Crisis? Puzzel (gratis) mee met René!

Alle puzzelaars en liefhebbers van Brabantse geschiedenis opgelet: hij is er weer, dé Brabant Quiz! René Bastiaanse daagt je uit om je kennis van Brabant (vroeger en nu) te testen. Je vindt de puzzel in de editie van afgelopen zaterdag van Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BN/De Stem. Heb je geen abonnement op één van deze kranten ga dan naar www.bd.nl/quiz, want daar vind je ‘m ook.

Verder lezen

Beste verhalen deze maand

De meisjes van de Bata

Hoe het tekort aan vrouwen in de fabriek, dat ontstond door de houding van ouders en pastoor, werd opgelost. (Bijdrage: Henk van Sonsbeek).

Zaterdagmiddag ...

“Het is weer zover, papa gaat voor onze zondagse soep zorgen. Wij mogen hem helpen een lekkere soepkip te vangen. Oh, heerlijke kindertijd!” (Bijdrage: Elly Schouten).

Firma Verbunt van Overbeek

Het zakelijk instinct van Aloijsius Verbunt en zijn vrouw Jacoba van Overbeek, eigenaren van een winkeltje in koloniale waren te Waalwijk. (Bijdrage: Marius van Loon).

Tjakalele en Carnaval

Hoe de Molukse gemeenschap in de afgelopen 60 jaar de Brabantse geschiedenis extra kleur heeft gegeven.

Waar woonde dokter Wiegersma?

Van Wim Udo ontvingen we een mooi bidprentje van dokter Wiegersma, huisarts in Lith. Daardoor vroeg het BHIC zich af: wáár woonde dokter Wiegersma in Lith?

BHIC op YouTube

Verder lezen

BHIC in de (online) media

Verder lezen

Tweet van de maand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben je benieuwd op welke foto deze twitteraar reageert? Kijk dan hier!

Het BHIC wenst je een fijne Kerst en een

gezond en gelukkig 2013!

Vragen over vroeger? www.bhic.nl

redactie@bhic.nl

contact: +31 (0)73 681 85 00