Nieuwsbrief rdgKompagne
RDGKOMPAGNE NIEUWSBRIEF DECEMBER
 2018

Symposium Ondersteunde Communicatie
Het is u vast niet ontgaan: op 18 januari 2019 organiseert rdgKompagne het symposium ‘Ondersteunde Communicatie van A tot Z’. Inmiddels is het programma bekend en hebben deelnemers de mogelijkheid zich in te schrijven voor de parallelsessies.
 
 
Symposium Ondersteunde Communicatie van A tot Z
 
NB: Dit symposium is helaas volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor de reservelijst. Wij laten u dan uiterlijk begin januari weten of er alsnog plaats is.
 
Mobii wint Dementia Care Award
omiVista MobiiHet mobiele projectiesysteem omiVista Mobii is in de UK onderscheiden met een National Dementia Care Award in de categorie Outstanding Dementia Care Product.
 
Projectie op tafel én vloer
Dankzij een vernieuwde elektrische hooglaagkolom is de nieuwe Mobii geschikt voor zowel tafel- als vloerprojectie. Hoe dat werkt, laten wij u zien in een filmpje.
 
Tellus i5 met PCEye
Tellus i5 met PCEyeDe krachtige Tellus i5 is nu ook beschikbaar met een ingebouwde PCEye oogbesturingsmodule.
 
Standaard is de Tellus i5 uitgerust met een Eyetech TM5 Mini module. Voor gebruikers die niet goed met die module overweg kunnen, bijvoorbeeld door beweeglijkheid, is de i5 nu dus ook leverbaar met een PCEye Mini. Dat is goed nieuws voor mensen die Mind Express, Score of ALOHA willen gebruiken in combinatie met een Tobii tracker.
 
 
Cosmo in het Nederlands
CosmoCosmo is een set slimme schakelaars, Cosmoids genaamd, die je combineert met een speciale app op de iPad. De Cosmo spellen laten de Cosmoids dynamisch van kleur veranderen en maken zo duidelijk welke Cosmoid je wanneer moet aanraken. Maak muziek, vertel een verhaal, probeer reeksen van kleuren te onthouden, of probeer zo snel mogelijk de Cosmoids van jouw kleur te raken. Zet Cosmo aan en niemand kan zich inhouden om meteen mee te spelen!
 
De Cosmo app is nu ook in het Nederlands beschikbaar.
 
Update Amego
AmegoAmego is een gratis te downloaden kant-en-klare paginaset voor geletterde Mind Express gebruikers. Via een persoonlijke startpagina geeft Amego toegang tot een groot aantal veelgebruikte computer- en internetfuncties. De hele paginaset is opgebouwd met grote knoppen en is daardoor ook gemakkelijk met de ogen te bedienen.
 
Onlangs is van Amego een nieuwe update verschenen.
 
 
Een smartphone of tablet zelf opbouwen
BambooKent u Bamboo al? Met Bamboo bevestigt u gemakkelijk en stijlvol een smartphone of tablet aan bijvoorbeeld een rolstoel, bed of tafelblad. Er zijn verschillende kant-en-klare montagepakketten beschikbaar, waarmee u eenvoudig de door u gewenste opbouw realiseert. Handig wanneer u gebruik maakt van een alternatieve bediening, zoals een typspalk of de Open Sesame hoofdmuisapp.
 
 
Cursus ALOHA geaccrediteerd
ALOHADe Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) heeft onze Basiscursus ALOHA geaccrediteerd.
 
ALOHA is een kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen en jongeren. ALOHA is ontwikkeld door taal- en spraakpathologen en logopedisten werkzaam binnen de peuter- en kinderrevalidatie van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. In de cursus wordt uitleg gegeven over het gedachtegoed zoals de wetenschappelijke inzichten waarop de inhoud van ALOHA is gebaseerd. Ook worden veel concrete communicatiesituaties getoond en besproken.
 
 

En tot slot nog een kerstgroet...
 
Kerstgroet
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws: like ons op Facebook!
rdgKompagne heeft ook een pagina op Facebook. Door onze pagina te liken, bent u altijd direct op de hoogte van de nieuwste hulpmiddelen, webshop aanbiedingen, cursussen en andere nieuwtjes.
 
Volg ons via Facebook
Meer informatie over onze hulpmiddelen en diensten leest u op
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld of omdat u klant bent van rdgKompagne. Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich uitschrijven via de link hieronder. Onze privacyverklaring kunt u lezen op onze website.