logo

Nieuwsbrief 24 oktober 2021

De voorbije week werd de eerste Amerikaanse bitcoin ETF gelanceerd en maakte de bitcoin een nieuwe high boven de 66.000 dollar. Het startschot van een nieuwe eindejaarsrally? Als we een herhaling krijgen van het einde van vorig jaar, dan kan het weer snel gaan, dus buckle up!

Veel succes!

Steven


Cryptocurrency

  • Plots schiet alles in een stroomversnelling en werden de eerste twee bitcoin ETF's gelanceerd, op basis van futures. De Winklevoss twins probeerden in 2013 al voor een eerste keer een ETF te lanceren maar vingen bot bij de SEC. Haast 8 jaar later krijgen de eerste bitcoin ETF's wel groen licht. Het is nu wachten op de eerste bitcoin spot ETF die echt bitcoins zal bezitten. Grayscale Investments heeft alvast een aanvraag ingediend en binnen de 240 dagen moet de SEC hierop een antwoord geven.

  • Er is weer heel wat te doen over stablecoins. Zowel Fitch als het IMF waarschuwen voor de gevaren van ongedekte stablecoins. Wie als cryptobelegger een stablecoin bezit, moet er dus op vertrouwen dat de uitgevende partij eerlijk is en niet zomaar kan omvallen.

  • De stijging van de bitcoin is goed nieuws voor Michael Saylor en MicroStrategy, dat de waarde van zijn belegging al zag verdubbelen. Saylor nam grote risico's door volop bitcoin te kopen met geleend geld, maar plukt nu de vruchten van zijn gedurfde investering.

  • De snelgroeiende Nederlandse website Bitvavo is uitgeroepen tot beste crypto broker van 2021. Ze zijn ondertussen ook genomineerd voor de website van het jaar, waar voor de allereerste keer een crypto website werd genomineerd.

  • Wie crypto winsten wil uitcashen, kan al eens botsen op vervelende banken. Dankzij crypto betaalkaarten kan je echter een brug slaan tussen jouw cryptomunten en het traditionele betalingssysteem. Op deze manier kan je cryptomunten gebruiken om te betalen in winkels, restaurants of hotels, zonder dat er een conservatieve bank aan te pas komt.


Aandelen

  • Analisten denken dat de producent van havermelk Oatly flink kan stijgen. Het bedrijf maakt nog verlies, maar de omzet groeit wel sterk. Wel voorzichtig blijven, want er is een shorter actief die zegt dat het bedrijf zijn omzet opsmukt. Volgens Oatly is daar niets van aan, maar probeert de shorter op deze manier de koers te manipuleren.


Interessant op onze zusterwebsites

  • In Rotterdam vond vorige week nog een 'Woonopstand' plaats. De actievoerders willen protesteren tegen het woonbeleid van de regering. De prijzen van Nederlandse woningen zijn in het derde kwartaal met 19% gestegen. Een gemiddelde woning wisselt nu van eigenaar voor maar liefst 419.000 euro.


Terug in de donkerblauwe band

Het stock-to-flow model van Nederlander PlanB wordt wereldwijd gebruikt om te kijken of de bitcoin koers afwijkt van de waarde die het model voorstelt. De koers heeft zich even in de lichtblauwe band bewogen, maar ondertussen bevinden we ons terug onderaan in de donkerblauwe band. Het is nu uitkijken of we naar de bovenkant van deze band kunnen stijgen, zoals dat in het verleden vaak gebeurde. Eventueel zelfs een periode van wat FOMO en een stijging naar de bovenkant van de lichtblauwe band, waarbij koersen van $200.000 en hoger mogelijk zijn.

logo

h/t @s2fmultiple


Mijn tip op Youtube

  • Vorige maand kwam er een interessant interview online van Anthony Pompliano met PlanB waarin hij praat over zijn koersverwachtingen voor de komende maanden. PlanB is super bullish momenteel, maar hij geeft ook aan dat hij bearish zal worden als de bitcoin door de koopgekte binnen enkele maanden mogelijk tegen prijzen van enkele honderdduizenden dollars wordt verhandeld. Net als in de voorbije cycli mogen we dan weer een grote crash verwachten van 80 of zelfs 90%.


Privacy Policy - Uitschrijven nieuwsbrief

Niets uit deze nieuwsbrief mag beschouwd worden als financieel advies. Beleggen blijft altijd risicovol. Gebruik meerdere informatiebronnen, vorm zo een oordeel over een belegging en bescherm steeds jouw vermogen. Doe geen zotte dingen met geld dat je niet kan missen.