Wat heb jij te verteren?


In de maand april worden er op grote schaal hele oude dingen verteerd. Dat valt echter niet mee. Het verteringsproces is complexer dan je op het eerste oog zou doen vermoeden. De tijd schrijdt voort. De verwerking gaat langzaam en is stroperig. Dit komt door de vele windingen die doorlopen moeten worden; een reis door de kleuren turquoise, paars en rood. Het heeft enerzijds een grillig en anderzijds toch ook een krachtig, creatief en spiritueel verloop. Gek genoeg is het juist de eenvoud die je door dit alles heen loodst. Blijf je licht opsteken, nodig extra goudtinten uit in meditaties en visualisaties en besef dat de zaadjes zullen ontkiemen die misschien al meerdere jaren geleden geplant zijn.

Op steeds meer plekken zal duidelijk worden dat diegene die aan "de macht" zijn, het bij het verkeerde eind hebben. Daar kunnen zij zelf en ook de mensen in hun omgeving niet meer om heen. Zij die alert en wakker zijn, gaan opstaan. Vanuit zelfrespect, eigenheid en vooral ook vanuit zelfliefde worden eventuele steken onder water en bovengrondse aanvallen prachtig afgeweerd. Het is vooral te bedoeling om te voorkomen dat het grimmig wordt. Hoewel je je soms uitgedaagd voelt tot ander gedrag, is het de bedoeling om het spel netjes te blijven spelen. Acties vanuit de ander die gericht zijn op ontkrachten, zullen jou daardoor juist meer power opleveren. Een open vizier, eerlijkheid en bij jezelf blijven zijn voorwaarden waardoor eventuele vijandigheden als mislukte pogingen gezien kunnen gaan worden. Dit geeft ontspanning in het maaggebied, waardoor eeuwenoude, giftige afvalstoffen die lang in de weg hebben gezeten, verwerkt en uitgescheiden kunnen worden. Jouw zon zal in kracht toenemen. Stralend word je uiteindelijk geleid een periode van rust en stilte die op een bardo lijkt; de in between tussen twee tijden en realiteiten. Daarmee krijgen we te maken met een energie die een transformerend karakter van dood en wedergeboorte kent.

De krijttekening begon met een kruis van onvoorwaardelijke en universele liefde. Hiermee kondigde de Christusenergie zich aan. Het mag ook gezien worden als een plus, ten teken dat er sprake is van vermeerdering op grote schaal. Vanuit de kern komt er een krachtigere beweging op gang. Zorg ervoor dat jouw zicht helder blijft. Poets bij mist je 3e oog steeds opnieuw schoon en blijf bij de les. Dit is een wezenlijke ontwikkelingsfase. Er worden nieuwe stukjes aangereikt voor zaken waar je al vaker voor weggelopen bent. Nu is er echter geen ontkomen meer aan. De zilvertinten zorgen voor zuivering, healing en begeleiding, zodat je de moed hebt om defensiemechanismen die je lastig vindt, eindelijk echt aan te gaan kijken.

Eerder werd al over eenvoud gesproken. Die zorgt voor het benodigde doorzettingsvermogen in deze fase, ook als het moeilijk wordt. Door het steeds weer in stand houden van een stevige verticale verbinding, aanwezigheid, present zijn en bij jezelf blijven, lukt het om de diepte in te gaan. Het besef dat er veel lagen in simpliciteit zitten, geeft richting. De uitnodiging is om in het Nu de les van het focussen aan te gaan. Dit onderricht bestaat uit een simpele oefening. Vraag jezelf maar eens af wat je je gewaarwordt in contact met je oor, je teen, het puntje van je neus of het slot van de buitendeur. Waarschijnlijk ben je verrast wat er zo dicht bij huis dan allemaal te ontdekken valt. Als je er maar bij stil staat en de tijd neemt om alles te registeren wat er op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau gebeurt in je binnenwereld. Ga maar eens een uur op ontdekkingstocht binnen een straal van maximaal 2 meter rondom je heen. Wat heb je dan allemaal waargenomen zonder dat je van je plaats gegaan bent? Welke boodschap hebben al die aspecten voor je? Hoeveel inzichten heeft het je opgeleverd? Kun je enigszins voelen welke impact de resonantie van deze inzichten in jouw cellen mogelijk kunnen hebben op de korte en de lange termijn? Een kleine eyeopener kan zomaar levens veranderend of mind-blowing zijn. Zo kun je je ook afstemmen op de kleuren grasgroen, turquoise, grijs, roze, paars en zilver in deze tekening. Wat doen die met je? Wat gebeurt er met je als je ook nog eens de bewegingen volgt van de getekende lijnen. Doet de intensiteit en dichtheid ook nog iets met je? De oefeningen uit deze ene alinea leveren je dan zoveel informatie op, dat het mogelijk is grootse sprongen te maken in jouw persoonlijke ontwikkeling... Juist door de weg naar binnen te gaan, kun je vanuit intuïtieve helderheid jouw routekaart ontcijferen in de buitenwereld.

Met de slinger in de tekening kan energie opgewerkt worden. Met letterlijk of figuurlijk windstil weer zal dat minder zijn dan bij storm. Jij bepaalt welk landschap je kiest en in welke omstandigheden je de onderzoeken verricht. Het is de bedoeling om de antwoorden dichtbij huis te zoeken. Je hoeft niet uit te reizen, maar je kunt jouw wereld en daarmee ook jouw verlangens naar je toe halen. Door deze vorm van om-denken en om-handelen word je er ook toe aangezet om jouw geloof te herzien. Blijf je bij de oude dogma's of sta je jezelf toe om te ontwaken, je los te maken en een geheel eigen zienswijze te ontwikkelen? Het kruis is vast en biedt een ideale bedding en gronding. Het symbool kent meerdere betekenissen. Jij mag zelf bepalen welke voor jou van toepassing is. Laat de slinger daarna zijn natuurlijke weg volgen. De amplitudes en golflengtes zullen voor iedereen anders zijn en hangen af van de blauwdruk die je mee hebt gekregen bij je geboorte. Het leven is niet fixed maar dynamisch. Je mag erop vertrouwen dat er goed voor je wordt gezorgd als je in de overgave gaat en jouw weg zich vervolgens als vanzelf ontvouwt en openbaart. Ken jij nog dwangmatige handelingen en controlemechanismen? Doorgaans zijn deze reflexen ontwikkeld vanuit kind conclusies om te proberen de pijn te vermijden. Misschien een goed moment om je af te vragen of deze strategie eigenlijk wel werkt. Levert die echt nog op waarvoor hij ooit in het leven is geroepen of mag deze herzien worden omdat dit aangepaste gedrag alleen maar zorgt voor extra blauwe plekken en andere diepgaande ongemakken? De energie in deze periode ondersteunt je om eerlijke en oprechte antwoorden te vinden op dit soort ingewikkelde vragen. Een mogelijk besef dat je nog steeds ten onrechte aan de noodrem trekt, kan soms voor schuld en schaamte zorgen. Blijf daar echter niet in hangen, dat dient je niet. Neem de energie van april in je op, die helpt je om dat wat stug is en vastzit, te kneden en soepel te maken. Oude meetlatten kunnen her-ijkt worden, wat prachtige ervaringen zijn, die je voorbereiden op een grote sprong later dit jaar.

Een maand toegewenst waarin de zuiverende, reinigende en detoxende energie je oprekt zowel in de breedte, diepte als de hoogte, zodat aanwezige beperkingen en ongemakken getransformeerd worden om uiteindelijk zwierig, lichtvoetig en minder serieus een volgende ontwikkelingsfase in te gaan.


ENKELE ACTIVITEITEN UIT DE COACH-INN AGENDA:
Er staan verschillende trainingen en workshops in de agenda op de website gepland. Graag licht ik er speciaal een paar activiteiten uit:

15 APRIL ADEM-INN (AVONDWORKSHOP)
Kom op adem in een transformerende, bewust verbonden ademsessie.

15 MEI VERDIEPING EN TRANSFORMATIEDAG (WORKSHOP 1 DAG)
Heb je zin om een eigen thema uit te werken en tegelijkertijd je vaardigheden te oefenen in systemisch werk, opstellingen en/of energiewaarnemen? Dit alles kan tijdens deze Verdieping en Transformatiedag. Er is ook ruimte om theoretische vragen te stellen en te experimenteren met nieuwe werkvormen.

19 JUNI: INZICHT-INN-FAMILIEPATRONEN (WORKSHOP 1 DAG)
Aangezien er zoveel animo was voor de opstellingsdagen in het voorjaar, heb ik een extra dag ingepland om een levensvraag uit te werken met een familieopstelling. Voor deze dag is er nog ruimte voor vraagstellers en ook voor representanten!

28 JUNI ADEM JE HUMAN DESIGNOPSTELLING INN (2-DAAGSE WORKSHOP)
Geef betekenis en invulling aan jouw Human Design blauwdruk met visualisatieoefeningen en opstellingen. Integreer de voor jou passende strategieen in twee begeleide verbonden ademsessies.


BOEKENTIP
Met veel interesse lees ik op dit moment de 7-delige boekenserie van Radu Cinamar. Verhalen waarmee je een kijkje krijgt achter de schermen van de macht. De schrijver geeft je toegang tot tunnels en energetische ruimtes in Egypte, Tibet en de binnenaarde. Soms waan je je in een goede Science Fictionfilm. Het blijken echter waargebeurde verhalen te zijn.


RECEPT VAN DE MAAND
In de afgelopen maand heb ik een prachtige reis naar Egypte gemaakt. Het eten daar was heerlijk en inspireerde weer tot het maken van nieuwe recepten. Zo voegde ik recepten van kruidige Tahinidip en Ingelegde Citroen toe aan www.dagelijkse-voeding.nl.


CONSULTEN
Je bent van harte welkom voor trainingen, workshops, (Human Design) readingen, opstellingen en (adem)coaching. Wil je een afspraak maken, stuur dan een mail naar info@coach-inn.nl. Telefonisch ben ik vaak minder goed bereikbaar. Als het nodig is, dan bel ik je natuurlijk terug.

Is er een training, die je graag wil volgen, maar staat die nog niet gepland of zit die überhaupt nog niet in het assortiment? Laat het me weten, dan kunnen we afstemmen over eventuele nieuwe creaties en/of het plannen van data.


Deze nieuwsbrief is een uitgave van Coach-Inn. Voor meer info: www.coach-inn.nl. Voor de Innerlijke Groeireizen zie www.jewordtthuisgebracht.nl. Coach-Inn kan ook gevolgd worden op Twitter en Facebook. De recepten van de gerechten, die geserveerd worden in het Bolwerk staan op dagelijkse-voeding.nl. Daar staat ook meer informatie over het Coach-Gourmet. Gun je deze informatie aan iemand anders: stuur deze mail dan door.