Japanreis van Okinawa naar Hokkaido
 
Beginnend in het subtropische Okinawa en eindigend op het koude Hokkaido werd met 194 soorten een record bereikt. Bovendien een uitzonderlijk aantal voor een winterreis naar Japan, ondanks dat enkele soorten gemist werden door slecht weer. Het succes was zeker te danken aan onze ervaren gids, die de plekken uitstekend kent. Volgend jaar wordt de reis zeker herhaald.
 
 
 
 
hiernaast de bruine lijster, algemeen in winters Japan 
 
 
Klassieke vogelreis naar India groot succes
 
De klassieke vogelreis naar Noord India leverde de beloofde 350 soorten op als groepstotaal. Enkele deelnemers zagen individueel nog meer soorten. Als leuke extra's werden panters, axisherten, sambars, jakhalzen, gangesgaviaal, schildpadden en krokodillen gezien. Veel moeite werd gedaan voor uilen en fazanten. Kalij fazant, Cheer en Koklass fazant, Brown wood Owl, Brown Fish owl en noem maar op.
De accommodaties waren prachtig gelegen en het eten was uitstekend. Wie nog vooroordelen heeft moet zelf eens komen kijken en proeven.
De reis wordt zeker herhaald. 
hiernaast Jungle owlet
 
 
 
Een korte individuele vogelreis met veel fotografiemogelijkheden naar Uttarakhand in India 
 
Voorafgaande aan de reis werd door een enkele deelnemer nog een bezoek gebracht aan een ander gebied in de deelstaat Uttarakhand in Bageshwar. Naast panters en stekelvarkens werden veel vogels gezien. Zeer algemeen is de Himalayagier. De accommodatie is ingericht voor vogelfotografie. Verschillende lijstergaaien, blauwstaart, Spotted Forktail, Koklass fazant, Hill partridge en Kalij fazant, Great Barbet en vele andere soorten kwamen formaatvullend in beeld. Een 90 -tal soorten is hier goed te fotograferen.
Wilt u meer weten neem contact op 
 
hiernaast White-throated laughingthrush
 
 
Wilt u ook eens zo oog-in-oog staan met een Oeraluil?
boek dan voor de reis naar Estland. Garant vertrek op 28 april. Niet alleen deze uil en de dwerguil, maar ook auerhoen en korhoen, spechten, beren en elanden kunt u op deze reis zien.
Andere reizen waarvoor u nog kunt boeken zijn:
Kreta: nog twee plekken beschikbaar
Madagaskar

 
 
 
 
Blue Elephant is lid van garantiefonds GGTO
 
Het garantiefonds garandeert u terugbetaling van uw reisgeld en eventuele aanbetaling bij in gebreke blijven van de reisorganisatie

 
 
 
 
 
Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland 

Per 1 januari van 2015 is Blue Elephant partner van Vogelbescherming Nederland (VBN). Dit houdt in dat Blue Elephant VBN promoot en projecten financieel steunt met een bijdrage.
Door te reizen met Blue Elephant draagt u bij aan internationale bescherming van vogels.
Vogelbescherming ondersteunt enkele reizen van Blue Elephant publicitair. 
 
 
Kent u iemand die deze nieuwsbrief van ons misschien interessant vindt. Stuur hem dan door.
 
 
 
BLUE ELEPHANT, Tebinckslaan 14, 9462 PV Gasselte, T 0599-565124 www.blue-elephant.nl