Vilket fantastiskt år det har varit för Hey Elbow. Allt sedan releasen av deras hyllade debutalbum ”Every Other” i våras, har de varit ute på turné och vaggat in fler och fler lyssnare i deras värld. Vi har bl.a. kunnat se dem på Bylarm i Oslo, Ja Ja Ja @ The Lexington i London, på Roskildefestivalen och Way Out West samt över hela Europa.
 
Efter singlarna Blanca, Martin och Ruth släpper vi nu nya singeln Rael tillsammans med genial video av Björn Wahlström.
 
Hey Elbow - Rael (Official Video) 
https://youtu.be/wHUmAig5rWI
 
 
 
Lyssna här:
Spotify: https://open.spotify.com/album/6GzpkNkbRwkeFonQrjNrUL
Ladda ner: https://www.dropbox.com/s/uhuzr2hvwltj9i1/Rael.mp3?dl=0
 
Vinyl går att beställa här: http://shop.adrianrecordings.com/products/artist/hey-elbow
 
Dessutom tar deras turnerande aldrig slut
 
2015-09-09: Ja Ja Ja - Molotow - Hamburg (DE)
2015-09-10: Ja Ja Ja - Flux Bau - Berlin (DE)
 
2015-09-18: Chateau Neuf - Oslo (NO)
2015-09-19: Debaser Strand - Stockholm (S)
2015-10-01: Waves - Vienna (AU)
2015-10-09: Söderhamns Teater - Söderhamn (S)
2015-10-28: Stormvarning - Royal - Eskilstuna (S)
 
Björn säger om videon:

– Det finns egentligen ingen som helst poäng att prata om tid när det kommer till revolutionen. Den är pågående, fortgående och utan slut. Vad vore vi om vi nådde våra mål, vad skulle då vara kvar av oss. Vad blir kvar om man avlägsnar kampen? Det är kanske bättre att omfamna den eviga strävan och att i stället subtilt och långsamt delta i den utdragna, men aldrig slutgiltiga förädlingen av världen. Som avkomman mellan Dumas tre musketörer och Bröderna Herrey verkar de i det fördolda, vägrar ge upp, och kommer att slåss om de måste slåss. Troligen kommer de också vara de sista av oss som faller.
 
Med en bakgrund i jazz och musikalisk skolning, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, skapar Hey Elbow udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck. Ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer enligt en demokratisk filosofi som låter flygelhornet ta lika mycket plats som sången, trummorna eller elektroniska ljud.
 
Atmosfär och tyngd, känslomässig laddning, vackra melodier och samtidigt en avskalad återhållsamhet i kombination med experimentlusta i produktionen är alla bidragande komponenter som gör det svårt att glömma Hey Elbow när man väl har hört dem.

Bandet tog sitt namn efter en aerobicsövning som de lärde sig av en publikuppvärmare när de stod och väntade på en The Knife-konsert. Låttiteln Rael är en hyllning till bolagskollegorna RA.

Adrian Recordings
 
www.adrianrecordings.com
 
The Fine Arts Showcase
Den svenska tystnaden
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Edda Magnason
Jonas Lundqvist
Björns vänner
Alice Boman
This Is Head
Emil Jensen
Hey Elbow
Familjen
MF/MB/
YAST
VED
OLD
Cato
RA