The Fine Arts Showcase, med den säregna Gustaf Kjellvander i spetsen, sticker i slutet av januari ut på Europa-turné, för att följa upp senaste skivan ”Dolophine Smile” men innan dess värmer de upp på Debaser Slussen i Stockholm.”Dolophine Smile” släpptes i Sverige 2009 och blev av kritikerna kallats bandets starkaste ögonblick, deras mästerverk och magus opus. Albumet är influerat av uppbrottet mellan Gustaf och exflickvännen Hanna, flytten från London (där Gustaf bodde i 3 år) och diverse hälsomässigt strul. “Dolophine Smile” är en resa till kärnan av ett brustet hjärta. En frank och ärlig titt på ett förhållande som håller på att rasa samman. Från Joachim Leksells inledande basgång i “Friday on My Knees” ända till den bitterljuva avslutaren “You Knew I Was Trouble From the Start”, som gästas av den Engelska sångfågeln ”Theoretical Girl”, så är det klart och tydligt att The Fine Arts Showcase menar det de spelar.

Listan av bandets influenser kan göras lång men då missar man poängen. Visst man kan höra arvet från artister som The Velvet Underground, The Byrds, Television och Shangri-La’s i bandets låtar men framförallt låter The Fine Arts Showcase som The Fine Arts Showcase. Låtarna talar för sig själva - slående, vackra och romantiska. Hela tiden lyckas bandet med den svåra konsten att låta familjära samtidigt som det känns fräscht, spännande och nytt.

Ta chansen att höra fantastiska låtar som ”Chemical Girl”, ”Kelly” eller ”London My Town”, live.

The Fine Arts Showcase + The New Heaven Dieppe
på Klubb Droplets med Lång-Kalle Josephsson och Maja Melsted som gäst-djs!


Fre 22 Jan 20-03
Debaser Slussen - Stockholm
På scen ca 22:00

Entré: 100 kr
Åldersgräns: 20 år
myspace.com/thefineartsshowcase

Pressbilder:
http://www.adrianrecordings.com/upload/press_piks/Gustaf_K_Foto_Torny_Gottberg3.jpg
http://www.adrianrecordings.com/upload/press_piks/TFAS_foto_Torny_Gottberg_2.jpg
http://www.adrianrecordings.com/upload/press_piks/tfas-band.jpg


SONIC
8/10
En artist med ett helt eget uttryckssätt. Det är här Gustafs tour de force.
Tony Ernst

SYDSVENSKAN
4/5
man hör ett popband och en låtsmed som kan berätta en historia, som lägger tyngden och tonvikten på de rätta ställena, som rockar och smeker och bryter ihop just när effekten blir som mest varaktig.
Håkan Engström

NÖJESGUIDEN
5/6
Gustaf spelar mer fantastisk och djupt dramatisk mollpop än någonsin förr, och sjunger som om han vore Edwyn Collins bror och ingen annans.
Patrik Forshage

LENNART PERSSON
Med »Dolophine Smile« (Adrian/Border) har Gustaf Kjellvander gjort sitt karriärdefinierande album, och The Fine Arts Showcase stiger samtidigt fram som ett av Sveriges bästa band.
Lennart Persson

EXPRESSEN
4/5
sin hittills bästa fullängdare.  Kjellvander berättar på “Dolophine smile” om ett kraschat förhållande i tio mörka kapitel. Ändå går det inte att låta bli att fånle när Fine Arts låter som ett tungsint Teenage Fanclub.
Anders Dahlbom

IT’S A TRAP
10/10
Gustaf Kjellvander has, under this moniker, established himself as one of the most consistent song craftsmen around, and with this landmark album narrating the breakdown of not only his relationship but psychological state, succeeds beyond the lofty expectation and standards already in place. The narration he gives us is honest, and more importantly, so balanced and self-aware of his vices and the role his actions played in his downfall. What he conveys on "Dolophine smile" is something few modern albums contain: compassion.
Matt Giordano

DAGENSSKIVA.COM
9/10
Kjellvander har överträffat sig själv och behöver inte ursäkta sig när klyschan att “nya skivan är det bästa vi släppt” ligger nära till hands. Han är inte ensam, vi är många som delar den uppfattningen.
Jonas Appelqvist

Adrian Recordings
Möllevångsgatan 49D
214 20 Malmö
+46 (0)709–20 38 53
magnus@adrianrecordings.com
www.adrianrecordings.com
www.theswedishmodel.org

The Fine Arts Showcase
Boeoes Kaelstigen
Andreas Tilliander
The Bear Quartet
Dmitry Fyodorov
Björns vänner
This Is Head
Emil Jensen
Familjen