logo_themazondag_bronbeek
 
 
 
01-02-2022
 
 
Nieuwsbrief Themazondagen Bronbeek
 
Beste vrienden,
 
Op 20 februari 2022 vervolgen we de Themazondagen met ‘Indonesische studenten in Nederland toen en nu’.
 
Sprekers zijn Adrienne Zuiderweg, Herman Keppy, Adrian Perkasa en Ryna Pankey.
De lezing van Adrian Perkasa is in het Engels evenals het interview met Ryna Pankey.
Dagvoorzitter is Hans v.d. Akker.
 
Om uiteenlopende redenen trokken zonen en dochters van Indonesiërs naar Nederland voor verdere scholing. Dat kon een beroepsopleiding zijn maar ook een universitaire studie. Bekende studenten waren onder andere Noto Soeroto, Mohammad Hatta, Soetan Sjahrir, Roestam Effendi en Maria Ullfah Soebadio Sastrosatomo. In 1908 werd de Indonesische studentenvereniging Perhimpoenan Indonesia (PI) onder de naam Indische Vereeniging opgericht; aanvankelijk als gezelligheidsvereniging. De vereniging bestaat nog steeds. Nu als PPI Belanda met afdelingen in Leiden, Rotterdam, Groningen, en andere universiteitssteden. Met een website, Facebook en LinkedIn.
 
 
 
Wij houden de Themazondag graag veilig. Daarom vindt er bij de ingang van de Kumpulan de verplichte coronacheck vanaf 13 jaar en ouder plaats. Mocht u niet over een QR-code beschikken, dan kunt u uw papieren testuitslag laten zien. Of u toont de negatieve uitslag via testen voor toegang.
De Kumpulan houdt zich aan de 1,5 meter afstand, het mondkapje op in de entree, op de gang, bij uw inschrijving, uw vertrek uit de Sumatrazaal en wanneer u in de rij staat voor het Indisch buffet of aan de bar. In de Sumatrazaal is een vaste zitplaats verplicht. U volgt de aanwijzingen van uw gastvrouw of gastheer op. Tijdens de lezingen hoeft u geen mondkapje op. Zie ook het kort overzicht van de coronamaatregelen.
 
De onderwerpen voor de volgende Themazondagen zijn:
 
Kaarten kunt u bestellen via de website van de Kumpulan, tab Themazondagen. De toegangsprijs inclusief Indisch buffet voor een Themazondag bedraagt € 31,00.
 
Wij hopen u (weer) te mogen ontmoeten!
 
 
Hartelijke groeten namens het organisatieteam van de Themazondagen,
 
 
J.C.L. Bolderman, voorzitter Stichting Kumpulan Bronbeek
Adrienne Zuiderweg, secretaris Stichting Indisch Erfgoed
 
 
AVG
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u (ooit) heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in de activiteiten van de Stichting Klein Bronbeek en de Stichting Indisch Erfgoed.
Wij bewaren uw e-mailadres uitsluitend om u via deze weg te informeren over onze activiteiten. Wij hebben geen andere gegevens van u in bezit en gebruiken uw e-mailgegevens voor geen enkel ander doel.
Mocht u geen prijs stellen op informatie over onze activiteiten, dan kunt u onderstaande link gebruiken of een e-mail sturen naar info@indischerfgoed.nl.