Beste zwemmer,
 
Leuk dat je mee doet aan de Lauwersmeer Zwemtochten. In deze nieuwsbrief ontvang je informatie die voor jou van toepassing is, dus lees deze goed door. Op 24 mei zien we je graag aan de start verschijnen voor deze tweede Lauwersmeer Zwemtocht van dit seizoen, voor het eerst zal deze tocht plaatsvinden op het Sneekermeer.
 
In deze mail vatten we de belangrijkste zaken voor je samen.
 
Aankomst en parkeren
Je kunt parkeren vlakbij het Paviljoen SALT, Ûtbuorren 50, 8493 MA Terherne. De start is bij het paviljoen, we verzoeken je te parkeren op de grote parkeerplaats die 300m zuidelijk van het Paviljoen ligt. Klik hier voor de locatie op Google Maps of bekijk de plattegrond in de bijlage. Wil je bij de finish parkeren dan kan dat bij de parkeerplaats van het veerpontje naar het Starteiland, Kolmarslân, 8626 GD Offingawier. Klik hier voor de locatie op Google Maps. Over de weg is het ongeveer 16 km van de start naar de finsih. Zorg er dus voor dat je voor vervoer van/naar de start of finish zorgt. Met de auto is dit ongeveer 30 minuten rijden.
 
 
Aanmelden en Startnummer
Bij Paviljoen SALT staat een registratietafel. Laat daar bij de registratietafel je STARTNUMMER uit je bevestiging zien. Deze staat onder de QR code. Vergeet je bevestiging dus niet om een snelle doorstroom te houden. Je krijgt dan een polsbandje met chip. Doe dit polsbandje om en trek de clip vast, zodat je hem niet verliest. Let op, bij deze polsbandjes geldt: vast is vast! Doe hem dus pas om als je je wetsuit aan hebt.
 
Starttijd
De tijdwaarneming start vanaf het startmoment. Zorg dat je ongeveer 30 minuten voor de start aanwezig bent. Er wordt gestart in één cluster.  
 
Starttijd: 18:30 uur
 
 
Route
De zwemroute is 4,00 kilometer en is terug te vinden via onderstaande link. De routepunten zijn met gele boeien aangegeven, daarnaast zijn er boten aanwezig ter begeleiding. In de bijlage wordt een indicatie van de boeilocaties weergegeven. Deze is puur indicatief.
 
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1Ywws1sX7DarBPDiKSdQ9EnAXFPgG27U&ll=53.025490657241505%2C5.756985000000023&z=15
 
Bagage
Aan de steiger bij de inschrijftafel ligt één van onze grote begeleidingsboten "ZUYDERZEE". Hier kun je jouw bagage op plaatsen. Fietsen en grote voorwerpen nemen we niet mee, houd je bagage beperkt. Zorg er voor dat al jouw spullen bij elkaar in een dichte tas zitten. Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal.
 
De boot vaart direct na het startschot weg en zal met de eerste zwemmers op het Starteiland aanmeren. Zorg dat je op tijd jouw spullen in de boot legt. Bij de finish kun je jouw bagage ophalen.
 
Finish
De finish is bij een zwemtrap aan een kleine steiger bij het Starteiland, aangeduid met beachvlaggen. Zie bijgaande plattegrond. Als je uit het water gaat loop je langs de scanners, deze zijn duidelijk aangeduid. Scan hier jouw polsbandje, jouw tijd wordt dan geregistreerd.
 
Zodra je een pieptoon hoort is jouw polsbandje goed gescand, binnen enkele seconden zal jouw naam en tijd ook op het scherm verschijnen die bij de scantafels staat. De uitslagen worden gepubliceerd op www.lauwersmeerzwemtochten.nl/uitslagen. De uitslagen worden niet dezelfde avond gepubliceerd maar een dag later!
 
Nadat jouw polsbandje gescand is dien je deze in te leveren. Het bandje mag doorgeknipt worden en de chip gebruiken we voor een volgende tocht. De chips mogen in de daarvoor bestemde bakjes worden gedeponeerd. Indien we een chip niet terug krijgen zullen we een borg in rekening brengen van € 3,00.
 
Catering
Bij de finish wordt catering door ons verzorgd zodat je niet met een lege maag naar huis hoeft. Mocht je vooraf iets willen nuttigen dan kan dat bij Paviljoen SALT, reserveren is gewenst. 
 
Na de finish
Er is geen douchegelegenheid, omkleedruimte of sanitair bij de finish. 
 
Terugvaren met de boot
Er zijn twee grote boten aanwezig. Na de finish varen deze terug naar de start. Dit doen zij op het moment dat er geen begeleidingstaak meer voor deze boten is. Het is dan mogelijk om mee terug te varen. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. Het kan wel zijn dat je even moet wachten en als een boot vol is kan het zijn dat je op de volgende moet wachten. Per keer kan één boot ca 25 personen overzetten. De vaartijd is ongeveer een half uur. Als je bij de start wilt parkeren en mee terug wilt varen zorg dan dat je in jouw bagage warme kleding meeneemt, zodat je niet koud wordt als je even moet wachten.
 
Wil je na de finish snel terug naar huis dan adviseren wij dus om de auto te parkeren bij het Starteiland en zelf voor vervoer naar de start te zorgen, bijvoorbeeld door met andere zwemmers mee te rijden. Dit dien je zelf verder te regelen.
 
Het Pontje 
Het pontje van- en naar het Starteiland vaart tot 21:30 uur. Voor de overvaart van het eiland naar vaste wal worden geen kosten gerekend. De pont vaart zodra er mensen zijn die over willen en dit duurt enkele minuten. 
 
Aanleggen bij Starteiland
Enkele deelnemers hebben gevraagd of het toegestaan is om eigen begeleiding te regelen als aanmoediging onderweg en om mee terug te varen naar de start. Dit is toegestaan, maar wij willen dat graag wel weten, zodat we eventueel een portofoon aan de schipper kunnen overhandigen. Aanleggen op het Starteiland is overdag gratis en hoeft niet aangevraagd te worden. Blijf je met de boot overnachten dan wordt er een passantentarief gerekend.
 
Kleding
De regels van de KNZB en NTB hanteren wij voor zwemkleding. De watertemperatuur is op dit moment ongeveer 17 graden en wij verwachten dat deze nog zal stijgen. Een wetsuit stellen wij voor deze tocht niet verplicht. Wij vertrouwen er op dat je zelf weet welke dikte wetsuit voor jou passend is. Kijk ook hier voor meer over open water zwemmen en watertemperatuur. De actuele watertemperatuur kun je terugvinden via deze link, kijk bij "Terherne".
 
Het dragen van een swimsafer is verplicht. Advies nodig over kleding? Wij verwijzen graag naar onze partner ActiveSwimwear in Eelde. www.activeswimwear.nl 
 
Foto en film
Tijdens de tocht worden er foto en filmopnames gemaakt voor promotiedoeleinden. Hiervan wordt een promo op de website geplaatst. Mocht je hier bezwaar tegen hebben dan kun je dat aan ons doorgeven.
 
Succes!
We wensen je succes met de laatste voorbereidingen en zien je op 24 mei!
 
Verdere informatie
Dit is de laatste nieuwsbrief voor de tocht. Mochten er dringende updates zijn m.b.t. watertemperatuur of andere omstandigheden, dan zullen we je uiteraard op de hoogte stellen. 
 
 
Wij hebben er zin in!
 
Met vriendelijke groet,
Lauwersmeer Zwemtochten