Graag presenteren we de op stapel staande SLeM-activiteiten. We nemen de komende maand deel aan de Ku(n)stroute Zijpe, de Landschapstriënnale Haarlemmermeer en het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Daarnaast laten we je graag onze twee nieuwe mini-films zien: ‘DeJoop-2’ en ‘Reizendzand’, opgenomen tijdens Oerol 2017. Geniet ervan.

Namens SLeM,
Bruno Doedens
 
 
Ku(n)stroute Zijpe
Tijdens de Ku(n)stroute Zijpe, van 1 t/m 17 september rond tien strandpaviljoens langs de kust van de Gemeente Schagen NH, is SLeM te vinden bij Standpaviljoen New-Zuid – Sint Maartenszee. SLeM presenteert een installatie bestaande uit drie onderdelen: Letsdance - negentig dubbelbollen die spelen met eb en vloed; Zandgezichten die worden gemaakt en weer verweren door wind en water; Reuzenschelpen die verhalen vertellen van de oude wijze zee.

Locatie: Standpaviljoen New-Zuid – Sint Maartenszee, Strandslag 15, Burgemeester Breebaartweg. Meer informatie over de Kunstroute: www.kunstroutezijpe.nl
 
 
Foto: Letsdance - Blåvand Denemarken 2016
 
 
Landschapstriënnale Haarlemmermeer
De indrukwekkend grote luchtfoto van Noord-Holland (30 bij 60 meter) gemaakt voor het project Overmooi ter gelegenheid van 100 jaar MOOI Noord-Holland (2016) is de hele maand september te zien bij de Landschapstriënnale in de Haarlemmermeer. Op de kaart is elke woning en elk slootje te herkennen. Structuren en verbanden worden beleefbaar. Al wandelend over de kaart, waan je je in een geruisloze laagvliegende helikopter en ervaar je de provincie Noord-Holland op een hele bijzondere wijze.

Locatie: Landgoed Kleine Vennep, Hoofdweg 1041 Nieuw-Vennep. Meer informatie over het programma zie www.landschapstriennale.com
 
 
Foto: Overmooi – MOOI Noord-Holland 2016
 
 
Allesbeweegt
Op zondag 10 september om 14:00 uur vindt op het festival ‘Film by the Sea’ te Vlissingen de première plaats van de SLeM-film Allesbeweegt, de SLeM-bijdrage aan het project ‘Balanceren tussen zoet en zout’ van de Bewaerschole te Burgh-Haamstede.

Eeuwenlang vocht Nederland tegen de zee. Dijken, nog meer dijken, deltawerken. Nu vechten we niet langer tegen de natuur, maar bewegen we met haar mee. Dynamisch kustbeheer noemen we dat. Dat is mooi en nuttig. Maar, zo laat Allesbeweegt zien, het kan nog mooier en nuttiger als we niet alleen meebewegen, maar leren om te dansen met de natuur. Als we de kustverdediging zien als een culturele opgave, waarin plaats is voor verbeelding en spel. Allesbeweegt is een pleidooi voor innovatieve, culturele landschapsontwikkeling, geïllustreerd met recente SLeM-projecten.

Een film van Andras Hamenberg met titelsong van BLØF. Wil je de première bijwonen? Stuur dan een email naar info@slem.org. Meer informatie over het programma: www.filmbythesea.nl
 
 
Reizendzand
De mini-film ‘Reizendzand’ verbeeldt de reis van de zandkorrels over het strand en is gemaakt tijdens Oerol met Oerol-publiek. Het zand komt uit zee, droogt op en bereikt na vele omwegen de duinen, waar het door het helmgras wordt ingevangen. Zo blijft onze kustverdediging op hoogte. ‘Reizendzand’ is onderdeel van het project Windwerk, een landschap van voorduinen op het strand, gevormd door helmgrasveldjes.
 
 
DeJoop-2
De mini-film ‘DeJoop-2’ gaat over de 2e zandsculptuur, gemaakt door kunstenaar Rikke Munkholm Laursen op de Noordsvaarder ter gelegenheid van het afscheid van Joop Mulder als artistiek directeur van Oerol, afgelopen juni. De eerste versie, waarvan al eerder een filmpje was te zien via onze nieuwsflits, werd door de storm en de golven weggeslagen. De 2e en iets kleinere zandsculptuur, is in drie dagen gemaakt, en niet door de golven maar door de wind weggeblazen.
 
 
 

Wil je geen SLeM-nieuwsbrief meer ontvangen klik dan op afmelden
Met de volgende links kun je je aanmelden en gegevens wijzigen
Je kunt deze nieuwsbrief ook doorsturen!
 
Volg SLeM via twitter
Naar de SLeM-site: www.slem.org
YMLP-nieuwsbriefsysteem