Van Koesveld Financiële Diensten - financieel adviseur voor particulieren en bedrijven
Nico_5075knip.jpg

Nico van Koesveld
06-29082610
Twitter Blog

 

Geachte relatie,

Ik leg u graag een paar besparende zaken voor. Belastingaangifte, zelf doen of uitbesteden? Haal het maximale eruit wat erin zit. Wij hebben een geregistreerde expert voor uw aangifte. De rente blijft maar dalen, wat te doen met uw hypotheek? Een paar tips bij  een woningaankoop. Onnodige wachttijden bij verzekeraars. Iets gevoeliger ligt gestuurd schadeherstel bij schade aan uw auto. Wat is dat en hoe werkt dat in uw voordeel? En die inboedelwaardemeter, invullen, zekerheid is wat telt als u schade krijgt.

Hieronder wordt het toegelicht. In ons volgende nummer kom ik met een analyse over beleggen. De behaalde rendementen van de afgelopen jaren zijn wederom fors.

 

Hartelijke groet namens ons allen, Nico van Koesveld

E-mailnieuwsbrief Van Koesveld  maart 2015

 
Online verzekeren

Vervoer
Auto
Bromfiets
Fiets
Motorfiets
Bestelauto
Vrachtauto

Wonen
Woonhuis
Inboedel
Aansprakelijkheid
Gezinsrechtsbijstand

Vrije tijd
Caravan
Kampeerauto
Pleziervaartuigen
Reis
Annulering
Reis en annulering
Pechhulp

Geldzaken
Sparen


E-books hulp bij:
Facebook
Linkedin
Twitteren zakelijk

Wie zijn wij
Blog


Werkwijze belastingaangifte
Stuur deze mail retour als u de aangifte wil laten verzorgen door een goede accountant. De benodigde checklist staat ook op onze site. Belastingaangifte particulieren Bij voorkeur levert u de checklist digitaal aan om het snel te kunnen verwerken. De eventueel gevraagde stukken kunt u ook digitaal aanleveren. Is dit niet mogelijk, dan deze per post verzenden.  


LET OP:
 Bewijsstukken waarmee u kunt aantonen dat een lening is gebruikt voor aankoop, onderhoud of verbetering van de eigen woning (‘eigenwoninglening’) moet u bewaren totdat er geen recht op aftrek meer is.

 


Kies voor zekerheid met je bestaande hypotheek 
Financieel onzekere tijden. Wat met de bestaande hypotheek te doen?
Videovoorlichting, in 2 minuten weet u alles Klik hier.


Tips voor starters op de woningmarkt

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren
Als u een huis koopt, nieuw of bestaand, wilt u natuurlijk niet tegen gebreken aanlopen die hoge kosten met zich meebrengen. Daarom is een bouwkundige keuring altijd aan te raden. U kunt er een hoop narigheid mee voorkomen.

Denk ook aan uw pensioen
Op het moment dat u met pensioen gaat, veranderen uw inkomsten en mogelijk ook uw maandlasten. Het is belangrijk om hier bij het afsluiten van uw hypotheek rekening mee te houden.

Gebruik de AFM checklist hypotheekgesprek
Controleer ook of het adviesgesprek goed is verlopen. Raadpleeg daarvoor de checklist hypotheekgesprek op de website van de Autoriteit Financiële Markten. Mochten er zaken niet aan bod zijn gekomen waar u nog vragen over heeft, dan kunt u hierover altijd contact opnemen met uw adviseur.

Denk aan ontbindende voorwaarden.
Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je toch liever afziet van de koop van een huis. Ontbindende voorwaarden zijn daarom een belangrijke toevoeging in het koopcontract. Mocht je de financiering van je huis onverhoopt toch niet rond kunnen krijgen met de bank, dan kun je dankzij het opgenomen voorbehoud van de koop afzien. Zo voorkom je onnodige kosten. Maar ook de ontbindende voorwaarden dienen juist geformuleerd te zijn.Enorme wachttijden bij verzekeraars, niet via ons.

Wij helpen u zo snel mogelijk. Wij maken mee dat klanten rechtstreeks de verzekeraar aanspreken. Bij Allianz krijg je na een mail, een antwoordmail dat u binnen drie weken een reactie kunt verwachten. Bij Achmea maken ze het nog gekker met 20 werkdagen. Dat is een maand! 

Bij ons handelen we deze zaken vaak binnen enkele dagen af. Benader ons en niet de verzekeraar als u een vraag heeft. Zo voorkomt u te lang wachten.

 


Schadesturing bij motorvoertuigen heeft veel voordelen
Waarom is schadeherstel via schadesturing veel voordeliger dan reparatie via de eigen garage? Omdat deze bedrijven zeer sterk gespecialiseerd en geautomatiseerd zijn. Prijsverschillen van 40% voordeliger zijn geen uitzondering. Dit kan het verschil maken tussen total loss en reparatie. Of schade voor eigen rekening nemen zodat u niet terugvalt bij een kleine schade. Op onze site ziet u de rekenvoorbeelden.

Tel daarbij op dat u vaak een gratis leenauto krijgt en een supersnelle afhandeling. Bij een garagebedrijf brengt dit vaak extra kosten met zich mee boven op de duurdere reparatie. Wij vertellen u er graag meer over.


Verhaal eigen risico bij schade
Indien u buiten uw schuld om schade krijgt en u bent allrisk verzekerd, dan krijgt u direct de schade minus uw eigenrisico uitgekeerd. Uw eigen risico verhalen op de tegenpartij zult u zelf moeten doen. Beter is om dit te verzekeren via een verhaalrechtsbijstand op de polis. Voor een paar euro per maand is dit gelijk meeverzekerd.

Rechtsbijstand apart verzekeren heeft extra voordelen.
Heeft u een rechtsbijstandverzekering met de module verkeer, dan is dit automatisch meeverzekerd. Als u of uw gezinsleden iets in het verkeer overkomt, ook als fietser, krijgt u rechtsbijstand, ook bij verhalen van uw schade en het eigen risico op de tegenpartij.   


Inboedelwaardemeter, zin of onzin?
Er verandert nogal wat in de inrichting door de jaren heen, bv als er kinderen komen, verbouwingen, aangeschafte elektronica of andere aankopen. Als u de inboedelwaardemeter ingevuld heeft bent u nimmer meer onderverzekerd. Afgelopen jaar had een klant van ons een stevige brand in zijn huis. Schade bedroeg ruim €70.000. Dit bedrag kon zonder discussie uitgekeerd worden omdat de inboedelwaarde meter recent ingevuld was. Geen onnodige zorgen, het werd gewoon goed geregeld. Inboedelwaardemeter, gewoon doen, zekerheid voor alles. 

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl -  Tel. 0342-424242 - info@koesveld.nl -- Twitter - Linkedin