Nieuwsbrief #24 - 13 december 2015
 
Beste ,
 
Ze heeft er even de tijd voor genomen, maar Evita is inmiddels drachtig!!! In deze nieuwsbrief meer informatie hierover.
Tevens een verslag van het bezoek van Clain en Cotter uit het C-nest en de resultaten van de echo's van hart en nieren bij Asmara.
 
Johan & Almar
Asmara, Avana, Evita, Khabul & Moksi
 
Dracht Evita
Drie weken geleden is Evita dan eindelijk op bezoek geweest bij dekkater Diesel in Ede.
 
De planning was dat ze begin september al gedekt zou worden, maar de eerste keer dat ze krols werd in september viel de datum van de bevalling in een periode dat dit minder goed uitkwam. Een tweede keer krols zijn in september bleef uit, omdat ze inmiddels schijnzwanger was geworden.
Pas begin november werd ze toen weer krols, maar toen waren de eigenaren van Diesel nog op vakantie.
Zo kwam het dus dat Evita pas rond Almar zijn verjaardag uit logeren ging.
 
 
Inmiddels zijn we 3 weken verder en is Evita al 500 gram aangekomen. We zien haar dus al lekker uitdijen.
Verder doet ze het goed. Ze kruipt graag in holletjes en doosjes. Regelmatig komt ze even knuffelen.
Uitgaande van 65 dagen dracht zal ze rond 26 januari 2016 bevallen.
 
 
De kleuren die we uit de verparing met Diesel kunnen verwachten zijn: rode en creme katertje en poesjes. Ze kunnen volledig effen zijn of met een gemarmerd patroon.
 
Meer informatie over de inteeltpercentages van de kittens en hun afstamming van de Foundationkatten en Klonen is binnenkort te vinden op hun webpagina: http://www.askhamo.com/kittens-planning/d-nest-2016/
 
Bezoek Clain & Cotter
De laatste twee weken van november hebben we Clain en Cotter uit het C-nest te logeren gehad ivm een verbouwing bij hun baasjes.
 
Cotter (op de favoriete ligplek van zijn moeder Avana)
 
Hoewel zij de twee kittens uit het C-nest waren die het meeste last van de Flat-Chest-Kitten-Syndroom (FCK-syndroom) hebben gehad, was daar niks meer van te merken.
De eerste paar dagen wat het alsof we een stel pubers met ADHD over de vloer hadden. Zo nieuwsgierig en ongedurig waren ze. Wilden alles ontdekken, met iedereen spelen en gaven zichzelf ook geen moment rust. Zelfs voor Evita waren ze wat te druk.
Later werden ze wat minder onstuimig en keerde ook de rust voor de andere katten in huis terug.
 
Clain (op de favoriete ligplek van oma Asmara)
 
We hebben ze nog even laten zien aan de dierenarts die ons destijds heeft bijgestaan. Zij kon bij Cotter nog wel iets voelen van zijn Flat Chest, maar miniem.
Bij Clain voel je duidelijk nog de trechterborst (Pextus Excavatum), maar lijkt hier totaal geen last van te hebben; is de drukste van het stel.
 
Clain (links) en Cotter samen in de mand van Evita en Moksi
 
Cotter kwam vaak nog even bij Johan liggen zoals hij dat als kitten deed:
Onder: Cotter als kitten
 

 
 
Rechts: Cotter nu
 
 
Echo's Asmara
In november zijn we ook met Asmara naar Monique Lecluijze van het Dierenechocentrum in Rijckholt-Gronsveld geweest voor herhaling van de echo van hart en nieren. Dit in voorbereiding op haar derde nestje medio volgend jaar.
 
Ze had er duidelijk geen zin in, maar liet uiteindelijk toch toe dat Moniaue haar onderzoeken kon uitvoeren. Ondanks haar eerst weerstand, bleek ze een heel lage en rustige hartslag te hebben. Was dus niet uit stress dat Asmara niet wilde, maar ze had er gewoon echt geen zin in.
 
 
Haar uitslagen waren weer allemaal goed en staan weer op de website: http://www.askhamo.com/poezen/asmara-2012/testresultaten-actueel-1/
 
Omdat Asmara sinds eind augustus om de 2 weken krols was, ze ook humeuriger werd en qua gewicht inteerde (5400 gram in mei versus 4600 gram nu), hebben we besloten om haar tijdelijk op de poezenpil te zetten. We merken dat ze weer beter eet en ook weer meer contact met ons zoek.
 
IN DEZE NIEUWSBRIEF 
  • Dracht Evita
  • Bezoek Clain & Cotter
  • Echo's Asmara
 
LINKS 
 
VOORBIJE
GEBEURTENISSEN
 
11 november 2015
Echo's Asmara
 
Eind november 2015
Dekking Evita
 
 
KOMENDE GEBEURTENISSEN
 
Rond 26 januari 2016
Bevalling Evita
 
5 februari 2016
Verjaardag Evita (2014)