Nieuwsbrief april 2013
  
Wat vindt een cursist van onze zijspancursus?
Als goede klant van MOTORWERK en destijds begonnen met een Chang Jiang 750 in solo-uitvoering, heeft Arthur Beijer na aanschaf van een Chang Jiang 750 M1S zijspan met kopklepper-motor deze rijklaar gemaakt en uiteraard gekentekend bij de RDW. Maar, voordat hij met zijn zoontje Olivier echte kilometers gaat maken, wilde hij zekerheidshalve toch éérst de grondbeginselen van het zijspanrijden onder de knie krijgen.
 
Dus, in de afgelopen winter werd een cursus zijspanrijden geboekt en op zondag 7 april j.l. was het zover, de cursus kon met schitterend voorjaarsweer worden gevolgd.
 
Of het goed bevallen is? Laten we Arthur Beijer zelf even aan het woord:
 Van: Arthur [mailto:.....]
Verzonden: maandag 8 april 2013 22:01
Aan: bartsanders
Onderwerp: RE: MOTORWERK: je certificaat!

Hoi Bart,
 
Dank je wel voor alles.
Ik vond het een super gezellige, leerzame en leuke dag.
Helemaal top!
 
Groeten van Arthur
 
 Wil jij ook eerst een goede training in zijspanrijden volgen voordat je echt de weg op gaat? Vraag dan om nadere informatie bij MOTORWERK.
 

1e Jialing JH600B Dealertreffen
Een aantal Jialing JH600B zijspancombinaties zijn inmiddels door Löw Gespanne GmbH in Zuid-oost Duitsland al besteld én verkocht. De firma Löw Gespanne heeft begin vorig jaar besloten om de veelbelovende JH600B zijspanmotorfiets in het verkoop- en serviceprogramma op te nemen.
 
Om een en ander eens goed in het zonnetje te zetten heeft MOTORWERK in de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Alois Löw en zijn echtgenote Ida. En natuurlijk voorzag het programma in een schitterende motorrit door de mooie omgeving van Schambach en Passau.
 
Er werd veel gesproken over verdere uitbouw van de Jialing JH600B verkoop, er werd goed gegeten en gedronken en er werd veel gereden.
 
In de naaststaande foto's staat een indruk van met name het laatste onderwerp. Marjoleen werd met haar kleine NSU 125 Fox 2T uit 1953 broederlijk ingesloten door een Jialing JH600B en een JH600 soloversie zodat e.e.a. toch velig door de voor-Alpen kon worden geloodst.
 
En het blijft beslist niet bij dit ene steunpunt, wij voeren inmiddels vergevorderde gesprekken om ook in Noord-Duitsland de Jialing JH600B goed vertegenwoordigd te krijgen!

Jialing JH600B loopt goed in Duitsland
Het is goed te merken dat het voorjaar echt is begonnen en wij bedoelen hier niet alleen het mooie weer, maar ook de verkoop van Jialing JH600B zijspannen in de laatste weken.
 
Zo zijn er machines verkocht naar klanten in Erlangen en Wuppertal (beide D) en Klaus Kühnl heeft al enthousiast een foto gestuurd van de gemiddelde bezetting van zijn Jialing JH600B.
 
Enfin, kijk zelf even hiernaast.... Lachen

Zijspanliefhebbers: Gespann News lezen!
Voor liefhebbers van modern, klassiek en sportief gebruik van zijspanmotoren is er een schitterende website met elke week een nieuwe lading aan nieuwtjes op bovenstaand gebied.
 

Het MotorRijwiel, uitgave Nr. 123
In een van de laatste Nieuwsbrieven staat een verslag van het Wintertreffen in de Ardennen/Eifel van de Stichting Legermotoren Nederland. In dit bestek kan dat slechts een kort verhaaltje en wat (kleine) foto's zijn.
 
Maar, MOTORWERK dacht dat het wel leuk nieuws voor andere liefhebbers van klassiek zijspanplezier zou kunnen zijn en stelde het complete verhaal plus foto's gratis ter beschikking aan Hans van Dissel - hoofdredacteur van Het MotorRijwiel - die het graag wilde gebruiken. En in Nr. 123 werd over 2 pagina's breed dit verslag gepubliceerd. Mooi!
 

Tips & Tricks
Ditmaal een eenvoudig, maar super belangrijk onderwerp: welke olie hoort er in een Chang Jiang 750? In de gebruikershandleiding staat dit precies beschreven, maar met gebruik van Chinese oliesoort aanduidingen. Beetje moeilijk hier te lande....
 
Voorvork: telkens 110 ccm per vorkpoot. Tijdens inrijden SAE 30. Daarna kun je de demping voor jezelf instellen door de viscositeit te kiezen. Een ingelopen vork veert soepel, maar mag niet springen. Neem dan SAE40 of SAE80 (of SAE80/90 klasse 4).
 
Motor: 2 liter SAE30 of SAE40 als het erg warm is. Ook goed voldoet SAE 15W30 of 15W40. Maar, altijd (!) olie op minerale basis nemen. Deze motoren zijn gebouwd op het laten uitzakken van de slijtagedeeltjes en minerale olie zonder dopes/toevoegingen doet precies dat.
 
Heb je een grote carterpan, dan 3,75 liter nemen.
 
Bak: 800 ccm SAE80/90 klasse 4. Niet klasse 5 nemen, die is schadelijk voor de keerringen!
 
Aandrijving: 125 ccm SAE80/90 klasse 4. Niet klasse 5 nemen, die is schadelijk voor de keerringen!

 
Inhoud
Wat vindt een cursist van onze zijspancursus?
 
1e Jialing JH600B Dealertreffen
 
Jialing JH600B verkoop loopt goed in Duitsland
 
Zijspanliefhebbers: Gespann News lezen!
 
Het Motorrijwiel, uitgave Nr. 123
 
Tips & Tricks
 
Cursus Zijspanrijden
 
 
 
1e Jialing Dealertreffen
 
Alois Löw
Löw Gespanne GmbH

 
JH600B, NSU Fox 2T en JH600
 
Mooi langs de Inn...
 
Een veerpontje, net Nederland als dit niet de Donau was!
 
Tevreden Duitse klantjes
 
 
 
Gespann News website
 
 
 
Het MotorRijwiel nr. 123
 
 
MOTORWERK -  betaalbaar modern en klassiek motorplezier -  www.motorwerk.nl