ernisering,  Brandts og "måske skal vi  bolle os igennem det"  
 1. Fernisering på Rey Morales udstilling fredag d 12. okt. kl. 14 til 17.30.
 2. Rundvisning /foredrag- støtte til flygtningehjælp tirsdag 23. okt.
 3. Facebook: ”måske skal vi bolle os igennem det”. En film, konkurrence og kampagne.
 4. ”Skitser til Homo Sapiens” er nu opstillet i hovedindgangen til Galleri Galschiøt.  
 5. Brandt´s Fundamentalism udstilling fungerer fantastisk. Se filmen.
 6. Kunstskole, 25 kurser i 2019. Se program.
 7. Biograf kortfilmen ”En gal mandsværk” kan nu ses på youtube.
 8. Auktionsfirmaet Bruun Rasmussen sælger en af de lækre Galschiøt kjole skulpturer.tjek ud
 9. AOF præsenterer Rane Willerslev på Galleri Galschiøt i Odense.
Rey Morales
Rey Morales udstiller på galleri Galschiøt fra d 12 okt til 2 nov.
 
Kære
 
Vi har en masse interessante projekter, aktiviteter, filmpremiere og udstillinger i gang de næste par måneder. Her er nogle korte beskrivelser. Se detaljerne efter brevet.
 • Fredag d 12. okt. kl. 14 til 17.30 er der fernisering på Rey Morales udstilling på Galleri Galschiøt. Rey er kommet fra Mexico med en masse nye gode malerier, som han har brugt de sidste par måneder på at færdiggøre til denne fernisering, så du kan glæde dig. Du inviteres hermed, og vi vil stå klar med bobler, rødvin, taler og god stemning. Udstillingen varer til 2 nov.
   
 • Tirsdag d.23. okt. Fra 19 til 23.00 har vi et spændende arrangement på Galleri Galschiøt for at støtte Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling. Entré 100 kr. som går ubeskåret til indsamlingen. Rundvisning af Jens Galschiøt og hør én af Dansk Flygtningehjælps udsendte fortælle om situationen for flygtningebørn i områder præget af krig og konflikt. Tillmelding til  tovevincentz724@gmail.com
   
 • Facebook:  ”Måske skal vi bolle os igennem det”.  En film, en konkurrence og en kampagne for at der er andre metoder til integration og sammenhold end at tæske hinanden. Se denne lille film, der opfordrer til at skabe venskaber og relationer, del den med dine venner og vind bronze skulpturen ”og størst er kærligheden”, se foto neden for. Vi er allerede nået op på 25.000 visninger, men budskabet skal meget længere ud, så hjælp os og del på facebook
  .
 • Okt/nov : De 21 menneske skulpturer  ”Skitser til Homo Sapiens” er kommet hjem fra kulturmøde Mors og er nu opstillet sammen med den store Unbearable skulptur fra Paris opstillet i hovedindgangen til Galleri Galschiøt. se mere og hent foto her
   
 • Okt/nov. Brandts klædefabrik. Fundamentalisme skulpturen har aldrig stået så godt. Den er konstant omringet af børn og vokse, der undrer sig , reflekterer og livligt diskuterer udsagnene fra de tre hellige bøger:  toraen, det nye testamente og koranen.  Hvis man vil se et eksempel på at kunst kan bruges som brobygning og dialogskaber, bør man besøge denne udstilling. Se i øvrigt det omfattende program, der er lavet i denne forbindelse.  Niller Madsen har lavet en god lille film fra ferniseringen. Se her.
   
 • Kunstskolen: Vi har lavet nyt kursus program, som er blevet meget større, og vi vil nu lave kurser i alle lige uger på galleriet. Se beskrivelse og program, der er  tilmelding her.
   
 • Biograf kortfilmen  ”En gal mandsværk” af Stine og Stephan Lilliecrona, som omhandler Galschiøts miljø og kunsthappening i Bonn, er nu bliver tilgængeligt på youtube, så nåede du ikke at se den i biografen, er der mulighed her.
   
 • Auktionsfirmaet Bruun Rasmussen har en af de lækre Galschiøt kjole skulpturer til salg (Galleriprisen er 20-25.000 kr, men denne er en af de gamle og er for længst udsolgt.), Jeg vil gerne signere den hvis den ikke er det smiley. Så måske kan man få en billig julegave. tjek ud
   
 • Rane og Jens: vi har i Galleri Galschiøt lavet et samarbejde med AOF, som har 2 arrangementer på Galleri Galschiøt. Et allerede torsdag d 18. okt. med rundvisning af Galschiøt og et med Rane Willerslev d.5 /4 kl. 19 også på galleriet.
Der kommer mange gæster på galleriet både fra ind- og udland, og det er ret hyggeligt. Vi har fået en ny kunst studerende fra Mexico og vores japanske kunstelev rejser hjem om en uge. Ud over dette arbejder vi stadig på at gøre galleriet lidt mere lækkert, og vi er ved at lave nogle fede skulpturserier, som vi håber på bliver klar til jul. Vi overvejer at lave et julemarked med kunstnere, der er tilknyttet galleriet, men vi har det ikke på plads endnu, så det må du høre om senere.
 
Med kærlige hilsener
Galleristerne på Galleri Galschiøt
 

Galleri Galschiøt Aktiviteter i 2018/19

 

Oktober
 
Fernisering fredag d.12 okt på Galleri Galschiøt
Rey Morales (MX)

Fernisering Fredag 12.oktober fra kl. 14.00 til 17:30, på Galleri Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N.

Udstillingen varer til og med fredag d 2. november.

Der er åbent alle hverdage kl. 9 til 17, samt søndage kl.12 til 16.00. Lørdag lukket.

Galleri Galschiøt er vært (men komme desværre ikke selv da han er i Lisabon )og byder på en lille forfriskning. Kunstneren Søren Lilliendal åbner udstillingen og fortæller lidt om Rey Morales der også vil være til stede. Rey taler engelsk og spansk.
Rey Morales er født i Oaxaca i 1981. Han interesserede sig allerede fra en tidlig alder for kunst. Hans far døde tidligt og som faderløs havde Rey ikke den letteste opvækst. Han var en af de gadedrenge som Mexicos byer er fulde af. Hans held blev at en socialt engageret teatermand Raul García Ramos i 1997 kom til Oaxaca og kontaktede gadedrengene i byen for at lave en teatergruppe. Rey meldte sig straks til gruppen, der lavede dans, kunst og teater på gaden for at tjene til dagen og vejen. Denne gruppe blev senere ’opdaget’ af den danske solidaritets-organisation Tinku der inviterede drengene på teaterturne i Danmark og Sverige.
Denne turne satte for alvor gang i Reys kunstneriske karriere. Han har gået på flere kunstskoler og deltaget i udstillinger og projekter i både Mexico, Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Rey har i flere forskellige perioder været tilknyttet den danske billedhugger Jens Galschiøts værksted.
Rey Morales’ oliemalerier er naturalistiske og præget af den latinamerikanske fabulerende historie-fortælling. Mange af motiverne er inspireret fra Reys eget liv med sære mennesker på stylter og mlennesker i gang med underlige gøremål. Hans sociale engagement i det mexicanske samfund skinner igennem som en fin undertone i mange af hans malerier. Hvert billede fortæller sin egen kalejdoskopiske historie - på en gang melankolsk og livsbekræftende.
Rey Morales’ ældre billeder og CV kan ses på www.aidoh.dk/Rey
For yderligere oplysninger kontakt Jens Galschiøt, Banevænget 22, 5270 Odense N, tlf. 6618 4058, aidoh@aidoh.dk.
Rey Morales kan kontaktes igennem Jens Galschiøts værksted hvor han for tiden opholder sig. Kontakt mobil nr: tlf 9187 3833. Han taler flydende engelsk og spansk og giver gerne interview om sit liv og sin kunst.
 
*******
Rundvisning på Galleriet
AOF,  har et angementer på Galleri Galschiøt.  torsdag d 18. okt. med rundvisning af Galschiøt og et glas vin og samtale med kunstneren.
 
 
*******
 
Odense - Fundamentalism-Brandts
 
Hvornår: 15. september – 30. november
Hvor: Odense
Se:Niller Madsen har lavet en god lille film fra ferniseringen. Se her.

 
Hvad: Projektet Abrahams Børn/Fundamentalism  skal i 3 måneder skabe debat om jødedommen, kristendommen og islam, religionernes ligheder og forskelle og mørke og lyse sider i Odense og omegn. 
Skulpturen Fundamentalism viser 600 af religionernes lyseste og mørkeste citater og der lægges op til dialog i skoler, på biblioteker mm.
Abrahams børn i Odense på Brandts klædefabrik
Fra 15. september til 30. november er der kulturfestival i Odense.
Formålet med festivalen Abrahams Sammenbragte Børn, er at skabe en tættere dialog mellem befolkningsgrupper, aldersgrupper og trosretninger i Odense. Det er derfor en forudsætning for at lave arrangementer i dette regi, at de er oplysende, dialogskabende og båret af tolerance over for anderledes tænkende.
Et centralt element i Kulturfestivalen er Kunst-og dialogprojektet Abrahams Børn af Odense-kunstneren Jens Galschiøt. Kunstværket sætter fokus på de tre store monoteistiske religioner: jødedom, kristendom og islam, der alle har Abraham som stamfader. Kunstprojektet har til hensigt at skabe en konstruktiv og inkluderende dialog.
Kunst- og dialogprojektet består af skulpturen Fundamentalism og 10 skriftsøjler.
Mere info her eller på telefon andreas 2426 9290
Er du interesseret i at støtte eller være en del af kulturfestivalen Abrahams Sammenbragte Børn, kan du kontakte dem på email:  Kultur@kontraster.dk
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 15/10 – 19/10 Uge 42 Man-fre. 9-15.30Ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole, (tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.  Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
*******
 
Galschiøt Rundviser, vin og foredrag af Lene Odgaard på galleri Galschiøt
 
Tirsdag d.23 okt fra19 til 23:00 har vi et spændende arrangement  for at støtte Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling entre 100 kr som går ubeskåret til indsamlingen.
 
Programmet er:
 
Rundvisning i Jens Galschiøt galleri af kunstneren selv og hør én af Dansk Flygtningehjælps udsendte fortælle om situationen for flygtningebørn i områder præget af krig og konflikt.
 
Arrangementet foregår tirsdag d. 23. oktober kl. 19.00 – 22.00
Banevænget 22, 5270 Odense N.
 
Pris: 100.- kr. Der er maks plads til 100 deltagere.Pengene går ubeskåret til Dansk Flygtningehjælps arbejde i verdens brændpunkter.
 
 
Bindende tilmelding til tovevincentz724@gmail.com og betaling til krt. nr.:
reg 4183 kt 132 3334 mrk event senest den 18. okt. 
 
Arrangementet sker forud for Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling, der gør en livsvigtig forskel for de mest udsatte mennesker i verden; mennesker på flugt!
 
I år går pengene blandt andet til at sikre overlevelsen af 700.000 forfulgte rohingya flygtninge, der er flygtet til Bangladesh efter brutale overgreb i Myanmar. De er nu strandet i verdens største flygtningelejr, hvor behovet for hjælp er massivt. Andre af de indsamlede penge vil gå til at hjælpe de millioner af syrere, der har søgt tilflugt i nærområderne. Krigen i Syrien hærger nu på sit 8. år, og mange børn husker ikke andet end krig og flugt.
 
Lena Odgaard fra Dansk Flygtningehjælp vil fortælle om sine møder med børn og familier i nogle af verdens flygtningelejre – bl.a. om Rokshan, der måtte føde under sin flugt til Bangladesh, og om 12-årige Fatima i Libanon, der drømmer om at blive lærer og allerede er gået i gang med at undervise lejrens børn.
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
Hvornår: 29/10 – 2/11 Uge 44 (næsten fuldtegnet) Man-fre. 9-15.30
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
OBS: Kurset er fuldt! Ring 2083 9674 for at komme på venteliste. Vi opretter nye kurser når der er nok.
 
 
November
Best of Odense 2018
Prisuddelings show på Odeon 1 nov . Fra kl.17 til 22.15
18 priser uddeles af Fynsk medie. Gaslchiøt har lavet de unikke og smukker priser, som tager udgangspunkt i sommerfugle.
 
Best of Odense er hele byens event skabt af brugerne og aktørerne selv. Vi leverer blot platformen og muligheden for at give et skulderklap til alle dem, der får Odense til at flytte sig i en positiv retning i disse år, siger Ugeavisen Odenses redaktør, Klaus Knakkergaard.
 
Når indstillingsperioden er forbi, udvælger en fagjury fem nominerede i hver enkelt kategori, og derefter bliver bolden så atter spillet tilbage til læserne, som via afstemning beslutter, hvem der vinder.
 
Spændingen bliver i år udløst den 1. november, hvor i alt 19 priser bliver uddelt ved et stort awardshow i Odeon
 
Hvis du vil være en del af awardshowet, som tv-vært Anders Breinholt kommer til at stå i spidsen for, kan du købe billet allerede nu. Billetterne koster 140 kroner per styk og kan erhverves på www.nembillet.dk.
Læs mere om Best of Odense 2018 på www.uao.dk, hvor du fra i dag også kan indstille kandidater til konkurrencen.
 
********
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 5/11 – 9/11 Uge 45, Man-fre. 9-15.30   Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
 
******
Fællessang med Galschiøt på Odion
Mandag d. 19 nov kl 16,30
 
Galschøt har sagt ja til denne invitation, og du er hermed inviteret til at deltage. Måske ses vi smiley
 
Invitation fra Odion: Jeg går og tumler med en lille idé i ODEON, som jeg håber, at du har lyst til at være med i. Min tanke er, at vi fra oktober og seks måneder frem har en sangklub i ODEON. Seks mandag eftermiddag kl. 16.30, hvor vi inviterer en interessant fynbo ind i ODEON og op på Byens Scene.
 
Personen – som jeg håber, at du har lyst til at være skal udvælge seks sange med udgangspunkt i  Højskolesangbogen, men andre sange må også meget gerne vælges. Du vil så skulle fortælle og præsentere dine valg til et publikum, og så skal sangene selvfølgelig synges sammen. Det vigtige i det her er, at du er vært for den time. Du fortæller om sangene og dine valg. Du behøver ikke at synge for – det får vi en anden til, hvis du ikke har lyst til det. Det vil være gratis for publikum at deltage i sangklubben, og det hele vil foregå på Byens Scene i ODEON. Vi stiller nogle stole op omkring, og min forhåbning er, at vi kan tiltrække ca. 50-80 mand til at overvære det. Måske er vi heldige, at det bliver endnu mere populært. Jeg vil være vært for det, og introducere dig m.v. Vi skal selvfølgelig nok stille med en musiker, som kan spille til sangene. Så den del skal du ikke være nervøs for.
 
Det vil i alt cirka tage en times tid. Jeg håber, at I har lyst til at være med til det. Du skal selvfølgelig nok få mere praktisk viden om det, når vi kommer tættere på.
 
 
*******
 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt
 
Hvornår: 26/11 –30/11 Uge 48, Man-fre. 9-15.30Få ledige pladser
Hvor: Galleri Galschiøt - Banevænget 22, Odense N.
Tilmelding:  Gennem Odense Aftenskole , ( tlf. 20 83 96 74)
Pris kr. 2.275,00 ekskl. materialer.
 
Hvad: Kursus i støbning af skulpturer & smykker der foregår i professionelle rammer på vores kunstskole på Galleri Galschiøt
Du undervises i alle faserne af skulptur/smykke fremstilling. Med teknikken cire perdue, ’tabt voks’. Modellering i voks der opsættes indgipses og evakueres. Udkogning og udbrænding af gipsform. Vakuumstøbning i bronze og sølv. Slibning, oxidering, polering, og færdiggørelse af smykke eller skulptur.  Underviser: Niaz Bayati, Kunstner, designer, keramiker og billedhugger tlf.2228 4975
 
December
COP 24 i Polen.
Hvis jeg ikke tager meget fejl ender vi med et ret stort happening-setup til COP24 i Polen. Her skal den Gravide Teenager og Survival of the Fattest igangsætte debatter om hhv. prævention og bistandspenge til klima-tilpasning.
 
 
 
Januar 2019
 
7-11/1 2019 (Uge 2): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her

21-25/1 2019 (Uge4): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
Februar
Galschiøt udstiller i Ålborg
Galleri Jarsbo Art  Ålborg: Solo udstilling af Galschiøt  fra 23. Februar til 9. April 2019. se her
 
4-8/2 2019 (Uge6): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
18-22/2 2019 (Uge 8): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
Marts

4-8/3 2019 (Uge 10): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
18-22/3 2019 (Uge12): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
April
HCA prisuddeling på Odense Teater
2 april: HCA fødselsdag og prisuddelingsfest på Odense Teater. Galschiøt har lavet de tre priser pris som uddeles til de internationale prismodtager., Man kan bestille biletter til det som regel ret gode pris show  
*****
1-5/4 2019 (Uge14): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Vi har i Galleri Galschiøt lavet et samarbejde med AOF, og har fået Rane Willerslev d.5 /4 kl. 19 til at holde foredrag på Galleri Galschiøt

15-19/4 2019 (Uge16): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
29/4-3/5 2019 (Uge18): 
Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
Maj

 
13-17/5 2019 (Uge 20: Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her

27-31/5 2019 (Uge22): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
Juni
 
10-14/6 2019 (Uge 24): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Folkemødet på bornholm:

24-28/6 2019 (Uge 26): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
Juli
 
8-12/7 2019 (Uge 28): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Sommerferie åbningstider på Galleri Galschiøt fra 12 til 17 alle hverdage og søndag  -lørdag er der lukket

22-26/7 2019 (Uge30): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
August
 5-9/8 2019 (Uge32): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her

19-23/8 2019 (Uge 34): Støbekursus i bronze/sølv på Galleri Galschiøt- Se program, tilmelding her
 
Og størst er kærlighedden- Skulpturen er højde 16 cm brede 8cm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denne mail er udsendt fra billedhuggeren Jens Galschiøts værksted.
Kontakt til værkstedet:
Galleri Galschiøt
Banevænget 22
5270 Odense N
Tlf : (+45) 6618 4058
Portræt af Galschiøt med link til alle projekter fra hans værkstedet(PDF på engelsk)
200 sider E-bog om Galschiøt på dansk (PDF)

 
 
****************************************** 
 ******************************************
 
Af- og tilmelding af nyhedsbrev fra Jens Galschiøt
Vil du slettes fra denne infoliste så klik her: Afmeld min e-mail fra denne liste
Vil du opdatere dit navn-email m.m på listen:  Opdater min profil
Vil du tilmelde dig til infoliste, så tryk her: Tilmelding til Galschiøts infoliste