisering hoog in het vaandel draagt.
 
 
Het betrof een kort bliksembezoek aan Nederland waarbij de Japanse leerlingen kennis wilden maken met de Nederlandse cultuur en met het Nederlandse onderwijs. De Japanse leerlingen arriveerden zaterdag in Amsterdam. Zondagochtend bezochten zij de Zaanse Schans en zondagmiddag maakten zij voor het eerst kennis met hun gastgezinnen. Een enkeling durfde het aan om maandag fietsend naar school te komen. Het is toch altijd weer bijzonder voor gasten uit het buitenland dat zo vele Nederlanders op hun fiets naar school of werk gaan. In de loop van de dag namen de Japanse leerlingen deel aan een aantal activiteiten die ook voor de Spaanse leerlingen georganiseerd waren zoals een sporttoernooi en oefenen op de Gamelan. Daarnaast bezochten zij een aantal lessen. Op dinsdag gaven zij een prachtige presentatie over Saga en zo kregen we veel informatie over de natuur, feestdagen, het eten, enz. Ook werd er een mooie demonstratie karate gegeven die veel belangstelling wekte bij leerlingen buien het lokaal. Daarop volgde een calligrafeersessie waarvan u het resultaat op de foto kunt zien. In plaats van het volgen van nog meer lessen werd daarop spontaan het initiatief genomen om elkaar in het Nederlands en Japans te leren tellen, en kregen de Nederlandse leerlingen instructies hoe zij konden calligraferen en werden er prachtige origami kunststukjes vertoond. In de loop van de middag volgden we een interessante en activerende workshop over cultuur, de voor- en nadelen van stereotypen in het Japans, Engels en Nederlands.  s’ Avonds namen we afscheid van elkaar bij een etentje in Het Loyd hotel in Amsterdam. In zeer korte tijd waren er hechte contacten ontstaan en er vloeiden dan ook flink wat tranen.
Het was een kort maar krachtig bezoek dat duidelijk naar meer smaakt.
Van hieruit wil ik nogmaals de leerlingen en de ouders en de collega’s die dit bezoek mogelijk hebben gemaakt, heel erg hartelijk danken.
 
Mw. W.M. Smits, teamleider tweetalig vwo onderbouw 
 
Seiderviering 2017 
Het is de afgelopen jaren traditie geworden op onze school om op Witte Donderdag een eigen versie van de joodse seiderviering te organiseren. Met Pesach-Pasen herdenken Joden nog elk jaar de uittocht uit Egypte en vieren Christenen de dood en herrijzenis van Jezus. Op Witte donderdag komen deze tradities bij elkaar omdat dan herdacht wordt dat Jezus het joodse Pesach vierde met zijn leerlingen en dat feest van bevrijding een nieuwe betekenis gaf. Dit jaar valt het joodse Pesach en het christelijke Pasen weer samen. We vieren op school een klein deel van die joodse seidermaaltijd met matzes en de traditionele seidergerechten. Deze worden voor ons bereid en besteld door het joodse echtpaar Jetty en Herman Hartog die al jarenlang bij ons op school te gast zijn. Daarnaast geven we de viering ook een eigentijdse vorm met muziek van leerlingen. Het geheel wordt afgesloten met het zoeken naar paaseieren. Dit jaar is het thema bevrijding en wordt de bijeenkomst vooral verzorgd door de dames Barendregt en Clapper-Italiaander.
Iedereen die zich bij school betrokken voelt, is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Deze uitnodiging geldt dus ook voor ouders, familieleden. Aan de viering nemen ook niet-joodse en niet-christelijke leerlingen en collega's deel, dus laat achtergrond geen enkele belemmering voor deelname zijn.
De viering vindt plaats op donderdag 13 april van 15.00 tot 17.00 uur in de leerlingenkantine van de school.
Leerlingen die het vijfde uur les hebben, mogen die les verruilen voor deelname aan deze viering.
Deelname is gratis, maar opgave vooraf is wel vereist (i.v.m. inkopen e.d.) en wel uiterlijk maandag 10 april. Opgave graag bij mevrouw Barendregt, bar@hermannwesselinkcollege.nl
 
De sectie godsdienst / levensbeschouwelijke vorming,
mw. H. al-Lahibi
mw. D. Barendregt
mw. M. Clapper-Italiaander (stagiaire)
M.N. van der Meer
mw. E. Yalcin
 
reizen
HWC-Skireis 2017
Op vrijdagavond 17 februari vertrokken 75 enthousiaste maar hier en daar ook wat nerveuze derdeklasleerlingen richting Italië, Zuid-Tirol. De zenuwen waren snel achter de rug, de leerlingen hebben een geweldige week gehad. Dit hebben zij ons duidelijk gemaakt, met mailtjes, van ouders, een zelf gebakken appeltaart en nog meer bedankjes. Ook de begeleiders kijken met heel veel plezier terug op de goed verlopen en tot in de puntjes georganiseerde HWC-Skireis.  
 
SKIREIS!! Oh my god wat was dat leuk! 7 dagen met een leuke en grote groep mensen op stap! Geweldig!  
 
 
Onervaren, een beetje en zeer ervaren skiërs en snowboarders hebben hun kunsten laten zien op de prachtige pistes van het Jochtal bij Vals. De hoeveelheid sneeuw liet wat te wensen over en de kwaliteit hier en daar ook, maar dat mocht de pret niet drukken. Prachtig weer gedurende de hele week en op vrijdag nog een beetje verse sneeuw.  

 

 
We werden goed verzorgd door de Familie Gatterer in hun pension met elke dag een lekker ontbijt en avondeten in een gezellige eetzaal, waar we ook analoog (bord)spelletjes hebben gespeeld. Aangrenzend lag de feestzaal waar elke avond werd getafeltennist, getafelvoetbald en gechilld. Andere avonden hebben we sportief en gezellig ingevuld met wandelen in een fakkeloptocht, (verlicht) trefbal in de sneeuw en een zinderend moordspel. Met een hilarische en actuele pubquiz en afsluitend feest op de donderdagavond keken we allen terug op een zeer geslaagde week. 

 
 
Voor alle derdeklassers voor volgend jaar. Geef je op voor skireis!
Het is een tijd om nooit meer te vergeten.
 
We hebben nu alweer zin in volgend jaar. De eindstand qua ongelukken viel dit jaar ongelukkig uit voor de leerlingen. Zij wonnen met 3-2 van de leiding. (2 gebroken polsen en een gebroken pink tegenover een verdraaide knie en een schouder uit de kom). Alle pechvogels maken het naar omstandigheden goed. Volgend jaar hopelijk minder ongelukjes, meer sneeuw, lagere temperaturen maar minstens zoveel gezelligheid als dit jaar. Het was fantastisch! 
 
Dank namens de leiding van de skireis,

mw. E. Yalcin, docent levensbeschouwelijke vorming 
E. Geldof, docent lichamelijke opvoeding
   
   
 
PS, een film met een impressie van de wintersportweek laat nog even op zich wachten maar is in de maak! 
belangrijke data
contactinformatie

Hermann Wesselink College
Startbaan 3
1185 XP Amstelveen
Tel. 020-6459751
E-mail:
Hermann Wesselink College
Website: www.hethwc.nl