Nieuwsbrief  MOTORWERK juli 2012
 
Vakantie, heerlijk....
Veel van onze nieuwsbrieflezers zullen inmiddels weer terug zijn van hun vakantie. Of in eigen land of ergens in het buitenland, wij hopen dat er weer goed kon worden bijgetankt. En dan bedoelen we niet per sé de motorfiets!
 
Dit jaar zijn Marjoleen en Bart weer met de BMW R65 en de Chang Jiang 750 M1 op pad geweest en wel naar de Franse Alpen met als standplaats Sevrier aan het Lac d' Annecy. Het weer was de 16 dagen dat wij weg waren schitterend met het begin van een hittegolf toen wij in drie dagetappes weer naar huis reden.
 
Zowel de BMW als de Chang Jiang hebben zich keurig aan hun arbeidscontract gehouden en los van een enkele afkoelpauze voor de CJ750 M1 bij het beklimmen van een bergpas, deed de mechaniek het weer prima.
 
Enfin, het zit er helaas weer op, maar een staartje "werkvakantie" hadden we nog tegoed, zie verderop bij het verslag van het Europees Zijspantreffen.
 
Royal Enfield 350 Bullet
In een korte Newsflash begin augustus hebben we al melding gemaakt van de aankomst van de twee Royal Enfield 350 Bullets.
 
Inmiddels zijn de houten kratten uitgepakt en staan deze klassieke Engelse, sorry, Indiase klassiekers er heel mooi bij. Binnenkort beginnen we met de laatste montage werkzaamheden en het rijklaar maken.
 
Het ligt in de bedoeling een van de INDER zijspannen aan een van deze RE350 Bullets te koppelen, terwijl de andere als solo machine wordt gebruikt om aan klanten te tonen.
 
Tijdens de Motormarkt Hardenberg vindt dan de grote première plaats en worden de machines van 1974 en 1978 in schitterend gerestaureerde staat aan het aanwezige publiek tentoongesteld.
 
Jialing JH600B nieuwtjes
Tijdens het Europese Zijspantreffen heeft MOTORWERK tijdens de zijspanbeurs aldaar de Jialing JH600B in Army en Black Shadow uitvoering getoond. Tevens werd de Chang Jiang 750 getoond.
 
De belangstelling was erg groot, hetgeen resulteerde in een verkochte Jialing JH600B en enkele heel serieuze verkoopcycli voor zowel Chang Jiang 750 als Jialing JH600B.
 
De Jialing JH600B Black Shadow werd vriendelijkerwijs ter beschikking gesteld door een Duits klant - Burkhard Reichow - en deze hoogglans zwarte uitvoering staat er inderdaad schitterend bij. Burkhard Reichow heeft inmiddels bijna 2.000 km ermee gereden en kwam op "de wielen" naar dit mega zijspantreffen.
 
Enkele dagen na dit zijspanevent werd een Jialing JH600B Army aan de nieuwe eigenaar in Duitsland overgedragen. De in Nederland verkregen L4e toelating als zijspancombinatie blijkt inderdaad ook in Duitsland geldig te zijn en de combinatie werd vrijwel meteen op Duits kenteken gezet met eveneens een L4e zijspantoelating.
 
Onze wederverkoper Alois Löw Gespanne GmbH voor Zuid-Duitsland en Oostenrijk meldt vandaag dat hun bij MOTORWERK aangeschafte Jialing JH600B Black Shadow tijdens de vakantiereis door de Alpen en Tsjechië prima heeft voldaan.
 
Kortom, de test is glansrijk doorstaan en Alois Löw is erg te spreken over het gedrag van de machine in de bergen. Zijn firma gaat nu actief deze nieuwe zijspancombinatie met een onverslaanbare prijs/prestatie verhouding aan de klanten aanbieden.
 
Europees Zijspan Treffen in Weiswampach, Luxemburg
Van 24 t/m 26 augustus werd door hét tijdschrift voor zijspanrijders - Motorrad Gespanne - weer het Europese Zijspan Treffen georganiseerd. Nu was het gigantische kamp ingericht in Weiswampach aan een prachtig meer. Veel deelnemers reizen al een aantal dagen eerder aan en wij hadden op woensdag onze tent direct aan het water neergezet, er was toen nog keuze genoeg.
 
Vanaf donderdag veranderde dat snel en zo ver als je kon kijken werden tentjes naast de zijspannen opgezet. En het weer hield zich prima.
 
Een belangrijk onderdeel van dit treffen is de handelarenbeurs waar alle leveranciers in Europa hun zijspannen en/of zijspantechniek aanbieden.
 
Voor MOTORWERK was deze beurs heel succesvol, zie hierboven bij Jialing nieuwtjes.
 
Chang Jiang 750 orders!
Inmiddels zijn er al weer nieuwe orders binnen voor een Chang Jiang 750, maar één of twee bestellingen kunnen nog mee in de volgende container.
 
Dus, wilt u nog dit jaar kunnen beginnen aan het rijklaar maken van uw eigen CJ750 zijspancombinatie, maak dan een afspraak met ons.
 
Let op: omdat de aflevering na 1 oktober a.s. zal plaatsvinden zullen wij de dan geldende 21% BTW heffing moeten doorvoeren!
 
Agenda

Motormarkt Hardenberg - 6 oktober a.s.
                                      8.00 u. tot 16.00 u.
            Première van de Royal Enfield 350 Bullet
            gerestaureerd in India, bouwjaren 1974
            en 1978.
            Tevens voorstelling van INDER zijspannen

Heeft u vragen? info@motorwerk.nl
 
Inhoud
 
Vakantie, heerlijk....
 
Royal Enfield 350 Bullet
 
Jialing JH600B nieuwtjes
 
Europees Zijspan Treffen
 
Chang Jiang 750 orders!
 
Agenda
Met de CJ750 M1 in de Franse Alpen
 
 
 
 
 
Royal Enfield 350 Bullet
 

 
 
Europees Zijspan Treffen in Weiswampach

 
 
 
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl