NIEUWSBRIEF
Jaargang 19 - Nummer 5 - Mei 2021
 

 

COVID-update

Sinds de Nieuwsbrief van vorige maand is er veel veranderd op het gebied van de Covid-maatregelen. Zo is de Staat van Alarm op 9 mei definitief opgeheven en zijn de grenzen tussen Comunidades, provincies en gemeenten weer helemaal open. Dit betekent dat mensen zich weer vrij mogen verplaatsen tenzij er in een bepaalde plaats teveel besmetting zijn, maar dat valt tot nu toe mee.

In Vera, waar het NICLA-kantoor gevestigd is, is het risico-niveau inmiddels teruggebracht naar niveau 1, wat betekent, dat er nauwelijks nog restricties zijn. Mondkapjes blijven verplicht, maar winkels mogen langer open blijven, horeca mag meer gasten ontvangen en mensen mogen weer met meer (max. 10 personen) aan één tafel zitten. Ook de clubs en discotheken mochten weer open, dus het 'normale leven' keert weer langzaamaan terug.

Qua vaccinatie gaat het nu ook snel hoewel het per regio verschillend is, afhankelijk van de grootte en het aantal inwoners. In de omgeving van Vera worden deze week mensen gevaccineerd die geboren zijn tot en met het jaar 1970.

De Minister van Volksgezondheid heeft verder aangekondigd, dat ook de mondkapjesplicht over enkele weken versoepeld kan worden mits iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames terug blijft lopen.
 
 
 
Andalucía verlaagt overdrachtsbelasting naar 7%

De autonome regering van Andalucía heeft besloten de overdrachtsbelasting (ITP) te verlagen van 8% naar 7%.

Uit onderzoek en berekeningen is gebleken dat deze belastingvermindering 223 miljoen euro verlichting brengt onder de Andaluciërs. De ITP, die per autonome regio een verschillend percentage heeft, wordt berekend over de koopsom van een onroerende zaak zoals deze in de escritura (eigendomsbewijs) vermeld staat.

Andalucía had met 8% al een veel lager tarief dan bijvoorbeeld in de Comunidad Valenciana (Costa Blanca) waar de overdrachtsbelasting 10% bedraagt. De btw (IVA) op nieuwbouw blijft overigens wél ongewijzigd op 10% staan.

Lees verder >>


 
 

 
Een kijkje achter de schermen

Als u op zoek bent naar een Spaanse woning dan zal het u bekend voorkomen om uren achter het scherm van uw computer of laptop door te brengen terwijl u de diverse presentaties van het woningaanbod onder de Spaanse zon bekijkt.

Om u een indruk te geven van de werkzaamheden die vooraf gaan aan de foto- en video-presentaties van de Spaanse woningen heeft NICLA een video opgenomen waarin u een kijkje krijgt achter de schermen. Deze video is Engelstalig, maar de beelden spreken voor zich.

Klik op deze link of op de afbeelding hierboven om de video te bekijken

 
 

  NICLA op Instagram

Facebook en YouTube waren voor NICLA tot nu toe steeds de belangrijkste sociale media platformen om in contact te blijven met klanten en volgers.

Het blijkt echter dat er een lichte verschuiving plaatsvindt en dat meer en meer mensen (ook) gebruik gaan maken van Instagram of zelfs overstappen.

Daarom heeft NICLA besloten om het Instagram-profiel nieuw leven in te blazen en actief te onderhouden.

U kunt NICLA volgen op: @Nicla_Casas

 
 
Blijf in contact met NICLA via Social Media

Om de ontwikkelingen op de Spaanse woningmarkt zo snel mogelijk bekend te maken, gebruikt NICLA allerlei media-kanalen. Periodieke updates verschijnen uiteraard in de Nieuwsbrief en in de Aanbod-selectie.
 
Actuele informatie wordt echter direct (live) door NICLA verspreid via Social Media. Meld u dus aan op (een van) de vele platformen en volg NICLA, zodat u niets mist! (klik op onderstaande logo's)
 
      

      
NICLA Property Consultancy, S.L.

Ronda de las Buganvillas 22 - 04621 Vera (Almería) - Spanje
Tel. (+34) 950 133 508 - Mob. (+34) 628 585 538
info@nicla-casas.com - www.nicla-casas.com

Deze Nieuwsbrief   én voorgaande uitgaven kunt u tevens terugvinden op de website van NICLA Property Consultancy, S.L.