Stedelijke nieuwsbrief - 18.09.2020
Logistieke ondersteuning voor Zottegemse verenigingen
Als onderdeel van de subsidies van het Vlaams Noodfonds kunnen Zottegemse sport-, jeugd-, en cultuurverenigingen een aanvraag indienen voor het verkrijgen van hygiënisch materiaal bij de heropstart van hun activiteiten. Om in aanmerking te komen voor deze logistieke steunmaatregel, moet je als vereniging een online aanvraag indienen en dat kan nog tot 30 november.
 
 
 
Groepsactiviteiten LDC Egmont herstart
Het lokaal dienstencentrum (LDC) is een open huis waar senioren elkaar kunnen ontmoeten en sociale contacten uitbouwen. Sinds kort is het LDC terug van start kunnen gaan en staan er tal van toffe activiteiten gepland zoals een knutselnamiddag, taal- en ICT-cursussen, wekelijkse turnles, wandeling, spelnamiddag of fietstocht. Alle voorzorgsmaatregelen worden strikt gevolgd zodat het LDC een veilige plaats is waar je met een gerust hart terecht kan.
 
Inschrijven voor de activiteiten van het LDC

 
 
Klaar om in te stappen?
Zottegem en autodelen, dat is een topkoppeling. Vraag je je af of autodelen iets voor jou is, hoe het precies werkt en hoe je ermee van start kan? Een antwoord op al deze vragen kan je krijgen tijdens de digitale infosessie op 22 september. Al overtuigd? Misschien word jij dan wel een van onze autodelen ambassadeurs!
 
 
 
Opstart milieu- en klimaatraad
Stad Zottegem nodigt in oktober alle verenigingen uit die werken rond de thema’s natuur, milieu en klimaat om deel te nemen aan de vernieuwde Milieu- en Klimaatraad. Ook scholen, vormings- en beroepsorganisaties krijgen een plaats binnen de raad. Daarnaast gaat het stadsbestuur ook actief op zoek naar geëngageerde burgers. Wil jij meehelpen om het milieu- en klimaatbeleid in Zottegem kleur te geven? Dien dan je kandidatuur in voor 1 oktober!
 
Word jij onze expert? Lees er hier alles over

 
 
Bosgolf in de Zotte Jungle
Ooit al gehoord van bosgolf? Zoals golf maar dan anders, in een bos, uiteraard. Een uitdagend  spel voor jongens en meisjes die goed kunnen mikken! Ook in Zottegem kan je bosgolf spelen in het speelbos Zotte Jungle aan de Bevegemse Vijvers. Alle materiaal dat je hiervoor nodig hebt kan je trouwens helemaal gratis ontlenen en op jonginzottegem.be vind je een scorebord om af te printen, handig om mee te nemen naar het speelbos!
 
Ontdek bosgolf en hoe je het kan spelen

 
 
Bezoekregeling Woonzorgcentrum Egmont
Sinds kort kan het Woonzorgcentrum Egmont een nieuwe bezoekregeling toepassen die warm-menselijk is en toch de nodige veiligheid verzekert. Er is nu terug bezoek mogelijk op de woning, zowel op weekdagen als tijdens het weekend en dat op elk moment van de dag. Wel blijven een aantal voorzorgsmaatregelen van toepassing, zoals het werken met een badge op naam voor wie op bezoek wil komen.
 
Lees hier meer over de bezoekregeling van het WZC

 
 
Oproep: corona impactonderzoek voor lokale ondernemers
Er loopt momenteel een grootschalig onderzoek naar de impact van de coronacrisis op de gemeentelijke economie. Ook stad Zottegem tekende in voor dit onderzoeksproject en roept alle Zottegemse ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen op deel te nemen aan de online enquête via vlaanderen.impactcorona.be/10982.
 

© Stad Zottegem - Communicatiedienst |  Gustaaf Schockaertstraat 7 | 9620 Zottegem